De waarheid over het vermogen van Gilbert Gottfried en hoeveel hij verdiende met cameo

Inhoudsopgave:

De waarheid over het vermogen van Gilbert Gottfried en hoeveel hij verdiende met cameo
De waarheid over het vermogen van Gilbert Gottfried en hoeveel hij verdiende met cameo
Anonim

Het lijkt pas gisteren dat Gilbert Gottfried herinneringen aan zijn dierbare vriend Bob Saget deelde na zijn tragische overlijden in januari 2022. Nu is gemeld dat Gilbert zelf zijn leven heeft verloren als gevolg van een geheime en langdurige strijd met (op het moment van schrijven) een niet nader genoemde ziekte. Dit komt ongetwijfeld als een enorme schok voor zijn cult-achtige fanbase die zijn carrière nauwlettend hebben gevolgd sinds hij voor het eerst verscheen op Saturday Night Live, een ervaring die Gilbert eigenlijk haatte.

Maar Gilberts korte tijd op SNL, evenals zijn toenemende populariteit op het stand-up circuit, brachten hem op een traject naar succes. Natuurlijk werd de carrière van Gilbert nooit volledig gerealiseerd. Dit is iets wat de komiek zelf in het verleden heeft verklaard. Zijn verwrongen gevoel voor humor, hilarische (zo niet verouderde) indrukken en unieke persoonlijkheid belemmerden zijn reputatie in de mainstream, maar bouwden hem een bizar toegewijde aanhang op. Niet alleen dat, maar het bouwde hem ook een gezond vermogen op dat hij achterlaat voor zijn vrouw, Dara, en kinderen, Lily en Max, om van te genieten.

Wat is het vermogen van Gilbert Gottfried?

Gilberts gevoel voor humor, noch zijn persoonlijkheid in het algemeen was zo mainstream. Maar dit is precies waarom zijn fans hem aanbaden. En dit was goed genoeg voor de machthebbers om hem in verschillende projecten te werpen, zijn uiterst vreemde (en geweldige) autobiografie, "Rubber Balls And Liquor", te publiceren en hem te boeken bij comedyclubs.

Gilbert regeerde bij de Comedy Central Roasts en stak mensen als Donald Trump, Roseanne Barr en, beroemd, Joan Rivers, op een manier die alleen hij kon. Hij verscheen in tal van films zoals Beverly Hills Cop II, Dr. Doolittle, en stemde Iago in Aladdin. Hij was een vaste gast op The Howard Stern Show, leende zijn iconische stem aan meerdere shows en commercials, presenteerde een uitstekende podcast die SiriusXM-radioshow werd en was gemakkelijk een van de smerigste, meest edgy en ronduit grappigste stand-upcomics van zijn generatie.

Hierdoor beweert Celebrity Net Worth dat hij een nettowaarde van $ 8 miljoen heeft achtergelaten.

Gilbert Gottfried gaf niet graag geld uit

Gilbert maakte graag grapjes over hoe goedkoop hij was. En hij had er absoluut geen probleem mee dat zijn komische vrienden, namelijk Bob Saget, Jeff Ross en Joan Rivers, hem er publiekelijk voor uitlachten.

De komiek kwam niet van geld. Hij groeide op in Brooklyn, New York, in een gezin uit de lagere middenklasse. Gilbert beweert geen waarneembaar talent te hebben gehad, behalve af en toe mensen aan het lachen maken, oude beroemdheden imiteren en seksuele afbeeldingen in zijn notitieboekjes krabbelen. Maar hij werd verteerd door deze talenten en ze zorgden ervoor dat hij stopte met de middelbare school. Gelukkig vond Gilbert een thuis in de comedyclubs, wat hem ertoe bracht om zich bij Saturday Night Live aan te sluiten, de basis van zijn carrière.

Hoewel zijn film- en televisiecarrière niet alles was waar hij van droomde, zag hij eruit alsof hij heel veel plezier had. Vooral in de stand-upwereld, waar hij werd vereerd. Zijn talenten hielpen hem ook genoeg geld te verdienen om een fantastisch leven op te bouwen voor zichzelf, zijn vrouw en kinderen. Samen woonden ze in een prachtig appartement in Manhattan tot hij overleed op 12 april 2022.

Hoeveel geld verdiende Gilbert Gottfried aan cameo?

Gilbert Gottfried was de koning van Cameo. Hoewel veel beroemdheden uit de B-lijst zich tot de direct-to-consumer-app hebben gewend om wat extra geld te verdienen, deed Gilbert het uitzonderlijk goed op het platform.

Vanwege Gilberts hartverscheurend grappige stem en zijn vermogen om buitensporige raaklijnen te doorbreken, wilden veel van zijn fans dat hij begroetingen, uitgaande berichten of beledigingen voor hen opnam. Volgens een artikel van The New York Post uit 2021 was Gilbert de op één na hoogste verdiener op Cameo, na The Office-ster Brian Baumgartner. Hij rekende $ 175 per cameo-video aan fans en $ 950 per video aan bedrijven. GoBankRates beweert dat hij $ 450.000 verdiende met zijn korte tijd op Cameo. Zijn fans waren duidelijk enthousiast, want hij wordt zeer goed beoordeeld in de app.

Waar stierf Gilbert Gottfried aan?

Volgens The Daily Mail stierf Gilbert Gottfried als gevolg van 'een hartafwijking' veroorzaakt door zijn voortdurende (en geheime) strijd tegen spierdystrofie. Hij was net 67.

Op 12 april 2022 werd een verklaring gedeeld op alle socials van Gilbert, ondertekend door zijn familie. Er stond:

"We zijn diepbedroefd om het overlijden van onze geliefde Gilbert Gottfried aan te kondigen na een lange ziekte. Naast de meest iconische stem in komedie, was Gilbert een geweldige echtgenoot, broer, vriend en vader voor zijn twee jonge kinderen. Hoewel het vandaag een trieste dag is voor ons allemaal, blijf alsjeblieft zo hard mogelijk lachen ter ere."

Gezien Gilberts ongelooflijke vermogen om te lachen om enkele van de meest duistere aspecten van de samenleving, is het logisch dat hij niet wil dat we in verdriet achtervolgen. In plaats daarvan zou hij willen dat we onze allerbeste Jerry Seinfeld- of Groucho Marx-indruk perfectioneren, een paar slecht getimede tweets sturen en altijd lachen als ons wordt verteld dat we dat niet moeten doen.

Aanbevolen: