The 'Breaking Bad Cast': wie heeft de meeste prijzen gewonnen?

Inhoudsopgave:

The 'Breaking Bad Cast': wie heeft de meeste prijzen gewonnen?
The 'Breaking Bad Cast': wie heeft de meeste prijzen gewonnen?
Anonim

Een show over een scheikundeleraar op een middelbare school die crystal meth produceert en verkoopt om de financiële toekomst van zijn gezin veilig te stellen na zijn diagnose van longkanker in de derde fase, klinkt misschien niet als de verhaallijn van 's werelds meest geprezen televisieprogramma. Maar Breaking Bad (2008-2013), geboren uit een moment van wanhoop van maker/schrijver/uitvoerend producent Vince Gilligan, werd een van de best beoordeelde shows op netwerktelevisie en maakte miljonairs van hoofdrolspelers Bryan Cranston en Aaron Paul.

De cast van de show ontving universele lof van critici en ontving 12 Primetime Emmy's, drie Screen Actors Guild Awards en twee Golden Globes voor hun talent op het scherm. Breaking Bad werd ook genomineerd voor 20 Writers Guild Awards (waarvan er zes werden gewonnen) en vier Directors Guild Awards, wat resulteerde in overwinningen voor showmaker Vince Gilligan en Star Wars: The Last Jedi-regisseur Rian Johnson. Het succes van de show zou resulteren in een prequel-serie, Better Call Saul (2017-), en een vervolgfilm, El Camino: A Breaking Bad Movie (2019). Genomineerd voor maar liefst 238 prijzen tijdens de eerste run, won het uiteindelijk 153 verschillende prijzen voor zowel cast als crew, maar wie won de meeste? Lees verder om erachter te komen!

7 Een veelgeprezen ensemble

Breaking Bad werd in 2014 opgenomen in het Guinness World Records als de meest geprezen show aller tijden. De cast als geheel werd drie keer erkend door de Screen Actors Guild, werd genomineerd voor Outstanding Performance by an Ensemble in a Drama Series in 2012 en 2013 en won uiteindelijk in 2014. De stuntdubbels van de acteurs werden ook erkend en werden genomineerd voor Uitstekende prestaties door een stuntensemble in een televisieserie in 2013 en 2014.

6 uitstekende gaststerren

De show liep vijf seizoenen tussen 2008 en 2013 en zag een overvloed aan gaststerren hun gelederen vervoegen, van wie sommigen werden erkend voor hun optredens. Mark Margolis verscheen als Hector Salamanca in acht afleveringen tussen 2009 en 2011 en ontving in 2012 twee nominaties voor Outstanding Guest Actor in a Drama Series van de Emmy en Saturn Awards. Raymond Cruz was te zien in vier afleveringen tussen 2008 en 2009 en ontving een Saturn Award nominatie voor beste gastoptreden, en Steven Bauer kreeg dezelfde erkenning voor zijn terugkerende rol in seizoen vier.

5 Jonathan Banks ontving meerdere nominaties

Jonathan Banks speelde meer dan 25 afleveringen als huurmoordenaar en privédetective Mike Ehrmantraut. Voor zijn optreden werd Banks drie keer genomineerd voor een Screen Actors Guild Award voor beste mannelijke bijrol, die hij won in 2014. Hij werd bovendien erkend door de Emmy's, Critics' Choice en Saturn Awards. Banks kreeg nog meer erkenning nadat hij zijn rol in de prequel van Breaking Bad, Better Call Saul (2017-) opnieuw vertolkte.

4 Giancarlo Esposito kreeg een Critics' Choice Award

63-jarige acteur Giancarlo Esposito begon met acteren in 1979 op 21-jarige leeftijd en verscheen in meer dan 180 titels. Hij is vooral bekend van zijn rol als Gus Fring in 26 afleveringen van Breaking Bad, maar hij hernam en breidde de rol uit in Better Call Saul. Voor zijn optreden werd hij in 2012 bekroond met de Critics' Choice Television Award voor beste mannelijke bijrol in een dramaserie en werd hij genomineerd voor een Primetime Emmy, evenals tal van andere industrieprijzen, waaronder Satellite en Saturn awards.

3 Anna Gunn heeft twee Emmy Awards gewonnen

Voordat ze in 2008 bij Breaking Bad als Skylar White kwam spelen, was Anna Gunn vooral bekend door haar rol als Martha Bullock in Deadwood, maar ze was in meer dan 30 televisieproducties en meer dan een dozijn films verschenen. Als Skylar White was Gunn te zien in de hele serie tot het einde in 2013. Ze werd erkend door de Primetime Emmy Awards voor haar prestaties, het winnen van prijzen voor Outstanding Supporting Actress in een dramaserie in 2013 en 2014, evenals een extra nominatie in 2012. Haar optreden in het seizoen vijf aflevering "Ozymandias" werd geprezen door critici als een van de beste optredens op televisie.

Naast haar Emmy-overwinningen en nominaties, werd Gunn genomineerd voor nog eens 10 industrieprijzen. Haar optreden als White veroorzaakte zoveel haat bij kijkers, wat resulteerde in pesterijen en intimidatie op sociale media, dat Gunn een Op-Ed publiceerde in de New York Times waarin ze haar ervaringen met het spelen van de antiheldin beschrijft.

2 Aaron Paul werd geprezen voor zijn optreden

Als tweede hoofdrolspeler in de serie won Aaron Paul, 42, drie Primetime Emmy's voor Outstanding Supporting Actor in een dramaserie uit vijf nominaties. De acteur ontving nog eens 16 overwinningen en 15 nominaties voor Breaking Bad en is bovendien erkend voor de rol in de vervolgfilm. Voordat hij bij de hitshow kwam, had Paul bijrollen in meerdere shows, waaronder Criminal Minds en CSI: Miami, evenals een gastplek in Mission: Impossible III. Paul zei in een interview met The Guardian dat zijn hele leven was veranderd op het moment dat hij zich aanmeldde voor de rol van Jesse Pinkman.

1 Bryan Cranston won 31 prijzen als W alter White

Het zal geen verrassing zijn dat hoofdrolspeler Bryan Cranston de meeste onderscheidingen heeft gekregen voor zijn beurt als W alter White, een onderbetaalde en overgekwalificeerde scheikundeleraar op de middelbare school. Voordat hij de baan kreeg, was Cranston een bekend gezicht op televisie dankzij zijn rol als Hal in de sitcom Malcolm in the Middle, die zeven seizoenen liep van 2000-2006.

Volgens zijn IMDb-pagina werd Cranston genomineerd voor 59 individuele acteerprijzen voor zijn optreden, evenals extra nominaties voor de cast van het ensemble, evenals zijn beurten voor het regisseren en produceren van afleveringen. Hij won in totaal 31 prijzen, waaronder de Primetime Emmy Award voor Outstanding Lead Actor in a Drama Series vier keer uit zes nominaties, vier Screen Actors Guild Awards uit negen nominaties en één Golden Globe-overwinning uit vijf nominaties.

Aanbevolen: