10 dingen die Jon Benjamin deed naast Bobs Burgers en Archer

Inhoudsopgave:

10 dingen die Jon Benjamin deed naast Bobs Burgers en Archer
10 dingen die Jon Benjamin deed naast Bobs Burgers en Archer
Anonim

H. Jon Benjamin, beter bekend als Jon Benjamin, heeft een van de meest herkenbare stemmen in Hollywood dankzij zijn rollen in Archer en Bob's Burgers. Maar zijn cv als stemacteur gaat meer dan 30 jaar terug en hij heeft niet alleen deel uitgemaakt van die twee zeer succesvolle cartoonfranchises. Zijn stem is te horen in meerdere klassieke shows van Adult Swim.

Vanaf mei 2022 heeft Jon Benjamin 80 credits op zijn naam staan, de meeste voor geanimeerde tv-shows. Hij heeft echter een paar films gemaakt en zal af en toe opduiken in shows die zijn mede stand-up comedians maken. Maar dankzij het daverende succes van Bob's Burgers, zal zijn diepe stem voor altijd het eerste zijn waar fans aan denken als ze aan de show denken. Omdat zijn cv zo uitgebreid is, verdient het een nadere beschouwing.

11 Jon Benjamin stemde de meester in 'The Venture Brothers' en de Moth Man in 'A. T. H. F.'

Jon Benjamins succes als stemacteur kan worden toegeschreven aan zijn werk aan Comedy Central en Adult Swim toen de netwerken net debuteerden. Dus naarmate ze groter werden, groeide ook de lijst met credits van Benjamin. Benjamin had een rol in The Venture Brothers als The Master, een mysterieus wezen dat in een andere dimensie leeft die meestal de vorm aanneemt van een Cerberus (ook wel een "helhond" genoemd). In Aqua Teen Hunger Force speelt hij een gigantische en arrogante pratende mot.

10 Jon Benjamin speelde een trainer in 'Not Another Teen Movie'

Deze parodiefilm heeft een kleine cultstatus onder Marvel-fans omdat het een van de eerste films van Chris Evans is voordat hij Captain America kreeg. Maar de farce bevat ook Jon Benjamin. In de film speelt hij de rol van de cliché-assistent-voetb altrainer en -trainer.

9 Jon Benjamin speelde een coach in '22 Jump Street'

H. Jon Benjamin had een zeer korte maar grappige rol in 22 Jump Street als MCS Coach. Net als in Not Another Teen Movie speelt hij een onbeholpen voetbalcoach. Gelukkig is hij niet in zo'n rol gegoten.

8 Jon Benjamin speelde zichzelf en andere personages in 'Nathan For You'

Een van de projecten waarmee hij een medekomiek hielp, was Nathan Fielder in zijn grap/zelfhulpprogramma Nathan For You. Benjamin zou Nathan helpen met enkele van zijn oneerbiedige grappen.

7 Jon Benjamin speelde Ben Katz in 'Dr. Katz: Professioneel therapeut'

Dit is de show die zijn carrière lanceerde en hielp van Comedy Central een legitieme zender te maken. In de kronkelige show over een gescheiden en fluisterstille therapeut in New York City speelt Benjamin Ben, de twee-iets luie zoon van Dr. Katz.

6 Jon Benjamin speelde Satan in 'Lucy The Daughter of the Devil'

De grote aantrekkingskracht van de stem van H. Jon Benjamin is dat hij van nature diep en enigszins monotoon is. Dit zorgt voor een perfecte weergave van de sarcastische dialoog van elke schrijver, en daarom werd hij gecast als de duivelse duivel (en vader van Lucy) in het kortstondige programma Lucy The Daughter of The Devil van Adult Swim. Het verhaal gaat over het leven van de dochter van de duivel na haar afstuderen aan de kunstacademie. Veel van de stemmen uit deze show zijn ook te horen in Bob's Burgers.

5 Jon Benjamin speelde zichzelf in 'Jon Benjamin Has A Van'

De show van de titel was heel toepasselijk, want dat is alles wat de show te bieden heeft. Jon Benjamin zou rondrijden in zijn busje, grappen en stunts uithalen en schetsen maken. Er was niet veel anders dan dat en de show werd na één seizoen geannuleerd. Af en toe kreeg hij hulp van andere komiekvrienden, zoals Nathan Fielder. De show was oorspronkelijk een doorlopend stuk dat hij deed voor Funny or Die, een comedy-site die is gestart door regisseur Adam McKay en Will Ferrell.

4 Jon Benjamin deed advertenties voor Bernie Sanders

Of hij werd betaald of vrijwillig was, is onbekend, maar hij deed waarschijnlijk de advertenties voor de senator van Vermont gratis. Benjamin steunde Bernie Sanders toen hij zich kandidaat stelde voor het presidentschap bij de voorverkiezingen van 2020. Omdat hij de stemartiest is die hij is, vertelde hij verschillende advertenties over het platform van Bernie Sander, met name de zorgrekeningen die Bernie in de Senaat schreef.

3 Jon Benjamin Did Arby's Commercials

Als je denkt dat je de stem van Bob hoort als je een reclame van Arby's ziet, dan is dat zo. Ja, dat is inderdaad H. Jon Benjamin in die reclames van Arby. Niet veel anders te zeggen, verder gaan…

2 Jon Benjamin speelde Carl op 'Family Guy'

Hoewel hij slechts een ondersteunend personage is, is Carl, de bediende van het tankstation, een populair onderdeel van Family Guy. Carl was het personage dat de show als Yoda gebruikte in hun beroemde Star War-parodie-afleveringen.

1 Jon Benjamin speelde coach McGuirk op 'Home Movies'

Van alle Swim-shows voor volwassenen die H. Jon Benjamin heeft gedaan, was degene die hij het meest nodig had Home Movies, waar hij de stem van de zwaarlijvige en alcoholische voetbalcoach Coach McGuirk uitsprak. De show eindigde na het vierde seizoen, maar werd een cultfavoriet nadat Bob's Burgers ontplofte. Home Movies is gemaakt door Loren Bouchard, die later Bob's Burgers heeft gemaakt. Dit zou dus wel eens de belangrijkste show kunnen zijn die H. Jon Benjamin ooit deed, als hij geen Home Movies had gedaan, had hij Bouchard niet ontmoet. Hij dankt een groot deel van zijn succes aan deze meevaller.

Aanbevolen: