10 dingen waarvan je niet wist dat ze een droge huid veroorzaakten

Inhoudsopgave:

10 dingen waarvan je niet wist dat ze een droge huid veroorzaakten
10 dingen waarvan je niet wist dat ze een droge huid veroorzaakten
Anonim

Je huid is waarschijnlijk ooit droog geworden, of je kunt er dagelijks last van hebben. Er zijn verschillende redenen waarom dit gebeurt, en vaak gaat het om dingen die u in uw dagelijks leven doet. Als je leert wat deze gewoonten zijn, kan het gemakkelijker worden om een einde te maken aan dit vervelende en pijnlijke effect als we een einde maken aan ons lijden.

We hebben een lijst samengesteld met dingen die een droge huid veroorzaken, evenals manieren om het te helpen stoppen. Het doel is om u te helpen uw aandoening onder controle te krijgen door beter geïnformeerd te worden over wat deze aandoening verergert. Blijf lezen om tien dingen te leren waarvan je niet wist dat ze een droge huid veroorzaakten!

10 Wasmiddel

Afbeelding
Afbeelding

Als je merkt dat je huid constant uitdroogt nadat je je kleding hebt gewassen, kun je overwegen om van wasmiddel te wisselen. Je huid kan gevoelig zijn voor alle chemicaliën die erin aanwezig zijn, en de na-effecten die achterblijven op je kleding zorgen ervoor dat je een droge huid krijgt.

Overweeg om een wasmiddel voor de gevoelige huid aan te schaffen, aangezien dit gemaakt is voor mensen met deze aandoening. Misschien vind je je goedkope merk leuker, maar als je om je lichaam geeft, dan maak je de overstap.

9 Geurproducten

Afbeelding
Afbeelding

Elk product dat reclame maakt voor een soort geur kan ervoor zorgen dat je huid uitdroogt of een droge huid verergert. De reacties van een gevoelige huid op de ingrediënten die worden gebruikt om een geur te creëren zijn zelden positief, maar gelukkig is dit de reden waarom ze geurvrije producten maken.

Als je het gevoel hebt dat je een geurproduct moet gebruiken, overweeg dan om je huid te bedekken met een laag geurvrije crème of lotion om een barrière aan te brengen tussen je huid en het spul dat het schilferig maakt.

8 Het begin van de winter

Afbeelding
Afbeelding

De winter is niet alleen koud en somber, maar het zorgt er ook voor dat je huid uitdroogt en barst. De reden hiervoor is dat de luchtvochtigheid da alt als vocht uit de lucht wordt gehaald, wat nooit goed is voor je lichaam.

Als je dit probleem binnenshuis hebt, kun je overwegen om tijdens de wintermaanden een luchtbevochtiger toe te voegen. Je kunt je ook concentreren op het dagelijks aanbrengen van laagjes en hydratatie om jezelf een extra beschermingslaag te geven tegen de uitdrogende effecten van het weer.

7 verschillende zepen en shampoos

Afbeelding
Afbeelding

Je wasmiddel is niet het enige huishoudelijke product dat je misschien verdriet doet. De zeep en shampoo die je onder de douche gebruikt, kunnen ervoor zorgen dat je huid uitdroogt. Deze producten zijn ontwikkeld om de oliën van je huid te verwijderen die deze beschermen en die een soepele en gezonde uitstraling te geven.

Je kunt dit verhelpen door zepen te kopen met een ingebouwde vochtinbrengende crème die je huid zal aanvullen en beschermen. Shampoo kan een beetje lastig zijn, maar door een conditioner te gebruiken om weer vocht aan je haar toe te voegen, zal het helpen om deze negatieve effecten teniet te doen.

6 Acne Medicijnen

Afbeelding
Afbeelding

Als je last hebt van acne, kunnen de medicijnen die je gebruikt je huid alleen maar erger maken. Ze bevatten meestal dingen als salicylzuur, benzoylperoxide, glycolzuur en retinol, waarvan bekend is dat ze de huid van een persoon uitdrogen.

Dit zou een deel van de reden kunnen zijn waarom je acne niet weggaat, omdat deze producten je huid irriteren door deze uit te drogen en ervoor te zorgen dat je uitbreekt. Het betekent niet dat u moet stoppen met uw regime, maar dat u ofwel de gebruiksfrequentie moet verlagen of een product moet zoeken met een lager percentage actieve ingrediënten.

5 Warmtebronnen

Afbeelding
Afbeelding

We hebben al besproken hoe de winterse lucht je huid kan uitdrogen, maar de kachels die je in je huis plaatst om jezelf warm te houden, maken het alleen maar erger. Dit omvat open haarden, centrale verwarmingssystemen, houtkachels en elektrische kachels.

Dezelfde regel is van toepassing als we eerder vermeldden met een luchtbevochtiger, omdat deze een andere boosdoener zijn die vocht uit de lucht verwijdert. Je huid zal je bedanken kort nadat je een van deze bent gaan gebruiken en je zult je afvragen waarom je dit nog nooit eerder hebt geprobeerd.

4 Roken

Afbeelding
Afbeelding

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord dat roken schadelijk is voor je huid en het algehele uiterlijk, en een deel van het probleem is dat het een droge huid veroorzaakt. Hoe meer bloed er op je huid komt, hoe beter je eruit zult zien, en helaas vermindert roken de hoeveelheid zuurstof en de bloedstroom.

Het vermindert ook de hoeveelheid vitamine C in je lichaam, waarvan bekend is dat het nuttig is bij huidherstel als het gaat om een droge huid. Het beste wat je kunt doen, is de gewoonte afleren, of op zijn minst proberen de hoeveelheid die je rookt te verminderen om te proberen je huid een betere kans op een gezonde toekomst te geven.

3 Blootstelling aan de zon

Afbeelding
Afbeelding

Het kan leuk zijn om de hele dag in de zon te zitten en die droomkleur te krijgen die je altijd al wilde hebben, maar het heeft consequenties. Door de UV-straling die de zon afgeeft, kun je je verbranden, waardoor je huid uitdroogt. Dit uitdrogende effect kan zelfs optreden als je religieus zonnebrandcrème draagt, omdat het nog steeds je huid kan binnendringen.

De beste manier om een droge huid te vermijden, is in dit geval om langere lagen te dragen of te investeren in een zonnebrandcrème die is doordrenkt met een vochtinbrengende crème. U kunt zelfs hydrateren voordat u de zonnebrandcrème aanbrengt voor een goedkoper alternatief.

2 Baden en douches

Afbeelding
Afbeelding

Baden en douches zijn een geweldige manier om te ontspannen en te ontspannen na een lange dag, en natuurlijk om jezelf schoon te maken. Het probleem met een droge huid is dat het kan gebeuren als je de neiging hebt om lang te baden en te douchen.

Het water droogt je huid uit, dus het is het beste om te proberen de tijd die je op deze plaatsen doorbrengt te verminderen. Je wilt 5 minuten of minder mikken, want alles kan je huid nog erger maken dan het was voordat je in het water sprong.

1 Allergenen in de lucht

Afbeelding
Afbeelding

Als je een voorgeschiedenis van allergieën hebt, kan dit ook de oorzaak zijn van je droge huid. De allergenen in de lucht zoals pollen, huidschilfers en stof kunnen je huid irriteren wanneer je ermee in contact komt.

Als u momenteel allergiemedicatie gebruikt en dit nog steeds gebeurt, wilt u misschien een gesprek met uw dermatoloog hebben. Degenen die momenteel geen medicatie gebruiken, moeten overwegen om met een dagelijks regime te beginnen en hun huid te hydrateren waar deze droog wordt.

Aanbevolen: