Welke tv-kok heeft het hoogste vermogen?

Inhoudsopgave:

Welke tv-kok heeft het hoogste vermogen?
Welke tv-kok heeft het hoogste vermogen?
Anonim

Sommige koks zwoegen in keukens over de hele wereld en leveren de meest noodzakelijke substantie die we nodig hebben om te overleven: voedsel. Sommige chef-koks worden zo bekend dat ze worden gebruikt om de rijken en beroemdheden te leren hoe ze thuis moeten koken als ze weg zijn van de verzorgde voeding die ambachtelijke diensten zijn. Sommige chef-koks waren al rijk en beroemd en besloten hun hervonden liefde voor koken te delen met de rest van de wereld (of in ieder geval met die met een HBO Max-abonnement). nog meer succes behalen en niet alleen bekend worden in culinaire kringen, maar over de hele wereld: ze worden tv-koks. En met hun nieuwe tv-programma's komt een nieuw salaris. Maar welke tv-kok heeft het meeste verdiend om de felbegeerde titel van rijkste ter wereld te behalen? Lees verder om erachter te komen!

10 Marco Pierre White - $40 miljoen nettowaarde

Door The Times omschreven als 's werelds eerste beroemde chef-kok, was de Britse chef-kok Marco Pierre White, die Gordon Ramsay ooit aan het huilen maakte, de eerste Britse chef-kok (en de jongste, op 32-jarige leeftijd) die drie Michelin-sterren ontving. Hij gaf ze vijf jaar later terug en verklaarde: "Ik werd beoordeeld door mensen die minder kennis hadden dan ik, dus wat was het echt waard?" Later trok hij zich terug uit het koken en werd een restaurateur. Nadat hij de eerste twee en een halve decennia van zijn carrière televisie had gemeden, werd Pierre White in 2007 de chef-kok van Hell's Kitchen. Hij zou doorgaan met het presenteren van nog eens drie kookprogramma's, waaronder Hell's Kitchen Australia, waar hij als vergelding aan deelnam nadat Matt Preston, presentator van het rivaliserende programma Masterchef Australia, minachtende opmerkingen had gemaakt over de zoon van Pierre White in de uitzending.

9 Levi Roots - $45 miljoen nettowaarde

Levi Roots kreeg voor het eerst erkenning als chef-kok die verscheen in de reality-businessshow Dragon's Den in 2007, en zocht 50.000 Britse ponden in investeringen om zijn Reggae Reggae jerk sauce-bedrijf te lanceren. De in Jamaica geboren Roots, vader van 8 kinderen, vond een investering in de show, mede dankzij een pakkend deuntje dat hij voor de saus had geschreven, en zijn product is nu te vinden in bijna elke grote supermarkt in het Verenigd Koninkrijk. Roots zou de BBC2-show Caribbean Food Made Easy hosten en verschillende restaurants in Londen openen.

8 Ina Garten - $50 miljoen netto waarde

Amerikaanse schrijfster Ina Garten had geen formele culinaire opleiding gehad voordat ze haar eerste kookboek, Barefoot Contessa, in 2009 lanceerde. De succesvolle zakenvrouw had twintig jaar lang een speciaalzaak gerund die werd bezocht door beroemde gasten zoals Steven Spielberg en Lauren Bacall jaren voordat ze haar boek uitbracht, waarvan het succes zou leiden tot het met een Emmy bekroonde Barefoot Contessa-televisieprogramma, het kookboek en de lijn Barefoot Contessa Pantry om mee naar huis te nemen. Door te leren koken uit kookboeken zoals Julia Childs' Mastering the Art of French Cooking, heeft Garten haar liefde voor Frans eten veranderd in een fortuin van $ 50-60 miljoen.

7 David Chang - $60 miljoen nettowaarde

Chang trainde in 2000 aan het Franse culinaire instituut in New York City en opende slechts vier jaar later zijn eerste restaurant in East Village. In de daaropvolgende tien jaar breidde hij zich uit met meerdere high-end en ketenrestaurants, waarbij Momofuku Ko in 2009 twee Michelin-sterren won en ze sindsdien elk jaar behield. Chang begon te verschijnen in culinaire programma's voordat hij de rol van presentator op The Mind of a Chef van Anthony Bourdain kreeg. In 2019 creëerde, speelde en produceerde hij Ugly Delicious voor Netflix. Hij haalde de krantenkoppen in november 2020 omdat hij de eerste beroemdheid (en de veertiende persoon in totaal) was die $ 1.000.000 won op Who Wants To Be A Millionaire.

6 Bobby Flay - $60 miljoen nettowaarde

Bobby Flay is al 27 jaar een vaste waarde op The Food Network als gastheer van zijn shows zoals Boy Meets Grill, Beat Bobby Flay, evenals programma's F o od Network Star en Iron Chef. Flay verlaat het netwerk dat hij bijna drie decennia lang naar huis heeft geroepen nadat hij naar verluidt de $ 100 miljoen zou zijn geweigerd die hij had gevraagd om zijn contract te verlengen. Flay studeerde in 1984 aan het French Culinary Institute in New York City, voordat hij in 1993 zijn eerste van 16 restaurants opende. Hij heeft zijn fortuin vergaard door zijn carrière als restaurateur, zijn tv-hosting en de publicatie van meer dan een dozijn boeken.

5 Emeril Lagassé - $70 miljoen netto waarde

De gecombineerde mediadeals, voedselproducten en tv-programma's van de Amerikaanse chef Emeril Lagassé brengen jaarlijks naar verluidt 150 miljoen dollar op, waardoor hij in de top vijf van de rijkste tv-koks terechtkomt. De Portugees-Amerikaan trainde in Providence, Rhode Island, en werkte vier jaar in het noordoosten voordat hij naar New Orleans verhuisde, waar hij uiteindelijk zijn eerste van zestien restaurants zou openen. Lagassé verdiende zijn $ 70 miljoen met zijn restaurantbedrijf, de dozijn en een half kookboeken die hij heeft geschreven en de meerdere tv-programma's die hij heeft gehost of waarin hij is verschenen.

4 Rachael Ray - $ 100 miljoen netto waarde

"Ik heb niets formeels", zegt Rachael Ray over haar opleiding. "Ik ben volledig ongekwalificeerd voor elke baan die ik ooit heb gehad. Ik ben geen kok." Dat heeft de enthousiaste tv-presentator er niet van weerhouden om multimiljonair te worden dankzij haar culinaire carrière die bijna 30 gepubliceerde kookboeken omvat, verschillende productaanbevelingen en meer dan een half dozijn kookprogramma's, waarvan vele gebaseerd op haar concept van 30 minuten ma altijden. Ray is sinds 2006 ook gastheer van haar met een Emmy bekroonde talkshow Rachael Ray. Haar verkorting van de woorden Extra Virgin Olive Oil tot EVOO werd in 2007 aan het woordenboek toegevoegd.

3 Wolfgang Puck - $120 miljoen netto waarde

De in Oostenrijk geboren chef-kok en restaurateur Wolfgang Puck staat op nummer drie dankzij zijn uitgebreide collectie van meer dan 20 restaurants en meer dan 80 fast dining-ervaringen wereldwijd. Hij trainde in Monaco en Parijs voordat hij in 1973 naar de VS verhuisde. Zijn restaurants zijn bekroond met vier Michelinsterren. Puck is auteur van zes kookboeken en heeft zijn succesvolle culinaire carrière omgezet in de status van beroemdheid, waarbij hij in meerdere tv-shows en films als hijzelf verscheen, naast de uitgebreide lijst met kookprogramma's waarbij hij betrokken was. Hij kreeg een ster op de Hollywood Walk of Fame voor zijn bijdragen aan de televisie-industrie.

2 Gordon Ramsay - $ 220 miljoen nettowaarde

Een van de hardst werkende mannen op televisie, de beruchte slechtgehumeurde, vloekende Gordon Ramsey heeft een fortuin van $ 220 miljoen vergaard door zijn meer dan 40 tv-optredens, waaronder zijn BAFTA-winnende beurt als presentator van The F-Word for vijf jaar op rij, en zijn 16 jaar en lopende optreden met Hell's Kitchen America. De Schotse chef-kok en Officier in de Orde van het Britse Rijk heeft wereldwijd meer dan 70 restaurants geopend, 26 boeken geschreven en zelfs in drie videogames gespeeld.

1 Jamie Oliver - $300 miljoen nettowaarde

Jamie Oliver mag blij zijn dat er iemand anders ziek was in 1997 op de dag dat de BBC naar het River Cafe in Fulham, Londen, waar hij werkte, kwam om een documentaire te filmen. De toenmalige sous-chef trok de aandacht van vijf verschillende tv-productiebedrijven, en twee jaar later werd de eerste aflevering van The Naked Chef uitgezonden en volgde het gelijknamige bestsellerboek. 30 boeken en 50 tv-programma's zouden volgen, en twee decennia later is Oliver de rijkste tv-kok ter wereld. Hij is de op één na bestverkopende Britse auteur, na de controversiële Harry Potter-auteur J. K. Rowling, en heeft een MBE ontvangen van koningin Elizabeth II. Zijn campagne om ongezond voedsel van scholen in het VK te verbieden, werd opgepikt door de Britse regering en hij heeft door de VS gereisd in een poging de manier te veranderen waarop Amerikanen eten en afhankelijk zijn van fastfood.

Aanbevolen: