Een terugblik op de mislukte 'Blacklist' spin-off 'Redemption

Inhoudsopgave:

Een terugblik op de mislukte 'Blacklist' spin-off 'Redemption
Een terugblik op de mislukte 'Blacklist' spin-off 'Redemption
Anonim

De kunst van de spin-offshow is een lastige, omdat deze projecten bekend staan als lastig voor netwerken. Sommige zijn geweldig, sommige zijn verschrikkelijk en worden snel geannuleerd, en anderen zien zelfs nooit het daglicht. Het is altijd een gok, maar een goede spin-off kan wonderen doen voor een netwerk.

Blacklist: Redemption was een spin-offshow van The Blacklist en NBC was ervan overtuigd dat het genoeg potentieel had om een hit te worden. Helaas zonk dit project snel weg en werd het door velen totaal vergeten.

Laten we terugblikken op deze mislukte spin-offshow en zien wat het geen hit kon worden.

'The Blacklist' was een schot in de roos

NBC's The Blacklist is al jaren een van de meest populaire shows op televisie en blijft elke week miljoenen kijkers trekken. Het is moeilijk om de kwaliteit van een show zo lang vast te houden, maar sinds het debuut in 2013 is The Blacklist uitzonderlijk consistent geweest.

Met James Spader en Megan Boone in de hoofdrol, is The Blacklist een misdaadthriller die zich altijd heeft onderscheiden van de rest. De verhalen voor elk seizoen zijn uitzonderlijk, het acteerwerk is fantastisch en het past allemaal perfect bij elkaar.

James Spader's hoofdpersonage is enorm populair, en toen hij sprak over zijn beruchte personage, zei de acteur: Deze man Raymond Reddington die soms zo meedogenloos en brutaal is. Die ongelooflijk kwetsbaar en attent is en zo'n begrip heeft voor de kwaliteit van het leven en de schoonheid van het leven en de waarde van het leven. Wat zou het ding zijn dat hem dat zou leren en hem zo'n ongelooflijke waardering voor het leven zou geven, is dat hij zo vertrouwd is met het verlies van het leven. En hij is zo vertrouwd met het nemen van het leven.”

De show was een groot succes en had zelfs een eigen spin-offproject.

'Redemption' was een spin-off

In februari 2017 maakte Blacklist: Redemption zijn officiële debuut op NBC. Het succes van de originele serie wekte zeker de interesse van een aantal fans, en velen waren benieuwd of deze show zou kunnen uitgroeien tot de volgende geweldige spin-offserie voor NBC.

"Het uitgangspunt van Redemption herenigde Tom met zijn moeder Scottie Hargrave (Famke Janssen), en samen voerden ze privé-beveiligingsmissies uit voor haar bedrijf Halcyon Aegis", meldde Digital Spy over het uitgangspunt van de show.

Met Famke Janssen, Ryan Eggold en Edi Gathegi in de hoofdrol, was Redemption een spin-off waarvan de kiemen werden geplant tijdens Janssens tijd op The Blacklist. Blijkt dat Janssen wist dat dit project een mogelijkheid was.

"Ja, dat deed ik. Of dat het mogelijk tot een spin-off zou kunnen leiden. Ik had eerder gesproken met de showrunners, met de Johns [vier van de uitvoerende producenten van de show heten "Jon" of "John"], over mogelijk in de toekomst komen om iets te doen. Ik zei: "Nou, als ik kom, wil ik een sterke karakterboog hebben." Ik wilde niet alleen maar komen voor een kleine afleveringsboog. Dus ik "Ik denk dat dat het zaad heeft geplant. Uiteindelijk is dit wat er werd gepresenteerd. Ik zou twee afleveringen filmen die als een soort achterdeurpiloot zouden fungeren, en als ze goed zouden worden ontvangen, zou dat ons naar de serie brengen, "vertelde ze TV-insider.

Alles leek mooi op zijn plaats te vallen voor deze show, maar helaas kon het niet lang duren op NBC.

' Blacklist: Redemption' werd na één seizoen geannuleerd

Helaas werd Blacklist: Redemption, na slechts één seizoen in de lucht, officieel geannuleerd. Dit verraste veel mensen, vooral gezien het enorme succes van zijn voorganger.

"Hoewel NBC de afgelopen jaren succes heeft geboekt met de snelle uitbreiding van de Chicago-franchise, waren de resultaten minder dan ideaal voor de eerste spin-off van The Blacklist. Blacklist: Redemption opende zacht in het tijdslot van het vlaggenschipdrama op donderdag, met een gemiddelde van 1,2 en 6,3 miljoen kijkers - beide steile dalingen ten opzichte van de cijfers die het moederschip blijft binnenhalen. Het drama, geleid door Famke Janssen en originele seriester Ryan Eggold, was een moeilijke verkoop voor vernieuwing, omdat het een van de weinige is NBC-drama's afkomstig van een externe studio Sony Pictures Television", schreef The Hollywood Reporter.

Het is jammer om te zien dat de show niet in staat was om hetzelfde type publiek binnen te halen toen hij jaren geleden zijn debuut maakte. Spin-offshows lijken altijd een geweldig idee, maar in werkelijkheid zijn het enorm onvoorspelbare projecten, en Redemption is daar een perfect voorbeeld van.

Blacklist: Redemption was een schot in de roos van het netwerk, maar de originele serie blijft in ieder geval na al die jaren een enorm succes voor NBC.

Aanbevolen: