De speciale betekenis achter Blake Lively's Showstopping Met Dress

Inhoudsopgave:

De speciale betekenis achter Blake Lively's Showstopping Met Dress
De speciale betekenis achter Blake Lively's Showstopping Met Dress
Anonim

Er waren te veel verbluffende looks om te tellen op het Met Gala in 2022. Terwijl bijna iedereen opstond voor de gelegenheid, gekleed in het thema van Gilded Glamour, was er één ster in het bijzonder waarvan fans geloven dat hij het meer dan wie dan ook deed anders: Blake Lively.

Een succesvolle actrice die voor het eerst beroemd werd toen ze het personage Serena van der Woodsen vertolkte in Gossip Girl - een rol die ze sindsdien compromitterend noemde - Blake Lively is nu een gecertificeerde superster die eindeloze bijdragen heeft geleverd aan Hollywood en de wereld in het algemeen.

The Gossip Girl-aluin arriveerde op het 2022 Met Gala in een strapless Versace-jurk met metallic tinten en een serieuze sleep. Toen hij later met Vogue sprak over de look die de krantenkoppen over de hele wereld haalde, deelde Blake de speciale betekenis achter de jurk.

De inspiratie achter Blake Lively's Met Dress

Blake Lively legde aan Vogue uit dat de inspiratie achter de jurk uit New York zelf kwam - de stad waar de Met wordt gehouden, en een stad die zoveel betekent voor de Californische actrice.

“New York is zo'n cruciaal onderdeel geweest van wie ik ben. Het is de plek waar ik kies om te wonen. Het is de liefde van mijn leven, behalve mijn familie.”

Terwijl de meeste sterren het thema interpreteerden door zich te laten inspireren door mode en ontwerpers uit de Gilded Age, besloot Blake haar inspiratie te halen uit de architectuur van New York City in die tijd.

“In plaats van te kijken naar mode uit het vergulde tijdperk, wilde ik naar architectuur kijken”, vertelde Blake.

De jurk wist drie specifieke architecturale wonderen vast te leggen die iconisch zijn in New York City. In de kolom van de jurk zijn de gestructureerde lijnen een eerbetoon aan het Empire State Building. De drapering aan de zijkant is een ode aan het Vrijheidsbeeld, en de sleep van de jurk draagt eigenlijk het sterrenbeeldplafond van Grand Central Station.

In het bijzonder wilde Blake hulde brengen aan Grand Central Station omdat haar eerste opname op Gossip Girl werd gefilmd in het iconische gebouw. Dus het plafondontwerp markeert haar komst rond in haar carrière, van een grotendeels onbekende actrice in een nieuw tv-programma tot een A-lister en mode-icoon.

The Showstopping Dress Change

Het metallic koper en groenblauw van de jurk waren sterk geïnspireerd op de veranderende kleur van het Vrijheidsbeeld in de loop van de decennia. Blake vertelde Vogue dat toen het monument voor het eerst werd opgericht, het een glanzend koper was en door de jaren heen door oxidatie langzaam groen werd.

Dus ze wilde de transformatie vastleggen met een legendarische verandering in de jurk halverwege de rode loper: "In plaats van dat ik optrad, wilde ik dat de jurk presteerde", legde ze uit.

Toen de actrice voor het eerst op het evenement aankwam, was de jurk een stoffig roze eerbetoon aan het originele koper van het Vrijheidsbeeld. Maar toen ze de beroemde trap opging, klapte Blake de staarten van haar jurk open en onthulde een trein van glinsterend blauw.

Marie Claire onthulde dat de 2022 Met een bijzonder grote avond was voor Blake, aangezien ze co-host was met haar man Ryan Reynolds, Regina King en Lin-Manuel Miranda. Als co-host hielp Blake Anna Wintour om de gastenlijst samen te stellen en werkte hij samen met de chef-koks om een menu samen te stellen.

De publicatie meldde dat co-chairs vaak 's nachts op het podium optreden, maar het is niet duidelijk of Blake een ander optreden gaf dan het wiegen van de nu magische jurk.

Blake Lively's geschiedenis in The Met

Het internet noemt Blake Lively de koningin van het Met Gala van 2022, maar het is niet de eerste keer dat de actrice de aandacht trekt op de prestigieuze rode loper van New York City. Ze heeft een lange geschiedenis van aankomst op het evenement in iconische jurken, en hoewel haar nieuwste outfit de favoriet is, heeft ze in het verleden verschillende prachtige looks gedragen.

Haar eerste Met Gala was in 2008 toen ze een zwarte strapless jurk van Ralph Lauren droeg. In die tijd had ze een relatie met Gossip Girl co-ster Penn Badgley en had net naam gemaakt als it-girl van New York City.

De 2014 Met was een speciale gelegenheid voor Blake, omdat het de eerste keer was dat zij en Ryan Reynolds samen op een rode loper verschenen als een stel - een monumentaal moment in hun relatietijdlijn.

Het paar droeg bijpassende Gucci-Blake's jurk was een blush-jurk met een brede sleep die haar voor het eerst een plaats opleverde als een serieuze kanshebber voor de best geklede beroemdheid van het evenement.

In 2017 arriveerde Blake op de rode loper in een nauwsluitende jurk van Atelier Versace die grotendeels van goud was met blauwe veren aan de onderkant - nog een van haar meest memorabele looks.

Naast haar door New York City geïnspireerde jurk uit 2022, zou de meest memorabele Met-jurk gedragen door Blake Lively wel eens de op maat gemaakte Versace-jurk van 2018 kunnen zijn met een zware rode megatrein die ze droeg met een Lorraine Schwartz-halo om bij de nacht te passen thema: Hemelse lichamen: mode en de katholieke verbeelding.

Aanbevolen: