Wat Daisy Edgar-Jones en Paul Mescal echt denken over die scènes van 'normale mensen

Inhoudsopgave:

Wat Daisy Edgar-Jones en Paul Mescal echt denken over die scènes van 'normale mensen
Wat Daisy Edgar-Jones en Paul Mescal echt denken over die scènes van 'normale mensen
Anonim

'Normal People' heeft de harten van veel kijkers veroverd met het gecompliceerde liefdesverhaal tussen Connell en Marianne, de verbluffende Ierse landschappen en enkele van de geilste, mooiste seksscènes in de televisiegeschiedenis.

Een bewerking van de gelijknamige roman van de Ierse auteur Sally Rooney, de beperkte BBC-serie (beschikbaar op Hulu in de VS) weerspiegelt de intieme, gedetailleerde sequenties die in het boek worden beschreven.

Hoofdpersonen Paul Mescal en Daisy Edgar-Jones tonen geweldige chemie op het scherm en slagen erin om authenticiteit te geven aan de seksscènes. Deze sequenties waren het resultaat van zorgvuldig werk van intimiteitscoördinator Ita O'Brien (die ook werkte aan de Netflix-hit 'Sex Education'), die de scènes met de acteurs choreografeerde om ervoor te zorgen dat alle betrokkenen zich op hun gemak voelden op de set.

En dat is te zien, aangezien 'Normal People' werd geprezen vanwege zijn weergave van niet-gratuite seks door scènes die sexy zijn maar ook diep geworteld in toestemming. Maar wat hebben Mescal en Edgar-Jones gezegd over het filmen ervan?

De intieme scènes van 'normale mensen' zijn cruciaal voor het verhaal

Het lijkt erop dat Mescal het eens is met fans en critici toen hij uitlegde hoe de seksscènes er niet alleen zijn om wat vlees te laten zien.

"Ik denk niet dat de [show of boek] geïnteresseerd is in seks. Ik denk dat het interessant is wat er gebeurt tussen die twee personages die toevallig op dat moment seks hebben. Dat is zo mooi aan hen, "vertelde hij 'Vanity Fair' in 2020.

Bij het beschrijven van de eerste keer dat Marianne en Connell seks hebben in de show, zei hij: "Wat belangrijk is aan die scène is hoe vol liefde ze voor elkaar zijn en hoe voorzichtig Connell op dat moment is met zijn macht -en hoe genereus en geduldig hij is, en gewoon attent. Ik denk dat dat het belangrijkste deel van de scène is, in plaats van de seks."

Daisy Edgar-Jones over werken met een intimacy-coördinator

Toestemming staat centraal bij 'Normal People', zowel voor de personages als voor de acteurs. Zoals eerder vermeld, maakte het werken met een intimiteitscoördinator een enorm verschil voor de show, door ervoor te zorgen dat de Edgar-Jones en Mescal zich veilig voelden tijdens het filmen van intieme scènes, maar ook om de sequenties een authentiek gevoel te geven.

O'Brien, die aan 'Normal People' werkte, is een van de beroemdste intimiteitscoördinatoren in de industrie van vandaag, met choreografieën voor scènes in 'Sex Education', 'It's A Sin' en Michaela Coel's 'I May Destroy You, ' onder anderen.

"Ita zou ervoor zorgen dat Paul en ik de grenzen zouden bespreken en waar we ons wel en niet prettig bij voelden", zei Edgar-Jones in de podcast How To Fail van Elizabeth Day.

"We waren het ook eens over aanraking en zouden zeggen, 'dit gebied is prima, maar blijf alsjeblieft uit dit gebied', of, 'Ik voel me hier niet op mijn gemak bij'", voegde ze eraan toe.

De 'Fresh'-actrice onthulde ook dat zij en Mescal het vaker wel dan niet zouden laten zien tijdens de scènes.

"Afhankelijk van de opnames die ze aan het filmen waren, mochten we bescheiden kleding dragen, dus voor een groot deel waren we volledig gekleed", zei ze.

"Dan zouden we voor het brede schot ervoor zorgen dat we ons comfortabel voelden en dat er voldoende bescherming mogelijk was en ja, van actie tot snede konden we freestylen, wetende wat de grenzen waren en we waren in staat om de scène."

Zelf kijken op het scherm

Om ervoor te zorgen dat de acteurs 100% aan boord waren met wat er aan het publiek zou worden getoond, kregen ze ruwe stukken om naar te kijken.

"Als er iets was waar we ons echt ongemakkelijk bij voelden, zouden we dat kunnen zeggen", legde Edgar-Jones uit en zei dat dit haar het gevoel gaf dat ze "volledige controle had", ondanks het feit dat ik het meeste ervan had bekeken "door mijn trui ".

"Omdat [regisseur] Lenny [Abrahamson] het zo mooi heeft gedaan, kijk ik er een beetje naar en vergeet ik dat ik het ben, wat erg leuk is, " vervolgde ze.

"Ik voelde dat die scène heel belangrijk was, en iets waarvan ik wou dat ik het had kunnen zien toen ik een tiener was - een echt gezonde weergave van een eerste keer die die elementen heeft om te beschermen, en die elementen heeft van toestemming, en toch is het nog steeds ongelooflijk sexy en mooi en liefdevol."

Nep zweet en scheetgeluiden: Paul Mescal over het filmen van seksscènes

Hoewel de scènes er op het scherm heel mooi uitzien, leidt het filmen ervan vaak tot minder sexy incidenten, zoals Mescal zich herinnerde.

"Het is eigenlijk nepzweet. We moesten van positie wisselen en onze lichamen hadden nauw contact. Toen we uit elkaar gingen, maakte het een heel hard scheetgeluid. Ik en Daisy begonnen hysterisch te lachen, maar de bemanning en de regisseur dachten dat allemaal een van ons had een scheet gelaten en probeerde echt onze waardigheid te behouden", vertelde de acteur aan 'The Mirror'.

"Het filmen van die scènes is waarschijnlijk het minst sexy wat je ooit in je leven zult doen, dus het is verbazingwekkend dat ze zo briljant zijn geworden, want op dat moment waren ze behoorlijk unsexy."

Hij beschreef ook dat hij "overgoten was met nepzweet" voor de scènes.

"Kijk, het is een bizarre ervaring", vertelde Mescal in januari 2021 aan Stephen Colbert.

"Het is zo moeilijk te beschrijven, want het is alsof die situaties typisch, afhankelijk van waar je zin in hebt, zeer persoonlijke ontmoetingen zijn… Maar als je dan tien mensen in de kamer zet, en je bent knap veel naakt… en je wordt overgoten met nepzweet… het is gewoon heel moeilijk te beschrijven."

Hij bedankte vervolgens hun "geweldige team", en legde uit dat het aan hen was te danken dat de scènes "het minst ongemakkelijke gevoel zouden kunnen hebben dat ze zich kunnen voelen".

Er was in ieder geval één incident waarbij de acteurs konden improviseren, waardoor het eindresultaat authentiek werd. In één scène moest Mescal de beha van Edgar-Jones uitdoen, maar vergat hij hoe hij dat moest doen.

"Ik ben vergeten hoe ik het moet doen, en we kwamen een beetje in een tandem terecht zonder te proberen …" zei Mescal en voegde eraan toe: "Ik denk dat dat een heel mooi moment in de scene is."

Aanbevolen: