Joss Whedon maakte meer van deze indiefilm dan van 'Avengers

Inhoudsopgave:

Joss Whedon maakte meer van deze indiefilm dan van 'Avengers
Joss Whedon maakte meer van deze indiefilm dan van 'Avengers
Anonim

Joss Whedon zou een pleidooi kunnen houden om de meest succesvolle Hollywood-regisseur van zijn generatie te zijn. De inmiddels 57-jarige is verantwoordelijk voor het maken van klassiekers als Buffy The Vampire Slayer en Angel. Hij regisseerde ook meerdere hitfilms, waaronder Justice League voor DCEU en The Avengers voor het Marvel Cinematic Universe.

Het positieve imago van de regisseur is de laatste tijd echter verbrijzeld na beschuldigingen van ongepastheid die tegen hem zijn geuit door Justice League-ster Gal Gadot.

Het is onduidelijk welk pad zijn carrière hierna zal inslaan, in een tijdperk waarin de MeToo-beweging de carrières van veel beroemdheden heeft betaald. Mocht Whedon zijn professionele opleiding op een soortgelijk pad zien gaan, dan zal hij in ieder geval een behoorlijk gedenkwaardig oeuvre hebben om op terug te kijken.

Hieronder is een driedelige film die hij helemaal in 2008 maakte, maar die misschien niet zoveel aandacht krijgt als de rest van zijn geweldige werk. De productie was getiteld Dr. Horrible's Sing-Along Blog en speelde Neil Patrick Harris, Nathan Fillion, Felicia Day en Simon Helberg.

Volgens de filmmaker verdiende hij in feite meer geld met deze onafhankelijke productie dan vier jaar later, toen hij MCU's The Avengers regisseerde.

Whedon genaamd 'Dr. Horrible's meezingblog' Zijn 'Mid-Life Crisis Project'

Dr. Horrible's Sing-Along Blog was een komische musical die Whedon in 2008 bedacht. Hij bedacht het tijdens de Writers Guild of America-staking van 2007-2008. Als gevolg hiervan vond de productie in drie bedrijven nooit een thuis op een netwerk en werd in plaats daarvan online uitgezonden.

Whedon financierde het kleinschalige project zelf, zoals hij het zijn 'midlifecrisis' noemde. 'Dit is mijn midlifecrisis', grapte hij. "Het is geen auto - het is een internetmusical." De initiële investering was aanvankelijk $ 200.000, oplopend tot $ 450.000.

Ongeveer twee jaar daarna - en na het einde van de schrijversstaking, werd Whedon aan boord gehaald om Marvel's superheldenactiedrama uit 2012 te regisseren, The Avengers. De studio was van plan zwaar te investeren in de productie, met een budget ten noorden van $ 200 miljoen.

The Avengers was een sensationeel commercieel succes, aangezien het $ 1,5 miljard binnenhaalde aan de kassa na de release in april. Ondanks dit soort cijfers zou Whedon later onthullen dat hij nog steeds meer verdiende met de meezingblog van Dr. Horrible dan met The Avengers.

Whedon had Marvel eerder afgedaan als 'goedkoop'

Whedon sprak in een vraag-en-antwoordsessie op het Paleyfest NY 2015, dat werd gehouden in het Paley Center for Media in New York City. Hij heeft niet bekendgemaakt hoeveel hij verdiende aan het schrijven en regisseren van The Avengers, of hoeveel Dr. Horrible's Sing-Along Blog sinds 2008 heeft opgebracht.

Hij ging zelfs zo ver dat hij onthulde dat ondanks dat de laatste een kleine, onafhankelijke productie was die op internet werd uitgebracht in de dagen voordat entertainmentstreaming een steunpilaar van de samenleving werd, hij er toch meer aan verdiende."Ik heb meer geld verdiend aan Dr. Horrible dan aan de eerste Avengers-film," zei hij.

Het was ook niet de eerste keer dat Whedon Marvel als 'goedkoop' afkeurde., ze zouden ze minder kunnen betalen.

"Ze zijn bezig met het inhuren van de man die geen groot succes heeft gehad, omdat ze die man niet veel hoeven te betalen," zei hij.

Zullen er nog meer afleveringen komen voor 'Dr. Horrible's meezingblog'?

Een samenvatting van Dr. Horrible's Sing-Along Blog op IMDb luidt: 'Dr. Verschrikkelijk, een aspirant-superschurk probeert zich aan te sluiten bij de prestigieuze Evil League of Evil, maar zijn plannen worden meestal verijdeld door de egoïstische superheld Captain Hammer.

Horribles leven staat op zijn kop als hij verliefd wordt op Penny, een mooie en optimistische pleitbezorger voor daklozen. Kan Horrible, geconfronteerd met de taak om indruk te maken op de League, zijn eigen incompetentie overwinnen om de dag te verpesten, de held te doden en toch het meisje te pakken te krijgen?'

In een tijd dat het streamen van films en tv-programma's via internet niet zo populair was als nu, was Whedon bereid het risico te nemen, een risico dat uiteindelijk de overhand zou krijgen. De filmmaker onthulde dat hij een blauwdruk leende over hoe te 'produceren voor het internet' van Felicia Day's webcomedyserie van 2007, The Guild.

Vanaf 2012 had de film naar verluidt meer dan $ 3 miljoen verdiend. Desondanks onthulde Whedon dat ondanks het feit dat hij oorspronkelijk een vervolg had gepland, er op dat front geen significante beweging was geweest sinds hij voor Marvel begon te werken.

Aanbevolen: