Dit zijn de best verkochte albums om album van het jaar te winnen bij de Grammy's

Inhoudsopgave:

Dit zijn de best verkochte albums om album van het jaar te winnen bij de Grammy's
Dit zijn de best verkochte albums om album van het jaar te winnen bij de Grammy's
Anonim

Als je denkt aan de bijdrage van een artiest aan het muzikale landschap, is waarschijnlijk het eerste dat in je opkomt "hoeveel albums hebben ze verkocht?" Op zijn zachtst gezegd een meer dan waardige maatstaf. Een artiest die niet alleen zijn muziek bij de massa kan krijgen, maar er ook in slaagt miljoenen van zijn albums te verkopen, is op weg naar een supersterrendom. Echter, de onderscheiding van Album van het Jaar naast recordbrekende albumverkoop is ongeveer net zo'n begeerde combo als elke andere voor muzikanten van alle genres. Vooral als het een Grammy is.

De Grammy's zijn altijd het toppunt van muzikale erkenning geweest. Artiesten van over de hele wereld streven ernaar het muzikale ambacht te perfectioneren voor bewondering door fans, artistieke expressie, rijkdom en lof van de industrie; Als artiest met zowel een best verkochte album als een album van het jaar krediet om mee te doen, kan een artiest tegen zichzelf zeggen: allemaal in een dag werk.” Laten we eens kijken naar enkele van de kunstenaars die het werk in schoppen hebben gedaan, zullen we? Dat zullen we doen.

8 ‘Als we allemaal in slaap vallen, waar gaan we dan naartoe?’ (Billie Eilish)

Billie Eilish Wat kan er gezegd worden over de schijnbaar angstige jonge vrouw die haar hart uitstort in een mengelmoes van broeierige pop, EDM, industrial, hiphop waar iedereen van kan genieten ? Nou, je kunt het volgende zeggen: het album van mevrouw Eilish When We All Fall Asleep, Where Do We Go? was niet alleen een van de best verkochte albums van 2019 (meer dan 1,2 miljoen exemplaren verkocht), maar won ook Album of the Year bij de 62e Grammy Awards Hoewel Eilish nog erg jong is, heeft ze meer bereikt op haar leeftijd van 20 dan veel artiesten die twee keer zo oud zijn als zij. Misschien heeft de toekomst andere artistieke bezigheden…misschien acteren…maar wil ze een acteercarrière?

7 ‘Op deze manier geboren’ (Lady Gaga)

Lady Gaga is van de top van de Billboard 200 naar de wereld van speelfilms gegaan. De "Paparazzi"-zangeres was in 2011 de beste in haar muzikale spel. won de Grammy voor Album van het Jaar voor haar album Born This Way. Het album verkocht in de eerste week ook meer dan een miljoen exemplaren en heeft wereldwijd meer dan 5 miljoen fysieke exemplaren en 30 miljoen digitale nummers verkocht. Gaga is bekend geworden om haar stijl, activisme en haar pleidooi voor de LGBTQ+-gemeenschap; ze is echter in de eerste plaats een muzikant en de bovengenoemde onderscheidingen geven aan dat ze een behoorlijk talentvolle is.

6 ‘1989’ (Taylor Swift)

Los Angeles, CA - 14 maart: Taylor Swift met haar Grammy op de rode loper bij de 63e jaarlijkse Grammy Awards, in het Los Angeles Convention Center, in het centrum van Los Angeles, CA, zondag 14 maart 2021. (Jay L. Clendenin / Los Angeles Times via Getty Images)
Los Angeles, CA - 14 maart: Taylor Swift met haar Grammy op de rode loper bij de 63e jaarlijkse Grammy Awards, in het Los Angeles Convention Center, in het centrum van Los Angeles, CA, zondag 14 maart 2021. (Jay L. Clendenin / Los Angeles Times via Getty Images)

Taylor Swift is vrij bekend met de categorie Album van het Jaar van de Grammy's (die specifieke categorie is er een waarin mevrouw Swift de meeste van haar Grammy's heeft gewonnen.) Bad Blood”-zanger nam de felbegeerde Album of the Year Grammy mee naar huis tijdens de 58e Grammy Awards in 2016. Maar wat is een Grammy zonder de bijbehorende platenverkoop? Swift's 1989 heeft meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht en dat is niets om van af te schudden… oké, laten we verder gaan, hè?

5 ‘25’ (Adele)

Adele's zwoele, soulvolle vocalen zorgen ervoor dat haar albums jarenlang van de planken vliegen (zowel virtueel als praktisch). 2015 was echter een opvallend jaar voor de Britse zangeres, aangezien haar album 25 een bestverkochte album werd (understatement), met maar liefst 22 miljoen exemplaren en 's werelds best verkochte album. van het jaar voor 2015. Het jaar daarop won 25 de Grammy voor Album van het Jaar. Adele is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd, maar één ding is niet veranderd is haar vermogen om fans te boeien met haar muziek.

4 ‘The Joshua Tree’ (U2)

Met 25 miljoen verkochte exemplaren stuurde The Joshua Tree U2 wereldwijd de stratosfeer in. De band werd een bonafide sensatie na de release van het album, en de jongens uit Ierland zouden doorgaan met het verzamelen van lofbetuigingen, het winnen van het Album van het Jaar bij de Grammy Awards van 1987. The American- Het geïnspireerde album kreeg ook talloze bijval en stelde de band in staat om over te stappen van kleinere zalen naar grote stadions voor rondleidingen.

3 ‘Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band' (The Beatles)

The Beatles zijn ongetwijfeld een van de grootste bands aller tijden. Op hun hoogtepunt nam Beatlemania de planeet over en fans over de hele wereld luisterden naar de jongens uit Liverpool. Het is niet verwonderlijk dat toen de band Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band in 1967, het album verkocht niet alleen 32 miljoen exemplaren maar stond ook 27 weken op nummer één in de Record Retailer-hitlijst in de Verenigde Staten Kingdom en 15 weken op nummer één in de Billboard Top LP's chart in de Verenigde Staten. De band was echter nog niet klaar, want de band won het Album of the Year bij de Grammy Awards van 1968

2 ‘Jagged Little Pill’ (Alanis Morissette)

Alanis stond in brand in 1995. Jagged Little Pill was verantwoordelijk voor het veranderen van de Canadese zanger in een internationale superster. Morissette verkocht een verbluffende 33 miljoen exemplaren en stond bovenaan een groot aantal hitlijsten, en zou de recordverkopen van Jagged opvolgen met een Grammy voor Album van het Jaarin 1996. Alanis won ook Best Rock Song voor You Oughta Know en Best Rock Album voor Jagged. Niet slecht voor een voormalige tween-ster van een Canadese sketchcomedy-kindershow, toch?

1 ‘Thriller’ (Michael Jackson)

Michael Jackson-thriller
Michael Jackson-thriller

Het best verkochte album aller tijden (nou ja, niet meer). Dat is een van de vele onderscheidingen die Michael Jackson's Thriller heeft. De klassieker uit 1982 verkocht een verbijsterende, wereldschokkende, ongelooflijke 49. 2 miljoen exemplaren. Niet bereid om op zijn lauweren te rusten, zou het beste album van The "King of Pop" Album of the Year winnen bij de Grammy Awards van 1984. Wijlen Jackson kan rusten in vrede als niet slechts een van de best verkopende artiesten ooit, maar een waar muzikaal icoon.

Aanbevolen: