10 outfits van de Spice Girls That Scream The’90s

Inhoudsopgave:

10 outfits van de Spice Girls That Scream The’90s
10 outfits van de Spice Girls That Scream The’90s
Anonim

De Spice Girls waren de bijenkoningin van de jaren '90. Hun muziek stond op elk radiostation en hun gezichten stonden op elke tijdschriftomslag. Elk lid van de band had zijn eigen identiteit en stijl, die verbonden was met hun fangroep voor duikers.

De Spice Girls hebben praktisch platformschoenen en croptops uitgevonden en waren de belichaming van GirlPower. En hoewel het lang geleden is sinds de jaren '90, kunnen we niet anders dan teruggaan in de tijd en kijken naar hun iconische stijl.

10 Volumineuze pony's en half afgewerkte truien

In de jaren '80 waren geplaagde pony's en krullend haar een rage, maar in de jaren '90 ging het allemaal om glad haar met een volumineuze pony. De pony van Sporty Spice is een fantastisch voorbeeld van de jaren '90. Zelfs Posh's hoge paardenstaart met lange pony grenst aan Rachel Green's van Friends.

Het dragen van sweaters of button-downs die half los waren (zoals die van Sporty) was ook erg in de mode. Iets zegt ons echter dat de modellijn van Victoria Beckham uit de jaren 90 blijft.

9 Button-downs en broek met patroon

Omdat elke Spice Girl zijn eigen individuele look had, konden fans zich identificeren met hun favoriete lid. Afzonderlijk waren ze allemaal onafhankelijk, maar samen waren ze magisch.

Baby Spice en Scary Spice's button-downs zouden in 2020 in vuur en vlam staan, maar in de jaren '90 waren ze zowel respectvol als modieus. Broeken met patronen zoals die van Posh Spice waren ook alles in de jaren '90. Waarom mochten alleen overhemden patronen hebben?

8 Dikke highlights en lagen

Natuurlijk, dikke highlights hebben zich in de vroege jaren 2000 misschien als een lopend vuurtje verspreid (bedankt, Kelly Clarkson), maar Ginger Spice begon de trend in de jaren '90. Met een mix van rood, blond en bruin wilde iedereen zijn haar zoals dat van Ginger.

Meer dan dat, het dragen van laagjes was destijds ook een rage. Het dragen van een wijde broek met de bovenste knoop los zodat je nog een laag onder de broek kon zien was alles. Het was als een slecht bewaard geheim.

7 Veterbroeken & T-shirts met print

Ginger Spice straalde seksualiteit uit en deed iedereen wensen dat ze rood haar hadden. Babykruiden daarentegen straalden kwetsbaarheid en zoetheid uit. Ook zij zorgde ervoor dat iedereen hun haar voor altijd in staartjes wilde dragen.

Ginger's latex op latex look was waar de jaren '90 van gemaakt waren. Alles paste bij elkaar en de geregen broeken waren overal in deze tijd. Voor jongere fans die er nog steeds uit wilden zien als G-rated versies van de meisjes, kozen ze voor T-shirts met afbeeldingen en kettingen met naamplaatjes. Gelukkig zijn de Spice Girls deze looks ontgroeid volgens hun Instagrams.

6 bijpassende sets en kniehoge laarzen

Als iemand nieuwsgierig was naar hoe de mode eruit zag in de jaren '90, kijk dan niet verder dan de broek van Ginger Spice op de foto rechts en de zwart-op-zwart-look van Posh Spice aan de linkerkant. Het ging allemaal om het matchen van sets, kleuren en patronen.

Alles werkte op de een of andere manier samen, hoe luid of vreemd het op dat moment ook was. Leer, dierenprint, fluweel - het werkte allemaal! En het waren gewoon de Spice Girls; zangeres Christina Aguilera droeg dezelfde soort dingen in de jaren '90.

5 Die. Schoenen

Platformschoenen waren een big deal in de jaren '90, maar toen de Spice Girls het groot maakten, brachten ze het woord 'platform' naar een heel nieuw niveau. Deze schoenen hadden gemakkelijk een vijf-inch platform dat ze bij zowat alles hadden.

Terwijl Posh Spice vasthield aan haar iconische hakken met bandjes, hielden Scary Spice, Ginger Spice en Baby Spice ervan dit soort platformen te dragen. Sporty Spice hield vast aan haar gebruikelijke Nikes of iets dergelijks. Andere popsterren uit die tijd, zoals Britney Spears, kopieerden de platformlook, maar geen enkele was zo hoog als de Spice Girls.

4 Satijn, kaki broek en slangenleer

Schokkend genoeg was de kaki broek op zijn hoogtepunt in de jaren '90. Dat is de enige reden waarom Sporty Spice besloot ze te dragen naar een evenement waar alle anderen kleding voor droegen.

Met Posh en Ginger Spice die allebei satijn droegen, herinnerde Scary Spice ons eraan dat leer-op-leer en slangenleerpatronen erg in waren. Hoewel de meeste van deze outfits gedateerd zijn, kunnen we ons Victoria Beckham helemaal voorstellen met iets dat op haar lijkt outfit vandaag.

3 Rand en transparantie

De vijf vrouwen van de Spice Girls zijn allemaal gegroeid in de modewereld sinds de iconische jaren '90. Deze foto's alleen al zijn het bewijs dat ze vanaf hier alleen maar omhoog konden gaan.

Scary Spice zien wandelen met een klaptelefoon is als het vinden van een fossiel in de woestijn. Afgezien van de elektronica, zijn zowel de transparante looks van Scary als Baby Spice in de mode in 2020. Mel B's pony zit echter vast in de jaren '90 waar het zou moeten zijn.

2 Visnetten en wijde broeken

Het zien van Ginger Spice in visnetten herinnerde ons eraan dat het in de jaren '90 helemaal iets was om ze met een spijkerbroek te dragen. Julia Roberts heeft ze misschien met rokken gedragen in Pretty Woman, maar onze Spice Girls droegen ze ook met korte broeken.

Het dragen van een wijde broek met een strak shirt of een lange trui gaf ook een zeer evenwichtige look. Wat betreft kapsels, grote krullen zoals Scary's of glad en recht zoals Posh's werden op elke fan gedragen om hun uiterlijk na te bootsen.

1 Bucket Hats, Capri's en Platforms

Er komt veel kijken bij deze groepsfoto. Sporty's bucket hat, Scary's lange rok, Ginger's sneakers, Posh's haar en Baby's capri… Het is allemaal zo heerlijk gedateerd.

De truien en keuze in broeken zeggen veel over hun stylisten in die tijd, maar het bewijst hoeveel individualiteit er in deze groep zat die niet kon worden gedupliceerd in een andere meidengroep.

Aanbevolen: