De betekenis achter de tatoeages van Angelina Jolie

Inhoudsopgave:

De betekenis achter de tatoeages van Angelina Jolie
De betekenis achter de tatoeages van Angelina Jolie
Anonim

Voordat Angelina Jolie de ere-dame van de koningin in 2014 ontving voor haar bijdragen aan het voorkomen van seksueel geweld in oorlogsgebieden, was Angelina Jolie een behoorlijk rebelse meid. De actrice leefde als twintiger een nogal wilde levensstijl die bijna lijkt op het turbulente leven van supermodel Gia Carangi, die ze speelde in HBO's biopic Gia - een rol die de Maleficent-ster een Golden Globe opleverde in 1999. Datzelfde jaar werd ze opgenomen ijsberen door haar rommelige appartement door haar voormalige drugsdealer, Franklin Meyer. Ze had net haar fix gekregen, beweerde Meyer.

De video lekte in 2014, maar Jolie heeft er nooit een opmerking over gemaakt. Ze heeft tenslotte nooit echt haar eerdere worsteling met verslaving verborgen. Tot op de dag van vandaag staan enkele herinneringen uit die donkere tijd op haar huid. De Tomb Raider-actrice steunt zelfs de interesse van haar kinderen om tatoeages te krijgen, met de 20-jarige geadopteerde zoon Maddox die er twee draagt in een Britse Vogue-spread met zijn moeder. Jolie beschouwt ze gewoon als 'heilige lichaamskunst'. Hier is een nadere blik op haar meest betekenisvolle tatoeages.

The Sacred Back Tattoos

Het Khmer-schrift aan de linkerkant van Jolie's rug is een boeddhistische spreuk voor bescherming die zegt: "Mogen je vijanden ver van je wegrennen; Als je rijkdom verwerft, mogen ze altijd van jou blijven; Je schoonheid zal die van Apsara; Waar je ook gaat, velen zullen je bijwonen, dienen en beschermen, en je aan alle kanten omringen." Apsara, ook bekend als 'hemelse maagd', is een vrouwelijke geest van de wolken en wateren in de hindoeïstische en boeddhistische cultuur.

De tatoeage zou opgedragen zijn aan Maddox. Het was ook een dekmantel voor een tatoeage van het Japanse woord voor dood.

Aan de rechterkant van haar rug is de Yant Kraw Petch- of Diamond Armor-tatoeage, gedaan door de Thaise monnik, Ajarn Noo Kanpai. De monnik vloog van Thailand naar Cambodja, waar Jolie First They Killed My Father aan het filmen was. Men gelooft dat het symbool geluk aantrekt en boze geesten blokkeert.

Kanpai deed ook de tatoeages op het midden van Jolie's rug die de elementen aarde, vuur, lucht en water vertegenwoordigen - de Yant ViHan Pha Chad Sada met "magische" teksten die alleen bekend zijn bij de monnik.

Dezelfde inkt werd gebruikt om een boeddhistisch symbool op Brad Pitts buik te tatoeëren. Het was bedoeld om de twee als man en vrouw te binden. Helaas heeft Jolie in 2016 de scheiding van Pitt aangevraagd, daarbij onverzoenlijke verschillen aanhalend.

De Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties (UNHCR) heeft ook een "Know Your Rights"-tatoeage op haar bovenrug, een nummer van haar favoriete band The Clash.

De Romeinse cijfers

De Romeinse cijfers XIII V MCMXL op Jolie's linker onderarm worden vaak gezien op foto's. Afzonderlijk geïnkt, is XIII het standpunt van de humanitairen tegen bijgelovige overtuigingen over het getal 13. De rest is bedoeld om te verwijzen naar 13 mei 1940. Het was de dag dat Winston Churchill zijn beroemde toespraak hield: "Ik heb niets anders te bieden dan bloed, zwoegen, tranen en zweet."

Het grote kruis

Jolie heeft een grote kruistattoo onder haar taille waarmee ze veel pre-moederschap liet zien. Ze kreeg het een dag voordat ze in 1996 met Jonny Lee Miller trouwde. Jolie en Miller begonnen in 1995 te daten op de set van Hackers. Het was het eerste huwelijk voor beide acteurs die toen begin twintig waren. Ze stopten er na 18 maanden mee en scheidden in 1999. Ze zijn door de jaren heen vrienden gebleven. Onlangs, tijdens het voogdijproces tegen Pitt, werd de actrice van The Eternals gezien hoe Millers appartement in New York City binnenkwam en verliet.

Destijds beschreef Jolie de tatoeage als "allemaal symbolisch, en het was maar goed ook, niets donkers." Het was tenslotte gewoon weer een dekmantel. Ze had vroeger een tatoeage van een onnozel uitziende draak met een blauwe tong die ze kreeg tijdens een reis naar Amsterdam.

The Girl, Interrupted-ster was naar verluidt niet "in haar zintuigen" toen ze het liet doen. Samen met de kruistattoo staat de uitdrukking "Quod Me Nutrit Me Destruit", wat zich verta alt naar "wat me voedt, vernietigt me."

De 12-inch lange Bengaalse tijger

De 12-inch lange en 20-inch brede Bengaalse tijger op Jolie's onderrug staat symbool voor haar Cambodjaanse staatsburgerschap dat in 2005 werd verleend. Het werd ook gebruikt om nog een andere betreurenswaardige drakentattoo te verbergen. Er zijn ook tribale patronen direct onder de tijger die verschillende connotaties hebben in verschillende culturen, voornamelijk familie en tradities.

Arabische tatoeages

Op de rechterarm van de vormverwisselaar-ster staat het Arabische schrift dat zich verta alt als 'vastberadenheid'. Het omvatte de abstracte lijnen die zij en haar ex-man Billy Bob Thornton tijdens hun huwelijk zelf creëerden. Ze trokken zoveel aandacht voor hun relatie vanwege hun openhartigheid over hun verzengende romance. De twee droegen ook flesjes met elkaars bloed.

De ondertitel van een toneelstuk van Tennessee Williams

Binnen Jolie's linkerelleboog staan de woorden 'Een gebed voor de wilde van hart, bewaard in kooien'. Het is de ondertitel van het toneelstuk Stairs to the Roof uit 1941 van Tennessee Williams.

Rune-stijl tatoeage

De linkerpols van de Tourist-ster is geïnkt met een runenletter h. Bronnen weten niet zeker of ze het voor haar oudere broer James Haven of ex-vriend Timothy Hutton heeft gekregen.

Geboorteplaatscoördinaten

De met een Academy Award bekroonde actrice had vroeger een Billy Bob-tatoeage op haar linkerarm. Uiteindelijk liet ze het in 2003 laseren en vervangen door een nieuwe set tatoeages. Haar arm is nu geïnkt met de geografische coördinaten van de plaatsen waar haar zes kinderen zijn geboren. Het bevat ook de geboorteplaats van Pitt, Oklahoma.

De 'cryptische' tatoeage

Jolie werd onlangs gezien in New York City en pronkte met een nieuwe onderarmtattoo - "Eppur si muove", een Italiaans citaat dat wordt toegeschreven aan het laatste proces van astronoom Galileo Galilei, waarbij hij werd gedwongen te ontkennen dat de aarde rond de zon beweegt. Het verta alt naar "en toch beweegt het." Fans waren er snel bij om commentaar te geven op de tatoeage en koppelden deze aan de voortdurende scheiding en voogdijstrijd van de actrice met Brad Pitt. Foto's van Jolie's nieuwste tatoeage zijn genomen tijdens haar verjaardagsreisje, slechts een week nadat ze Jonny Lee Miller in zijn huis in Brooklyn had bezocht.

Aanbevolen: