De duurste prijzen ooit gewonnen door reality-tv-deelnemers

Inhoudsopgave:

De duurste prijzen ooit gewonnen door reality-tv-deelnemers
De duurste prijzen ooit gewonnen door reality-tv-deelnemers
Anonim

Wat zou er voor jou nodig zijn om alles in je leven te laten vallen en naar een realityshow te gaan om te strijden voor een hoofdprijs? Gaat het om een grote som geld? Zou jij het doen voor je droomhuis? Wat dacht je van een flitsende sportwagen? Wat je ook als prijs kunt bedenken, je kunt waarschijnlijk een realityshow vinden die het aanbiedt. Om de prijs mee naar huis te nemen, moet je misschien wat rare dingen eten, dappere stunts uithalen, trivia-vragen beantwoorden, je concurrenten het best doen in een fysieke uitdaging, of de mensen om je heen manipuleren … maar dat zou je kunnen doen, toch?

Realityshows hebben ons geboeid sinds ze op onze tv-schermen explodeerden, en wat ze gedeeltelijk zo fascinerend maakt, is het diep menselijke element. We kijken hoe mensen zich gedragen wanneer ze worden gemotiveerd door iets tastbaars, een meeslepend verhaal dat nooit teleurstelt. In de loop der jaren zijn de prijzen die op deze shows worden aangeboden behoorlijk prijzig. Van prijzengeld en droomhuizen tot auto's en meubels, hier zijn enkele van de duurste prijzen die ooit op reality-tv zijn gewonnen.

9 'Overlevende'

CBS's Survivor is niet alleen een van de langstlopende realityshows aller tijden, het heeft ook een van de meest waardevolle geldprijzen. Met de meeste seizoenen die $ 1 miljoen aan de winnaar toekenden, gaf seizoen 40: Winners at War de concurrentie een tandje hoger door de geldprijs $ 2 miljoen te maken. Tony Vlachos, een politieagent uit New Jersey, had het hele seizoen geen enkele stem tegen hem uitgebracht en won de prijs.

8 'The Voice'

The Voice is een van de vele shows die een hybride prijs biedt, met een gedeeltelijke geldbeloning en andere prijzen. Elk seizoen kent de zangwedstrijd elke winnaar $ 100.000 toe, en ze krijgen ook een platencontract bij Universal Music Group, hoewel de show onder vuur komt te liggen na verschillende recente berichten dat het contract een beetje "te mooi om waar te zijn" is en dat de kunstenaars worden vaak slecht behandeld.

7 'America's Got Talent'

Als je het lef hebt om deel te nemen aan een reality-wedstrijdshow, dan is America's Got Talent een show waaraan je zeker moet overwegen om je talenten te lenen. De winnaar van elk seizoen ontvangt $ 1 miljoen, en ze kunnen ervoor kiezen om het in een forfaitair bedrag te krijgen, of uitbetaald over 40 jaar. Naast het geld winnen ze ook iets van onschatbare waarde: een residentie in Las Vegas. Terry Fator, de buikspreker die de wedstrijd in 2007 won, kreeg op het moment van zijn overwinning een verblijfscontract van $ 100 miljoen aangeboden, dat sindsdien slechts enkele keren is verlengd.

6 'American Idol'

American Idol zal je ook een groot deel van de verandering opleveren en een verleidelijke greep naar het sterrendom. Kelly Clarkson en Ruben Studdard, de eerste twee winnaars van de show, scoorden elk $ 1 miljoen deals met Hollywood Records en $ 250.000 contant. Een recent contractlek leverde echter de onthulling op dat de platendeal niet zoveel meer waard is, misschien sprekend over de achteruitgang van de show sinds de begindagen toen het echt een noviteit was.

5 'Amerikaanse Ninja Warrior'

Tegenwoordig loopt de winnaar van American Ninja Warrior weg met een cool prijzengeld van $ 1 miljoen. Het bedrag is verhoogd sinds eerdere seizoenen, waarbij eerdere winnaars $ 250.000 en vervolgens $ 500.000 kregen voordat ze genoegen namen met $ 1 miljoen (tot nu toe). Deze show is ook ongebruikelijk omdat de 'winnaar' vaak gewoon de persoon is die de titel 'Last Ninja Standing' wint. Om officieel kampioen te worden, moeten deelnemers alle vier de etappes van Mount Midoriyama voltooien. Slechts twee concurrenten hebben het ooit gedaan: Isaac Caldiero en Drew Dreschel, hoewel de show vorig jaar de banden met Dreschel verbrak toen hij werd gearresteerd voor het vragen om seks met een minderjarige.

4 'The Amazing Race'

Als je een wereldreis met je vriend of familielid kunt overleven, ontvang je $ 1 miljoen, te verdelen tussen jullie twee. Paren ontvangen ook prijzen voor het voltooien van verschillende etappes van de reis, vaak in de vorm van auto's en vakanties. Een eerdere deelnemer wees er echter snel op dat de vakanties en geschenken niet allemaal helemaal gratis zijn. "Als de reis $ 10.000 waard is, raad eens? Je bent Uncle Sam $ 3.500 schuldig", vertelde seizoen 21-deelnemer Mark Abbattista aan de A. V. Club. "En ze zijn niet all-inclusive. Je lucht wordt betaald en je hotel en ze omvatten een aantal andere dingen, zoals massages of een snorkeltrip, maar het eten is niet inbegrepen. Dus je geeft geld uit en gaat naar plaatsen die je bent niet per se geïnteresseerd in."

3 'De vrijgezel'

Je kunt geen prijs op liefde zetten… maar je kunt wel een prijs op een Neil Lane-ring zetten. Stellen die aan het einde van het seizoen samen eindigen, verloven zich in de laatste aflevering (nou ja, meestal), en de show biedt zijn kenmerkende flitsende ring met dank aan sieradenmagnaat Neil Lane. De duurste ring die ooit aan het paar is uitgedeeld? $ 150.000. Kaitlyn Bristowe droeg deze steen tot de verloving minder dan een jaar later eindigde. Het is een publiek geheim van de show dat als het paar binnen twee jaar uit elkaar gaat, de show de ring terugkrijgt.

2 'De prijs is goed'

The Price Is Right heeft sinds de oprichting in 1956 veel winnaars gezien en die winnaars hebben veel flitsende prijzen ontvangen. De meest flitsende en duurste van allemaal? Een Ferrari 458 Spider, een sportwagen ter waarde van $ 285, 716.

1 'HGTV Droomhuis'

De 2007-winnaar van HGTV Dream Home won een herenhuis in Texas ter waarde van $ 2,5 miljoen, maar het was niet alles wat het was. Hij kon geen belasting betalen over het huis dat hij won, en hij verkocht het voor $ 1,43 miljoen (nadat hij op de markt was gekomen voor $ 5,5 miljoen) terwijl hij faillissement aankondigde.

Aanbevolen: