Brad Pitt maakte 7 keer meer dan zijn co-ster in deze iconische film

Inhoudsopgave:

Brad Pitt maakte 7 keer meer dan zijn co-ster in deze iconische film
Brad Pitt maakte 7 keer meer dan zijn co-ster in deze iconische film
Anonim

Terugkijkend op Brad Pitts iconische carrière, was dit misschien wel zijn beste rol. Hij floreerde in 'Fight Club' en hoewel de film destijds geen financieel succes was, zou hij een blijvende erfenis nalaten als een iconische donkere komedie, misschien wel de beste in zijn genre. Hoewel Pitt een potentiële iconische rol als 'The Matrix' afwees, zijn we het er allemaal over eens dat hij beter geschikt was voor 'Fight Club' dan een rol als Neo.

De film verdiende iets meer dan $ 100 miljoen, wat echt niet zo succesvol was gezien het budget van $ 63 miljoen. Desalniettemin zou het jaren later bloeien, een impact die vandaag nog steeds voelbaar is. Verrassend genoeg verdiende niet elke ster, ondanks het grote budget, het grote geld, sterker nog, er was een enorme kloof tussen Ed Norton en Brad Pitt. Het blijkt dat Pitt zeven keer meer verdiende dan Norton.

We zullen die situatie bekijken, samen met de band die tussen de twee sterren is ontstaan en waarom het financieel niet zo succesvol was als het had moeten zijn.

Pitt & Norton hadden een geweldige tijd bij het maken van de film

Ondanks het verschil in beloning, vonden Norton en Pitt het geweldig om de film te maken, vooral achter de schermen, aangezien de sfeer losjes was. Norton herinnert zich dat hij constant moest lachen tijdens het filmen: "Een ding dat me is opgevallen, is dat [in] alle foto's van ons die die film maakten, we de hele tijd aan het lachen waren", legde hij uit. "De hele ervaring was een ervaring van lachen en creativiteit. Brad is grappig. [Costar] Helena [Bonham Carter] is echt grappig. [Directeur David] Fincher is echt grappig. [Scriptdokter] Andy Walker is grappig. Het was een grappig stel mensen die een duistere komedie deden, dus het was veel van gelach.”

De twee zouden ook op een echt hilarische manier een band vormen toen de film werd vertoond op het Filmfestival van Venetië. De twee hadden een klein trekje van iets en het zou ertoe leiden dat ze de hele film lachten: "Het was het filmfestival van Venetië en het was een middernachtvertoning. Om de een of andere reden dachten we dat het een goed idee zou zijn om te roken voordat."

"Ze zetten je op een balkon naast het festivalhoofd, het is heel formeel. De film begint. De eerste grap komt op, en het zijn krekels. Het is doodse stilte. Nog een grap, en het is gewoon doodstil. Je weet dat het ondertiteld is, en dit ding verta alt gewoon helemaal niet. Hoe meer het gebeurde, hoe grappiger het werd voor Edward en mij. Dus we beginnen gewoon te lachen. We zijn de klootzakken achterin die lachen om onze eigen grappen. De enigen die lachen."

Het zou geen verrassing moeten zijn, Norton zou heel open staan om weer met Pitt samen te werken, volgens zijn woorden met Us Magazine: Ik zou het doen. Als hij in een van de mijne zou zijn, zou ik … Ik denk dat we waarschijnlijk liever samen in iets zijn.”

Ondanks de geweldige chemie was de film marginaal in termen van kassanummers, jaren later zou Norton de studio de schuld geven.

Norton geeft studio de schuld van marginaal financieel succes

De film verdiende iets meer dan $ 100 miljoen, wat in werkelijkheid drie keer zoveel had moeten zijn. Norton kijkt naar de marketing van de film over waar het mis ging: "Ik denk dat sommige mensen die de film daadwerkelijk op de markt brachten, terughoudend waren om het idee te omarmen dat het grappig was, en eerlijk gezegd denk ik dat ze voelde me erdoor aangeklaagd, "zei hij. "Ik denk dat als je je meer voelde als de man die mijn baas speelt in de film, je de film meestal niet leuk vond. … Maar het was ook gewoon moeilijk om te distilleren."

Niet alleen was het financiële succes een grote teleurstelling, maar Norton verdiende veel minder voor de rol.

Norton verdient $2,5 miljoen

Nrton Fight Club rode loper evenement
Nrton Fight Club rode loper evenement

Het is moeilijk te geloven, maar Norton nam $2,5 miljoen mee naar huis, wat in de huidige markt niet veel is voor een acteur van zijn statuur. Pitt zou uiteindelijk zeven keer het bedrag mee naar huis nemen, voor $ 17,5 miljoen. Zelfs dat aantal is lager dan wat Brad tegenwoordig gewoonlijk eist, namelijk meer dan $20 miljoen.

Zelfs met het verschil in loon zal Norton de rol niet vergeten: "Het was een interessante ervaring, want we vonden het allemaal geweldig en we hadden er alle vertrouwen in. We waren een beetje gestoken", zegt Norton. " Je kunt je ego nooit volledig loskoppelen van hoe het werkt als het voor het eerst opengaat, maar toen hadden we allemaal de heel speciale ervaring om te beseffen dat de relatie die het met mensen vormde, alles was waar je van droomt als je in films begint.

Norton was duidelijk niets dan positief ondanks het loonverschil.

Aanbevolen: