De vele prijzen die Reese Witherspoon naast haar Oscar heeft gewonnen

Inhoudsopgave:

De vele prijzen die Reese Witherspoon naast haar Oscar heeft gewonnen
De vele prijzen die Reese Witherspoon naast haar Oscar heeft gewonnen
Anonim

Actrice Reese Witherspoon werd eind jaren '90 beroemd en sindsdien is ze een van de meest bekende namen in de industrie. In 2021 werd Witherspoon uitgeroepen tot de rijkste actrice van het jaar, en degenen die haar hebben ontmoet, zijn het er allemaal over eens dat ze ook erg aardig is - ook al zegt ze dat ze niemands liefje is.

Vandaag bekijken we de grootste prijzen waarvoor de Legally Blonde-ster is genomineerd. Het is beroemd dat ze in 2006 een Academy Award won, maar blijf scrollen om te zien welke prijzen de actrice uiteindelijk mee naar huis nam!

7 Ze was genomineerd voor twee Academy Awards - en ze won er één

De aftrap van de lijst zijn de Academy Awards. In 2006 won Reese Witherspoon in de categorie Beste Actrice voor haar vertolking van June Carter in het biografische muziekdrama Walk the Line. In 2015 werd de actrice opnieuw genomineerd in dezelfde categorie, dit keer voor haar vertolking van Cheryl Strayed in het biografische avonturendrama Wild.

6 Ze was genomineerd voor negen Golden Globe Awards - en won er twee

Volgende op de lijst zijn de Golden Globe Awards. In 2000 werd Reese Witherspoon genomineerd in de categorie Beste Actrice in een Film – Musical of Komedie voor haar vertolking van Tracy Enid Flick in de zwarte komedie Election. Twee jaar later werd ze opnieuw genomineerd in dezelfde categorie - dit keer voor haar vertolking van Elle Woods in de komedie Legally Blonde. In 2006 nam de actrice eindelijk de prijs in die categorie mee naar huis voor haar rol in Walk the Line.

In 2015 werd Reese Witherspoon genomineerd in de categorie Beste Actrice in een Film – Drama voor haar rol in Wild. In 2018 werd ze genomineerd in de categorie Beste Actrice – Miniserie of Televisiefilm voor het vertolken van Madeline Martha Mackenzie - en nam ze de prijs in de categorie Beste Miniserie of Televisiefilm mee naar huis als uitvoerend producent van de dramashow Big Little Lies. In 2020 werd ze genomineerd in de categorie Beste Televisieserie – Drama voor Big Little Lies en The Morning Show, en ze werd genomineerd in de categorie Beste Actrice - Televisieserie Drama voor haar vertolking van Bradley Jackson in The Morning Show.

5 Ze was genomineerd voor drie BAFTA Awards - en ze won er één

Laten we verder gaan met de British Academy Film Awards. In 2006 won Reese Witherspoon in de categorie Beste Actrice in een Hoofdrol voor haar rol in Walk the Line. In 2015 werd ze in dezelfde categorie genomineerd voor haar werk in Wild. In 2018 werd ze genomineerd in de categorie Best International Program als uitvoerend producent van Big Little Lies.

4 Ze was genomineerd voor vier Critics Choice Awards - en ze won er twee

De Critics Choice Awards zijn de volgende. In 2006 won Reese Witherspoon in de categorie Beste Actrice voor haar rol in Walk the Line. In 2015 werd ze in dezelfde categorie genomineerd voor haar werk in Wild. In 2018 werd ze genomineerd in de categorie Beste Televisiefilm/Miniserie-actrice voor haar rol in Big Little Lies, en ze nam de prijs mee naar huis in de categorie Beste Televisiefilm/Miniserie als uitvoerend producent van de show.

3 Ze was genomineerd voor drie Primetime Emmy Awards - en ze won er één

Volgende op de lijst zijn de Primetime Emmy Awards. In 2017 werd Reese Witherspoon genomineerd in de categorie Outstanding Lead Actress in a Limited Series or Movie voor haar rol in Big Little Lies, en ze nam de award mee naar huis in de categorie Outstanding Limited Series als uitvoerend producent van de show.

In 2020 werd ze opnieuw genomineerd in de categorie Outstanding Limited Series, dit keer als uitvoerend producent van de dramashow Little Fires Everywhere.

2 Ze was genomineerd voor zes Screen Actors Guild Awards - en ze won er één

Laten we verder gaan met de Screen Actors Guild Awards. In 2006 won Reese Witherspoon in de categorie Outstanding Actress in a Leading Role voor haar rol in Walk the Line. In 2015 werd ze opnieuw genomineerd in dezelfde categorie, dit keer voor haar rol in Wild.

In 2018 werd ze genomineerd in de categorie Outstanding Actress in Miniseries of Movie, en in 2020 werd ze genomineerd in de categorie Outstanding Ensemble in a Drama Series - beide voor Big Little Lies. Ten slotte is Reese Witherspoon momenteel genomineerd in de categorieën Outstanding Ensemble in a Drama Series en Outstanding Performance by a Female Actor in a Drama Series for The Morning Show.

1 Ze was genomineerd voor tien People's Choice Awards - en ze won er drie

En tot slot, het afronden van de lijst zijn de People's Choice Awards. In 2005 werd Reese Witherspoon genomineerd in de categorie Favorite Female Movie Star. Een jaar later won ze de prijs in de categorie Favorite Leading Actress voor Walk the Line en werd ze genomineerd in de categorie Olay Total Effects Fans Favorite Look.

In 2008 en 2009 won Reese Witherspoon in de categorie Favorite Female Movie Star. In 2012 werd ze genomineerd in de categorie Favoriete filmactrice en een jaar later werd ze genomineerd in de categorie Favoriete komische filmactrice. In 2015 werd ze genomineerd in de categorie Favorite Dramatic Movie Actress, en in 2019 werd ze genomineerd in de categorieën The Female TV Star of 2019 en The Drama TV Star of 2019 voor Big Little Lies.

Aanbevolen: