Wat is het slechtst verkochte album van Ariana Grande?

Inhoudsopgave:

Wat is het slechtst verkochte album van Ariana Grande?
Wat is het slechtst verkochte album van Ariana Grande?
Anonim

Ariana Grande heeft meer dan 85 miljoen albums verkocht (en nog steeds) en fans hebben haar muziek meer dan 98 miljard keer gestreamd. Ze is nu een van de meest succesvolle muzikanten aller tijden en de meest gestreamde vrouwelijke artiesten ter wereld, wat een van de redenen is waarom ze werd gekozen als jurylid bij The Voice. Ze begon op Broadway en werkte al snel voor Nickelodeon, en sinds haar televisiedebuut is ze uitgegroeid tot een internationale superster. Sinds ze Nickelodeon in de vroege jaren 2010 voor het eerst verliet, is haar carrière een enorm succes geweest en ze produceert hit na hit.

Dat gezegd hebbende, zelfs de meest succesvolle artiesten kunnen ze niet allemaal winnen. Hoewel al haar albums ongelooflijk goed hebben verkocht, hebben sommige beter verkocht dan andere. Haar vroegste albums hebben haar nieuwste werk ruimschoots overtroffen. Sommige albums en EP's van Ariana Grande zijn ook slechts in een paar landen verkrijgbaar, wat natuurlijk hun verkoopcijfers zou minimaliseren. Wat is het slechtst verkochte album dat deze jonge diva de wereld heeft gegeven? Welnu, afhankelijk van hoe je de verkoop analyseert, was het of Positions (haar album van 2020) of, het was een remixalbum waarvan slechts een paar exemplaren in Japan werden verkocht.

7 'Yours Truly' lanceerde Ariana Grande tot sterrendom

Ariana Grande's opkomst begon toen ze op de Nickelodeon-show Victorious was, die slechts 3 jaar duurde maar nog steeds een enorm succes was. In 2013 bracht ze op de golf van haar hernieuwde roem Yours Truly uit, waarvan alleen al in de Verenigde Staten meer dan 600.000 exemplaren werden verkocht. Maar het zou haar volgende album zijn dat haar een vaste plek als diva en internationale ster zou opleveren. Hittracks op Yours Truly zijn onder meer 'Baby I', 'Right There' en 'The Way', die ze opnam met haar toenmalige vriend Mac Miller.

6 Haar tweede album 'My Everything' was snel verkocht 'Yours Truly'

Yours Truly heeft 600.000 exemplaren verkocht in de Verenigde Staten en ongeveer 700.000 - 900.000 wereldwijd. My Everything, haar tweede studioalbum, overtrof dat al snel en verkocht alleen al in de VS 700.000. Nummers op het album zijn hits als 'One Last Time', 'Bang Bang' en 'Problem' (die ze samen met Iggy Azalea heeft opgenomen). Het album was een Billboard-hitlijsttopper in de Verenigde Staten en verschillende andere landen.

5 ‘Dangerous Woman’ was het eerste album van Ariana Grande dat in de VS niet op 1 stond

Ariana Grande's 3e album, Dangerous Woman, kwam uit in 2016 en het was het album waar Grande afstand nam van de meer poppy, bijna kinderlijke liedjes en een meer volwassen soort geluid omarmde. In zekere zin markeert dit album haar bekering van starlet naar diva. Dit was echter het eerste album van Ariana Grande dat niet op nummer 1 in de Amerikaanse verkoopgrafieken stond. Het viel echter pas op de tweede plaats in de VS en was nog steeds het nummer 1-album dat werd verkocht in Australië, Italië, Noorwegen, Nieuw-Zeeland en het Verenigd Koninkrijk. Ook zijn verschillende nummers nu platina-gecertificeerde nummers in de Verenigde Staten,

4 'Sweetener' was het nummer 1 album in ten minste 8 landen

Hoewel het in de VS minder verkocht dan haar vorige albums, amper meer dan 300.000 exemplaren, was het nog steeds nummer één in de Amerikaanse hitlijsten, en het was misschien wel het snelst verkopende album van Ariana Grande en de grootste favoriet bij fans. Sweetener was het nummer één album van 2018 in de Verenigde Staten, Australië, Canada, Italië, Noorwegen, Nieuw-Zeeland, Zweden en Engeland. Het was ook een van haar bestverkochte albums die ooit in Japan werd uitgebracht, met meer dan 28.000 exemplaren daar.

3 ‘Posities’ Slechts 200.000 exemplaren verkocht

Ariana Grande's laatste album was haar 2020-release Positions, en het is zonder twijfel haar bestverkochte studioalbum tot nu toe, maar het is niet haar slechtst verkochte album in het algemeen (zie hieronder). Ondanks dat er hits als "POV" en "34+35" op stonden, verplaatste Positions gewoon niet zoveel exemplaren als haar vroegste werk. Maar dit kan meer een reflectie zijn op de economie van 2020 dan een weerspiegeling van het talent van Ariana Grande. 2020 was een tumultueus jaar vanwege de COVID-19-pandemie en verschillende industrieën zagen een terugval in de verkoop, waaronder de muziekindustrie. Mensen wilden dat jaar niet graag geld uitgeven aan albums, of iets anders, vanwege de enorme economische onzekerheid, veel mensen verloren veel geld en werkten dat jaar.

2 ‘K, Bye For Now’ Slechts 4.000 exemplaren verkocht

Ariana Grande's slechtst verkochte album, technisch gezien, is haar live-album K Bye for Now, de live-opname van de nummers die ze zong tijdens haar Sweetener World Tour. Het album werd pas het 79e best verkochte album in de Verenigde Staten in het jaar dat het uitkwam met slechts 4.000 verkochte exemplaren. Misschien geven fans gewoon de voorkeur aan haar studioalbums boven haar livetracks? Wie weet? Hoe dan ook, dit album verkocht lang niet zo goed als elk ander album met de naam van Ariana Grande erop. Het live-album werd uitgebracht in 2019.

1 Ariana Grande's remixalbum werd alleen in Japan verkocht

Ten slotte is er een remixalbum uit 2015 uitgebracht door Universal Music, maar dit was alleen beschikbaar in Japan. De remix verkocht ongeveer 1.500 exemplaren. Ook bracht Universal Music Japan in 2017 een compilatiealbum uit met de titel The Best, waarvan ongeveer 23.000 exemplaren werden verkocht.

Aanbevolen: