Wie was Julia Garner voordat ze Anna Delvey portretteerde in 'Inventing Anna' van Netflix?

Inhoudsopgave:

Wie was Julia Garner voordat ze Anna Delvey portretteerde in 'Inventing Anna' van Netflix?
Wie was Julia Garner voordat ze Anna Delvey portretteerde in 'Inventing Anna' van Netflix?
Anonim

De afgelopen maanden heeft Julia Garner zeker veel geroezemoes veroorzaakt na haar hoofdrol in de nieuwe Netflix-serie Inventing Anna van Shonda Rhimes. In de show portretteert de actrice vakkundig het titulaire personage zelf. Tot nu toe is de serie met gemengde reacties ontvangen. De meeste critici hebben echter lof geuit voor de prestaties van Garner.

Wat fans van de serie misschien niet beseffen, is dat Garner de afgelopen jaren kijkers heeft geboeid. En zelfs voordat ze een nep-Duitse erfgename portretteerde, kreeg ze lovende kritieken. Dat komt omdat zelfs vóór Inventing Anna, Garner al een actrice was waar iedereen maar over kon praten.

Julia Garner is al een filmster

Misschien realiseren fans zich niet dat Garner een filmactrice was lang voordat ze tv-shows begon te doen. Maar de actrice maakte haar filmdebuut in de mysteriethriller Martha Marcy May Marlene uit 2011. Hier hield ze haar mannetje terwijl ze het scherm deelde met Elizabeth Olsen en Sarah Paulson. Op dat moment was Garner slechts 17.

Zonder medeweten van velen, had Garner de rol gekregen nadat ze er niet in slaagde gecast te worden in de Amerikaanse remake van het Britse drama Skins. "Het kwam uiteindelijk neer op mij en een ander meisje van de 1.500 kinderen", vertelde de actrice aan The Gentlewoman. "Dat was mijn eerste professionele auditie." Slechts vijf maanden later zou dezelfde castingdirecteur, Susan Shopmaker, verantwoordelijk zijn voor haar eerste filmrol.

Kort daarna was Garner op dreef. Rond deze tijd gebeurde het toevallig dat de casting aan de gang was voor Rebecca Thomas' (Stranger Things) drama Electrick Children over een tiener die is opgegroeid in een mormoonse gemeenschap. En zoals de actrice zich herinnerde terwijl ze met Filmmaker sprak, "konden ze het meisje niet vinden". Toen besloot ze een bandje te maken en op te sturen. Ze kreeg de rol slechts twee dagen later.

"Julia kwam vijf of zes dagen voordat de productie begon", bevestigde Thomas tijdens een interview met DIY. “Ik vroeg haar auditie en kreeg een paar Quicktimes. Ze is nieuw in acteren, en ze heeft een emotionele diepte waar ze nog geen controle over heeft, net als een tiener, dus ze was perfect!”

Rond dezelfde tijd speelde Garner ook samen met een jongere Emma Watson en Ezra Miller in het romantische drama The Perks of Being a Wallflower. Slechts een paar jaar later zou de actrice gecast worden in het drama I Believe in Unicorns. En hoewel Garner in die tijd al verschillende films had gemaakt, was het niet zo dat regisseur Leah Meyerhoff de actrice verkocht. "Ik had Julia Garner in een korte film gezien en wist toen ik haar ontmoette dat ze de cast perfect zou afronden", vertelde ze aan Fusion.

Door de jaren heen kreeg Garner lof voor haar optreden in de horrorthriller We Are What We Are. Daarnaast speelde de actrice in films als The Last Exorcism Part II, Sin City: A Dame to Kill For, Grandma en Tomato Red: Blood Money. Later speelde Garner de hoofdrol in het drama The Assistant uit 2019.

Zelfs voordat ze Anna uitvond, was Julia Garner al een Netflix-ster

Lange fans van Garner herinneren zich misschien dat de actrice voor het eerst beroemd werd nadat ze werd gecast in het Netflix-misdaaddrama Ozark, waar ze het witte doek deelde met Jason Bateman en Laura Linney. In de serie speelt ze de jonge en sluwe Ruth Langmore.

Tegen die tijd had Garner ook al veel meer ervaring dan toen ze begon met het maken van films en dat was te zien. Het is zeker iets dat Bateman's aandacht vanaf het begin trok.

"De reden dat ik het acteerwerk van Julia zo leuk vind, is haar vermogen om kwetsbaarheid te tonen, zelfs als het personage agressief is", vertelde hij aan The Cut."Ze lijkt een heel duidelijk begrip te hebben van hoe ze overkomt op de camera en daarom een ongelooflijk vermogen om heel nauwkeurig te zijn met een kleine blik of een klein gebaar om het publiek precies te brengen waar ze moet zijn, wanneer ze daar moeten komen." Garner zou twee Emmy's winnen voor haar optreden.

Niet lang daarna voegde Garner zich bij de cast van de voor een Emmy genomineerde miniserie Waco, die vertelt over de gebeurtenissen rond de aanval op David Koresh's Branch Davidian-compound in 1993. De actrice boekte ook een terugkerende rol in de Emmy-winnende FX serie De Amerikanen.

Rond dezelfde tijd voegde Garner zich bij de cast van de Netflix-miniserie Maniac, met Emma Stone en Jonah Hill als headliner. De actrice speelde vervolgens de dochter van Connie Britton in de USA Network-serie Dirty John.

Intussen, na te hebben gewerkt aan Inventing Anna, lijkt het erop dat Garner klaar is om weer terug te keren naar het grote scherm. De actrice is getikt om de hoofdrol te spelen in de komende Paramount Players-thriller Appartement 7A. Daarnaast bestaat het productieteam van de film uit John Krasinski en Michael Bay.

Aanbevolen: