America's Got Talent: de eerste 10 winnaars, gerangschikt op nettowaarde

Inhoudsopgave:

America's Got Talent: de eerste 10 winnaars, gerangschikt op nettowaarde
America's Got Talent: de eerste 10 winnaars, gerangschikt op nettowaarde
Anonim

America's Got Talent is al 15 seizoenen sterk en viert getalenteerde concurrenten in elk facet van entertainment, van stand-upcomedy tot zang, dansploegen, dierentraineracts en meer. De laatste persoon die tot winnaar werd gekroond, was Brandon Leake voor zijn boeiende en emotionele spoken word-gedichten en optredens. Voor hem was het zanger en pianist Kodi Lee.

In totaal zijn er 15 winnaars geweest, hoewel veel deelnemers, ondanks hun plaats, veel succes hebben geboekt. Maar als het gaat om de eerste 10 actuawinners van de show, wie verdient dan het grote geld?

10 Neal E. Boyd: Seizoen 3 – NA

AGT-winnaars Neal Boyd
AGT-winnaars Neal Boyd

Helaas stierf Boyd in 2018 op de jonge leeftijd van 42 jaar. De operazanger fascineerde kijkers in het derde seizoen van de show en nam de laatste overwinning mee naar huis voor zijn angstaanjagende en getalenteerde stem.

Hij stierf naar verluidt aan hartfalen, nierfalen en leverproblemen. Enkele van zijn meest opvallende optredens in de show waren het nummer "Somewhere" van West Side Story en "Nessun Dorma."

9 Kevin Skinner: Seizoen 4 – $300 miljoen

AGT-winnaars Kevin Skinner
AGT-winnaars Kevin Skinner

Ondanks het winnen van het vierde seizoen, als derde zangeres die de show won, heeft Skinner het niet groot gemaakt als countrymuziekster. Zijn vermogen is lager dan een miljoen, ondanks het feit dat hij de prijs van een miljoen dollar al in 2009 heeft gewonnen (die over 40 jaar zou worden uitbetaald).

Hij bracht het jaar daarop zijn debuutstudio-album uit en het jaar daarop een live en unplugged album. En hoewel hij ook op The Tonight Show verscheen en een headliner-show had in Vegas, volgens de prijs, is zijn ster sindsdien vervaagd.

8 Kenichi Ebina: Seizoen 8 – $1 miljoen

AGT-winnaar Kenichi Ibina
AGT-winnaar Kenichi Ibina

Ebina, een van de weinige winnaars van de show die echt iets anders doet dan zingen, genoot matig succes na het winnen van de show. Maar niet genoeg om zijn gerapporteerde inkomen boven een miljoen te brengen.

Afkomstig uit Japan, betoverde hij kijkers met zijn routine die dansen combineert met acteren, verhalen vertellen, mime, vechtsporten en illusies. Hij trok de aandacht met een act waarbij hij samen met een geprojecteerde versie van zichzelf optrad met behulp van een app waaraan hij werkte, genaamd Dance-ish Me. De app is momenteel beschikbaar in de Apple App Store.

7 Bianca Ryan: Seizoen 1 – $1,5 miljoen

AGT-winnaars Bianca Ryan
AGT-winnaars Bianca Ryan

De eerste persoon die de show won, Ryan was net 11 toen ze de harten van Amerika veroverde met haar prachtige zangstem. Ze bracht verschillende albums uit, maar nam toen vrij om haar opleiding af te maken en kreeg toen gezondheidsproblemen die haar carrière verder in de wacht zetten. Ryan heeft dus geen grote bank verdiend sinds haar tijd in de show. Dat gezegd hebbende, ze is pas 26.

Ryan heeft wat acteerwerk gedaan, Broadway, verscheen in muziekvideo's en keerde terug voor The Champions-editie van de show in 2018. Ze lanceerde ook haar eigen lijn lippenstift in 2018.

6 Paul Zerdin: Seizoen 10 - $1,5-$2 miljoen

AGT-winnaars Paul Zerdin
AGT-winnaars Paul Zerdin

De tweede buikspreker die de show wint, Zerdin is niet in de buurt gekomen van het ervaren van hetzelfde succes als de eerste, met een nettowaarde die naar verluidt ergens tussen de $ 1 ligt.5 tot $ 2 miljoen. Hij viel niet alleen op door zijn getalenteerde buikspreken, maar ook door zijn act die ook veel geestige komedie bevatte.

Zijn show in Las Vegas duurde vier maanden, maar werd gesloten vanwege een lage opkomst. Sindsdien keerde hij terug om te verschijnen in de spin-off van The Champions in zowel de Amerikaanse als de Britse versie van de show, maar haalde de finale niet.

5 Landau Eugene Murphy Jr.: Seizoen 6 - $2 miljoen

AGT-winnaars Landau Eugene Murphy
AGT-winnaars Landau Eugene Murphy

De onberispelijk geklede, vlotte jazzzanger met de moordende glimlach had Amerikanen vanaf de eerste noot om zijn vinger gewikkeld. Het was dus geen verrassing dat hij won, hoewel het misschien een verrassing is dat zijn nettowaarde nog steeds slechts $ 2 miljoen bedraagt, ondanks het winnen van de show in 2011.

Hij had later dat jaar een hoofdact in Las Vegas en bracht een album uit met Columbia Records dat de nummer 1 bereikte.1 op de jazzhitlijsten. Maar hij heeft sinds 2016 geen album meer uitgebracht. Het is bewonderenswaardig dat de 46-jarige Murphy, toen het live-entertainment tot stilstand kwam vanwege de COVID-19-pandemie, online terug naar school ging om zijn middelbare school-equivalentiediploma te behalen, iets wat hij heeft willen doen sinds hij decennia geleden stopte.

4 Olate Dogs: Seizoen 7 – $2 miljoen

AGT Winnaars Olate Dogs
AGT Winnaars Olate Dogs

Dit vader- en zoonsteam, Richard en Nicholas Olate, deden geweldige trucs met hun getalenteerde en goed getrainde honden. Genoeg om ze te laten winnen in de show, maar niet genoeg om ze meer dan $ 2 miljoen te verdienen.

Sinds ze de show in 2012 wonnen, hadden ze een residentie in Vegas, gingen ze op tournee en verschenen ze tijdens rustshows van de NBA.

3 Michael Grimm: Seizoen 5 – $3 miljoen

AGT-winnaars Michael Grimm
AGT-winnaars Michael Grimm

De lieve, nederige man die graag zong, was oprecht verrast dat hij zo ver was gekomen in de show en uiteindelijk won. Hij heeft tot nu toe naar verluidt $ 3 miljoen verdiend, zelfs nadat hij veel van zijn winst uit de show heeft gebruikt om een huis voor zijn grootouders te bouwen.

Hij trad op als onderdeel van de AGT Tour Show, trouwde met zijn oude vriendin en bracht 11 jaar door in casino's in Las Vegas na zijn grote overwinning. Hij heeft ook een album uitgebracht en zelfs een keer geopend voor Stevie Nicks.

2 Matt Franco: Seizoen 9 – $3 miljoen

AGT-winnaars Matt Franco
AGT-winnaars Matt Franco

Hij heeft Amerika voor zich gewonnen met zijn getalenteerde vaardigheden als goochelaar, charismatische persoonlijkheid, winnende glimlach en schattig verhaal over zijn langdurige liefde voor magie. Franco nam de overwinning mee naar huis in 2014, waardoor hij de eerste goochelaar ooit was die de voorstelling winnen. Zijn inkomsten bedragen nu ongeveer $ 3 miljoen.

Hij is nog steeds de headliner van een act in Las Vegas in het Mat Franco Theatre en heeft lovende kritieken en hoge kijkcijfers gekregen. De kans is groot dat zijn vermogen zal blijven stijgen.

1 Terry Fator: Seizoen 2 – $160 miljoen

AGT-winnaars Terry Fator
AGT-winnaars Terry Fator

Fator wist de concurrentie absoluut uit te wissen en was de tweede winnaar ooit in de show, en de eerste die geen zanger was; of liever, hij is niet alleen een zanger, maar ook een buikspreker die toevallig ook een ongelooflijk getalenteerde zanger is zonder ooit zijn lippen te bewegen. Fator werd snel opgepikt voor een residentie in Vegas en tekende een enorm vijfjarig contract van $ 100 miljoen, wat nu heeft geleid tot zijn verdiensten van $ 160 miljoen.

Hij blijft de headliner van zijn eigen zeer succesvolle buikspreken en zangshow in Vegas, die ook draait om imitaties van beroemdheden en komedie. Hij blijft de gouden standaard van winnaars en het bewijs dat het winnen van de show kan leiden tot een salaris van negen cijfers.

Aanbevolen: