Bob Marley's zoon, Damian Marley treedt in zijn muzikale voetsporen

Inhoudsopgave:

Bob Marley's zoon, Damian Marley treedt in zijn muzikale voetsporen
Bob Marley's zoon, Damian Marley treedt in zijn muzikale voetsporen
Anonim

Een appel v alt niet ver van de boom. Dat is waarschijnlijk de samenvatting van het leven en de carrière van Damian Marley, de jongste zoon van reggaelegende Bob Marley. Afkomstig uit Kingston, Jamaica, leerde de jonge Damian later de erfenis van zijn vader omdat Bob stierf toen hij nog maar twee was. Hij begon interesse te krijgen in muziek toen hij 13 was toen hij samenwerkte met de dochter van Freddie McGregor en de zoon van Cat Coore uit de derde wereld, en de rest is geschiedenis.

Fast-forward naar 2022, Damian, nu 43 jaar oud, is een trotse ontvanger van vier Grammy Awards, waaronder drie voor Best Reggae Album. Tot dit schrijven heeft hij minstens vier studioalbums en een heleboel andere samenwerkingsprojecten uitgebracht. Hier is een blik op het leven en de carrière van Damian, de jongste zoon van de legendarische Bob Marley.

8 Damian Marley's eerste album

Na de ontbinding van zijn muzikale groep, The Shepherds, werd Damian soloartiest. Hij maakte zijn muzikale debuut onder het label van zijn vader Tuff Gong in 1996 door zijn debuutalbum uit te brengen, Mr. Marley, met een babyfoto van hem en zijn vader op de omslag. Hij fungeert meestal als de DJ gedurende de hele 51 minuten puur reggae-entertainment, maar het was het begin van iets speciaals.

7 Hoe Damian Marley beroemd werd

Het duurde echter tot 2001 voordat Damian eindelijk zijn muzikale doorbraak brak met zijn tweede album, Halfway Tree, dat hij samen met zijn broer Stephen produceerde. De relatie van zijn ouders inspireerde de titel van het album: Bob groeide op in het arme deel van de stad, terwijl zijn vrouw, Cindy Breakspeare, uit het rijke deel kwam, waardoor Damian een boom halverwege tussen de 'rijke' wereld en de 'arme' wereld was. Commercieel gezien was het een succesvolle release, die debuteerde op nummer twee op de Billboard Reggae Albums met 2.000 verkochte exemplaren in de eerste week. Een jaar later won het de Grammy Award voor Beste Reggae Album.

6 Damian Marley werd de enige Jamaicaanse artiest die 2 Grammy Awards in één nacht won

Een andere solide Grammy-overwinning vond plaats in 2006 toen Damian het beste reggaealbum en de beste stedelijke/ alternatieve uitvoering won voor zijn titelnummer, Welcome To Jamrock. Het derde studioalbum van de muzikant verzamelde enkele van de meest elite emcees in het spel als aanbevolen artiesten, waaronder Nas, Black Thought van rapgroep The Roots en de nieuwe jack-swingpionier Bobby Brown.

Geproduceerd door niemand minder dan zijn broer Stephen, met wie hij samenwerkte voor het vorige album, Welcome to Jamrock debuteerde in de top tien van de Billboard 200 met 86.000 exemplaren binnen de eerste week, en het wordt voornamelijk beschouwd als Damian's magnum opus van zijn solocarrière tot aan dit schrijven.

5 Damian Marley werkte ooit samen met Bruno Mars

Damian Marley's aantrekkingskracht als een van de supersterren van zijn genre is generaties lang gegroeid. Hij is door de decennia heen verbonden met vele grote artiesten, waaronder Bruno Mars in diens "Liquor Store Blues" van debuutalbum Doo-Wops & Hooligans. Ondanks het niet bereiken van de Billboard Hot 100 op het moment van de release als promotie-single, is "Liquor Store Blues" na jaren een slaaphit geworden, met meer dan 152 miljoen views op YouTube.

4 Hoeveel Damian Marley waard is

Naast zijn geweldige zangcarrière is Damian ook een lucratieve zakenman die maar liefst $ 20 miljoen aan nettowaarde had vergaard. In 2016 trad hij bijvoorbeeld in de voetsporen van zijn vader door zich aan te sluiten bij de wietindustrie en zijn eigen kruidenbedrijf Ocean Growth Extract op te richten. Wat indrukwekkend is aan hoe hij zijn bedrijf runt, is toen hij een voormalige Californische gevangenis van 77.000 vierkante meter ombouwde tot een staatsapotheek als een symbool van 'verlossing' en 'tweede kans'."

"Ik wilde ervoor zorgen dat de mensen die zich in de loop der jaren hebben opgeofferd, de mensen die naar de gevangenis zijn gegaan omdat ze kruiden verkochten om hun families te voeden, vertegenwoordigd zijn", vertelde hij aan Vishal Rana van Interview Magazine.

3 Damian Marley's samenwerkingsalbum met legendarische rapper Nas

Damian Marley werkte samen met rapper Nas, met wie hij samenwerkte voor "Road to Zion" van Welcome to Jamrock, voor een samenwerkingsalbum getiteld Distant Relatives. De titel van het album zelf komt voort uit het idee van twee contrasterende muziekgenres die ze hebben: Damian met reggae en Nas met hiphop, terwijl ze toch nauwe banden onderhouden met hun Afrikaanse afkomst. Het opende op nummer vijf op de Billboard 200 met 57.000 verkopen in de eerste week.

2 Damian Marley won nog een Grammy in 2018

In 2017 bracht Damian zijn nieuwste album uit tot aan dit schrijven. Het album, genaamd Stony Hill, werd al snel een wereldwijd fenomeen onder reggae-luisteraars en betrad de Billboard 200-hitlijst met een verkoop van 6.000 exemplaren in de eerste week. Een jaar later won hij nog een Grammy voor Beste Reggae-album, maar hij heeft nog vier overwinningen nodig om de band met zijn halfbroer Ziggy te evenaren, die het record heeft voor de meeste overwinningen in deze categorie.

1 Damian Marley's Children

Damian Marley is een trotse vader van twee kinderen. Zijn zoon, Elijah, werd in 2009 geboren uit zijn relatie met Cristal Chaitram, en hij lijkt in de voetsporen van zijn vader te treden. Op 12-jarige leeftijd demonstreerde hij dit jaar zijn solo-drumkunsten tijdens het 77e verjaardagsconcert van zijn grootvader met Bob Marley's klassieker 'Three Little Birds'. Hij heeft ook een broer of zus die Christian heet.

Aanbevolen: