Fans verheugen zich als Angelina Jolie lid wordt van Instagram

Fans verheugen zich als Angelina Jolie lid wordt van Instagram
Fans verheugen zich als Angelina Jolie lid wordt van Instagram
Anonim

Angelina Jolie is eindelijk lid geworden van Instagram! Op 20 augustus ging de actrice naar het sociale-mediaplatform om haar eerste bericht te plaatsen, en fans zijn verheugd.

Jolie's eerste bericht belichtte de problemen die momenteel gaande zijn in Afghanistan. Jolie postte een brief die ze ontving van een Afghaans meisje; in de brief vertelde het meisje hoe de terugkeer van de Taliban haar en vele anderen deed vrezen dat hun dromen en rechten verdwenen zijn. Ze noemde specifiek haar angst dat de Taliban haar schoolcarrière zou beëindigen als ze terugkeren.

Jolie kreeg veel lof voor haar eerste bericht over een belangrijk wereldprobleem. Sommige fans vertelden hoe ze opkomt voor mensenrechten en al jaren goed doet met haar platform, gedurende haar hele carrière.

Afbeelding van iOS
Afbeelding van iOS
Afbeelding van iOS (1)
Afbeelding van iOS (1)

Jolie vertegenwoordigde de VN-vluchtelingenorganisatie, UNHCR, van 2001 tot 2012. In die tijd voerde ze 60 veldmissies uit (waaronder missies naar Thailand en Irak) en pleitte ze voor vluchtelingen door met overheidsfunctionarissen te spreken en zich uit te spreken met het publiek. In haar bijschrift op haar eerste Instagram-bericht schreef ze over hoe ze in 2001 Afghaanse vluchtelingen ontmoette, en ze zei in dit bericht dat het "ziek" voor haar was om "Afghanen opnieuw te zien ontheemd zijn."

Na 20 jaar oorlog veroverden de Taliban op 15 augustus de hoofdstad van Aghanistan, Kabul. Hun overwinning leidt tot onzekerheid over hoe ze het land zullen besturen en wat ze zullen doen met vrouwen, kinderen en voor de politieke vrijheden van de bevolking van Afghanistan. Velen vrezen dat het slecht nieuws is, aangezien het bewind van de groep in de jaren negentig de rechten van vrouwen onderdrukte en extreem geweld gebruikte als straf. Duizenden Afghaanse inwoners zijn ontheemd en duizenden zijn ook het land ontvlucht in de hoop op veiligheid.

Jolie's bericht kreeg in minder dan een uur meer dan 25.000 likes. Momenteel hebben meer dan 2 miljoen mensen de post geliked. Het is duidelijk dat Jolie weet hoe ze haar platform moet gebruiken.

De actrice zal de hoofdrol spelen in de Marvel-film Eternals, die in november van dit jaar uitkomt. Ze heeft ook de krantenkoppen gehaald voor haar uitstapjes met zangeres The Weeknd, die geruchten hebben veroorzaakt dat de twee mogelijk samen aan een project werken.

Aanbevolen: