Howard Stern spreekt zich uit over "vreemde" relatie met Gilbert Gottfried

Inhoudsopgave:

Howard Stern spreekt zich uit over "vreemde" relatie met Gilbert Gottfried
Howard Stern spreekt zich uit over "vreemde" relatie met Gilbert Gottfried
Anonim

Howard Stern was niet bang om openhartig te spreken over zijn gecompliceerde relatie met de legendarische komiek Gilbert Gottfried. Hij was een van de vele beroemdheden die een dag na het tragische overlijden van Gilbert op 67-jarige leeftijd hun condoleances betuigden. Fans van The Howard Stern Show wachtten op wat de zelfbenoemde King Of All Media zou zeggen over de onbezonnen strip. Maar niet alleen omdat Howard de gave heeft om lofprijzingen van beroemdheden aan te raken…

Gilbert Gottfried verscheen maar liefst 122 keer in The Howard Stern Show, meer dan zowat elke andere ster. Zijn segmenten waren scherp, beledigend en ronduit hilarisch. Ze bouwden Gilbert een toegewijde fanbase die totaal anders was dan de mainstream die hem het beste kende van zijn stemwerk in Disney's Aladdin.

Maar toen stopten de optredens van Gilbert.

Dit bracht fans ertoe te geloven dat Howard hem in het geheim had verbannen uit de SiriusXM-radioshow. Hoewel de details van het vermeende verbod nog steeds onduidelijk zijn, wierp Howard onlangs licht op zijn lastige relatie met de "vreemde" komiek.

Howard Sterns gecompliceerde relatie met Gilbert Gottfried

Howard Stern kende Gilbert Gottfried eigenlijk alleen van het radioprogramma. Hun persoonlijke connectie was beperkt tot twee interacties. De eerste was een aanvaring met hun vrouwen bij een chique restaurant in New York City. Howard beschreef deze interactie als "onhandig". Tijdens zijn lofrede voor de strip op zijn 13 april-aflevering van zijn radioshow, verklaarde Howard dat Gilbert deed alsof hij niet wist wie hij was. Hij was ongemakkelijk. Ver weg. En niet zo vriendelijk. Dit ondanks het feit dat de twee samen urenlang in de lucht hadden gelachen…

Maar Gilbert was op die manier eigenaardig. Hij was anders dan alle andere mensen…

Gilbert stopte op 15-jarige leeftijd met de middelbare school om een carrière in de stand-up voort te zetten. Zijn echt ongebruikelijke benadering van comedy zorgde ervoor dat hij geboekt werd op Saturday Night Live, een ervaring die hij beweert te hebben gehaat. Kort daarna, met behulp van optredens in The Stern Show, werd Gilbert een stand-up stand-up. Hoewel het publiek hem niet altijd begreep, deden andere comedians dat wel.

Gilbert nam risico's en het kon hem gewoon niet schelen of mensen om zijn materiaal lachten. Hij hield ervan om op knopjes te drukken en meedogenloos aan het lachen te maken, vooral als het iedereen om hem heen irriteerde. Zijn humor was verwrongen en brutaal. Dit maakte hem perfect voor de Comedy Central Roasts, The Gathering Of The Juggalos en bepaalde stand-up stages.

Het lijdt geen twijfel dat Gilberts iconische stem hem hielp om gecast te worden in tal van animatieprojecten, met name Aladdin en Family Guy. Het leverde hem ook de Aflac-eend op… waarvan hij uiteindelijk werd ontslagen.

Gilbert kon zijn baan niet lang volhouden. Zijn eigenaardige persoonlijkheid stond in de weg. Hij was niet gemeen, hij was geen pestkop, en in feite was hij eigenlijk heel zachtaardig buiten zijn act… Maar hij was hilarisch raar.

In zijn lofrede beschreef Howard Gilbert als "vreemd", en gebruikte de aanloop buiten het restaurant als voorbeeld. Maar zijn tweede persoonlijke interactie was nog vreemder…

Howard Stern bezocht Gilbert Gottfried in het ziekenhuis

Gilbert had veel legendarische optredens in The Howard Stern Show. Hij hield ervan om in de nieuwssegmenten te zitten en grappen te maken over de meest verschrikkelijke dingen die in de wereld gaande zijn. Dan waren er al zijn Jerry Seinfeld-imitaties en zijn Dracula- en Rabbi Gottfried-personages. Maar afgezien van zijn 122 optredens in de show, had hij niet veel van een relatie met Howard Stern.

En toch vroeg Gilbert Howard om hem in het ziekenhuis te bezoeken.

Howard wist pas uren voor zijn overlijden op 12 april 2022 dat Gilbert stervende was. Dit komt omdat hij Gilbert al jaren niet meer had gesproken. Maar toen Gilbert nog op de show was, had hij nog een gezondheidsangst. Nadat zijn appendix barstte, dacht Gilbert letterlijk dat hij stervende was. Dus vroeg hij Howard om hem in het ziekenhuis te bezoeken.

Howard beweert een van de weinige mensen te zijn geweest (afgezien van Gilberts moeder en zus) op bezoek. Dit was voordat Gilbert trouwde en kinderen kreeg met Dara Kravitz. Gilbert liet Howard zelfs kleren en medicijnen brengen. En hij bedankte hem nooit. In plaats daarvan bespotte Gilbert Howards ziekenhuisvermomming in zijn autobiografie, "Rubber Balls And Liquor". Howard vatte dit echter niet persoonlijk op. Sterker nog, hij vond het grappig. Maar het bewees dat Gilbert een heel ander type man was. Altijd voor de grap gaan en altijd zijn oprechte gevoelens verbergen.

Gilbert speelde volgens zijn eigen regels, waardoor het voor iedereen moeilijk was om hem te produceren. Dit geldt ook voor Howard, die verklaarde dat Gilbert een van de meest natuurlijk briljante komische geesten ooit was. Daar wilde hij op inspelen. Hij wilde hem produceren in zijn radioshow en zijn carrière helpen. Maar als je Gilbert vertelde wat hij moest doen, deed hij altijd het tegenovergestelde…

Was Gilbert Gottfried verbannen uit de Howard Stern Show?

Het feit dat Gilbert volgens zijn eigen regels speelde, was misschien de reden dat hij werd verbannen uit The Howard Stern Show.

Howard heeft gezwegen over waarom hij Gilbert na het begin van 2010 nooit meer in zijn radioshow had. Zelfs in zijn lofrede uit 2022 ontweek Howard het onderwerp toen hij werd geconfronteerd met een beller. Maar Gilbert zelf heeft verklaard dat hij werd verbannen uit The Stern Show. En fans denken dat het te maken had met het 'cupcake-incident'.

Ondanks dat hem werd verteld niet te rotzooien met het eten bij SiriusXM, ging Gilbert vooraf aan het spugen op alle cupcakes van het personeel voor een kijkje achter de schermen in The Stern Show. Gilbert vond dit duidelijk grappig, maar Howard was woedend.

De volgende ochtend vertelde Howard zijn publiek hoe walgelijk hij was van het gedrag van Gilbert. Hij dacht dat het een gevaar voor de gezondheid was en had medelijden met het conciërgepersoneel dat binnen moest komen en alles moest ontsmetten waar Gilbert op spuugde. De komiek dacht duidelijk dat hij grappig was, maar het overschreed een grens in Howards boek. Hoewel geen van beide sterren heeft bevestigd dat dit de reden is waarom Gilbert nooit is gevraagd om terug te keren naar de show, lijkt het alsof het zijn laatste optreden was.

Aanbevolen: