Hoe dicht was Alexander Skarsgard bij het spelen van Thor?

Inhoudsopgave:

Hoe dicht was Alexander Skarsgard bij het spelen van Thor?
Hoe dicht was Alexander Skarsgard bij het spelen van Thor?
Anonim

Superheldenfilms zijn altijd sterke kanshebbers voor de glorie van de kassa, en op dit moment doet geen enkele andere stripfranchise dingen zo groot als de MCU. Natuurlijk heeft DC veel hits gemaakt met de DCEU, maar de waarheid is dat Marvel op een ander niveau aan de kassa is geweest. Ja, de geanimeerde films van DC zijn ongelooflijk beter dan die van Marvel, maar de meeste mensen kijken naar de live-action-dingen.

Tijdens de eerste fase van de MCU kwam Thor in de plooi om uiteindelijk samen te werken met Iron Man en de rest van de uiteindelijke Avengers, en tijdens het castingproces was Alexander Skarsgard een vroege naam om mogelijk de God te spelen van Donder. Hij zou echter te maken krijgen met stevige concurrentie, waardoor Marvel uiteindelijk een andere artiest in de enorme rol zou casten.

Dus, hoe dicht kwam de artiest bij het spelen van Thor? Laten we eens kijken hoe het voor Skarsgard is verlopen en kijken.

Hij was een vroege mededinger voor de god van de donder

In de vroege fasen van de MCU was het belangrijk voor de bloeiende franchise om helden te gebruiken die konden gedijen op het grote scherm en miljoenen fans over de hele wereld zouden aantrekken. Tijdens de eerste fase van de MCU werd Thor gekozen als een van de eerste helden die hun eigen solofilm kreeg, en in die tijd was Alexander Skarsgard in de race voor de rol.

Voordat hij in de race was om de God van de Donder op het grote scherm te spelen, had de acteur al heel lang werk verzet. In feite begon hij al in de jaren 80 met het landen van professionele optredens, en hij was verschenen in succesvolle projecten zoals Zoolander en True Blood. Het is duidelijk dat de mensen bij Marvel geïnteresseerd waren in de artiest en ze namen contact met hem op.

Als hij met MTV sprak, zei Skarsgard: "Ja, ik heb een paar keer een ontmoeting gehad met [Marvel Studios-chef] Kevin [Feige] en de regisseur [Kenneth Branagh]. Daar zat zeker een kern van waarheid in, ja.”

Niet alleen was Skarsgard in de strijd voor de rol, maar hij mocht op een gegeven moment zelfs het kostuum passen!

Chris Hemsworth krijgt de rol

Hoewel hij een geweldige Thor had kunnen maken, moest de studio doen wat het beste was voor de film en de artiest vinden die geschikt was voor de rol. Uiteindelijk leidde dit ertoe dat ze Chris Hemsworth castten, een relatief onbekende in de Verenigde Staten voordat hij de God van de Donder werd.

De eerste twee Thor-films worden niet beschouwd als de beste in de MCU, maar alles veranderde toen Thor: Ragnarok in 2017 werd uitgebracht. Dankzij de bereidheid van regisseur Taika Waititi om Chris Hemsworth toe te staan zijn komische karbonades te buigen, het personage kon gedijen op het grote scherm op een manier die hij niet eerder had gedaan. Het heeft misschien een paar films gekost, maar Thor werd uiteindelijk een van de meest populaire personages in de MCU.

Op dit moment is Chris Hemsworth verschenen in acht MCU-films, waaronder de postcreditscène van Doctor Strange. Onnodig te zeggen dat hij een aardige cent heeft verdiend door Thor te spelen en de rol zelf heeft zijn leven volledig veranderd.

Thor's MCU Future

Dankzij de hernieuwde populariteit van Thor keert het personage terug voor zijn vierde film in de MCU, getiteld Thor: Love and Thunder. Dit maakt het personage het eerste en tot nu toe enige personage met een vierde solofilm, hoewel er is gemeld dat het de Guardians of the Galaxy zal bevatten.

Ondanks het mislopen van de rol, is Alexander Skarsgard een enorm succes geweest in het bedrijf. Sinds Thor in de MCU verscheen, is Skarsgard verder verschenen in grote projecten zoals The Legend of Tarzan, Big Little Lies en Godzilla vs. Kong, dat dit jaar zijn debuut maakt.

Voor zover Skarsgard ooit in een superheldenfilm verscheen, is de acteur er altijd voor open gebleven.

In feite zei hij tegen MTV: "Het hangt van de omstandigheden af. Het is vrij moeilijk te zeggen [of ik nog een komische rol zou spelen]. Het hangt af van de omstandigheden - wie de regisseur is en wat het personage is. Maar natuurlijk [ik zou er graag naar kijken]. Ik denk dat het de droom van elke kleine jongen is; het zou iemands droom zijn om een actieheld te spelen.”

Hoewel Skaresgard de kans miste om Thor in de MCU te spelen, kwam het uiteindelijk goed uit voor de artiest. Hopelijk zullen we hem later in zijn eigen superheldenfilm zien schitteren.

Aanbevolen: