Actrice Kaley Cuoco praat over redding Pit Bull die haar leven veranderde

Actrice Kaley Cuoco praat over redding Pit Bull die haar leven veranderde
Actrice Kaley Cuoco praat over redding Pit Bull die haar leven veranderde
Anonim

Kaley Cuoco, vooral bekend van haar rol als Penny in The Big Bang Theory, heeft een hekel aan mensen die niet loyaal zijn aan hun huisdieren. Als fervent verdediger van dierenrechten heeft de actrice verschillende honden geadopteerd. Tien jaar geleden begon Cuoco met het redden van verlaten dieren, te beginnen met pitbulls, nadat ze hoorde dat het ras werd mishandeld vanwege zijn reputatie.

"Ik dacht: 'Oh, mijn God. Ik ben geobsedeerd door dit soort honden'", zei ze. "Ik vond ze gewoon zo ongelooflijk. Ik realiseerde me wat voor geweldige honden ze waren, en hoe afschuwelijk ze werden gezien. En ik wilde gewoon niet dat dat meer zou gebeuren. Dus het werd een passie."

Kort daarna adopteerde Cuoco, 33, haar eerste redding – een twee jaar oude pitbullmix met een gebroken been die ze Norman noemde. "Ik wist het meteen", zei Cuoco. "Ik wilde dat deze hond in mijn leven zou zijn."

Norman is een hit op Cuoco's Instagram, die 3,2 miljoen volgers heeft. Andere favorieten van fans zijn Shirley, een andere pitbullmix en Norman's sidekick, en Ruby, een ruige terriërmix, evenals zeven professionele showpaarden. Cuoco werkt samen met Paw Works, een non-profit reddingsorganisatie die samenwerkt met opvangcentra in Los Angeles om pleeg- en adoptiehuizen te vinden voor verlaten dieren.

Volgens de Humane Society is de overbevolking van huisdieren een nationale crisis geworden. De organisatie zegt dat elke 13 seconden een gezonde, adopteerbare hond of kat wordt geëuthanaseerd in een Amerikaans asiel. Elk jaar worden bijna 3 miljoen huisdieren in asielen geplaatst, en ongeveer 80 procent van hen is gezond en had in een nieuw huis kunnen worden geadopteerd. Paw Works heeft het 'no kill'-provinciemodel in heel Californië uitgebreid en werkt aan het promoten van het bezit van huisdieren door middel van onderwijs en programma's die gratis sterilisatie en castratie, training en veterinaire zorg bieden in gebieden met weinig zorg en met lage inkomens.

Momenteel koestert Cuoco verschillende verlaten dieren die op zoek zijn naar een permanent thuis. 'Weet je, een dier is zo onschuldig,' zei ze. "Ze hebben geen stem. … Ik wil een soort stem voor hen zijn en voor hen opkomen."

De actrice hoopt een licht te werpen op dieren die worden achtergelaten in de overbevolkte en ondergefinancierde opvangcentra van L. A.. 'Omdat ze oud zijn,' zei ze. "Er komen zoveel mensen binnen om honden af te zetten die ze al jaren hebben en die ze niet meer willen omdat ze oud zijn."

Cuoco zegt dat veel eigenaren zeggen dat ze oudere dieren in de steek laten vanwege de kosten van zorg. Voor de actrice is dat echter geen excuus. Eigenaren moeten hun huisdieren zien als familie en ze dezelfde zorg bieden als elk ander familielid. "Ik leef door dit gezegde," zei ze, "ik weet niet wie het citeerde, maar het is als: wie heeft wie gered?" ze zei. "En ik vind het gewoon het liefste. Omdat het waar is. Het verandert je leven."

Deze Valentijnsdag gaf Cuoco's echtgenoot, Karl Cook, haar een nieuwe reddingspuppy, die ze Blueberry noemde.

Aanbevolen: