Beroemdheden die hun roem te danken hebben aan Australische soapseries

Inhoudsopgave:

Beroemdheden die hun roem te danken hebben aan Australische soapseries
Beroemdheden die hun roem te danken hebben aan Australische soapseries
Anonim

Twee prominente soapseries in Australië waren het startplatform voor enkele van de meest getalenteerde acteurs ter wereld. Enkele van de beroemdste sterren en zelfs Oscar-winnaars begonnen in deze twee tv-shows.

Neighbours en Home and Away zijn de langstlopende soaps van Australië en hebben de carrières van de vele beroemde Aussies die je tegenwoordig in Hollywood ziet een kickstart gegeven. Neighbours, dat in 1985 begon, is onlangs geannuleerd nadat het van de Britse televisie was verdwenen, maar niet voordat het enkele van de meest bekende en geliefde exportproducten produceerde. Home and Away kwam later in 1988 en was het startpunt voor de carrière van superhelden, CW-sterretjes en zelfs een Oscar-winnaar! Beide shows toonden het dagelijks leven van mensen uit de arbeidersklasse die in Australië wonen.

Dit zijn de beroemdheden die hun internationale faam en zeer succesvolle carrière te danken hebben aan hun optreden in Neighbours of Home and Away.

9 Russell Crowe was Kenny Larkin op 'Neighbours'

Russell Crowe verhuisde naar Australië vanuit zijn geboorteland Nieuw-Zeeland en speelde in 1987 als ex-gevangene Kenny Larkin in Neighbours. Zijn personage veroorzaakte chaos in Ramsay Street, waardoor de hechte gemeenschap van streek raakte door Henry Mitchells tuinierbedrijf te saboteren en te stelen geld tijdens zijn optreden van vier afleveringen.

Na succes in de Australische filmindustrie verdiende Crowe zijn doorbraakrol in LA Confidential. Sindsdien heeft hij veel succes gehad in de VS, waaronder twee Academy Award-nominaties en één overwinning voor zijn optreden in Gladiator.

8 Margot Robbie speelde Donna Freedman op 'Neighbours'

De voor een Oscar genomineerde actrice en producer kreeg in 2008 voor het eerst de rol van Donna Freedman en verscheen drie jaar lang in Neighbours, ondanks dat ze zich aanvankelijk slechts had aangemeld om in een paar afleveringen te verschijnen. Robbie werd genomineerd voor twee Logie Awards voor haar rol in de show. Ze haalde de krantenkoppen met haar baanbrekende kus van hetzelfde geslacht met Sunny Lee.

Ze stopte met het tv-programma in 2011 en de in Queensland geboren ster ging naar Hollywood, waar ze in 2013 haar grote doorbraak kreeg in The Wolf of Wall Street, samen met Leonardo DiCaprio.

Sinds haar verschijning in de film heeft Margot Robbie een enorm succesvolle carrière opgebouwd, waaronder het verdienen van een Oscar-nominatie voor haar vertolking van Tonya Harding in I, Tonya en de hoofdrol als Harley Quinn in de DCEU Ze heeft ook haar eigen productiebedrijf opgericht, LuckyChap Entertainment, met haar man Tom Ackerley, en produceerde films als Promising Young Woman.

7 Liam Hemsworth was Josh Taylor in 'Neighbours'

De acteur speelde Bridget Parker's verlamde vriend Josh Taylor, die tussen 2007 en 2008 verlamd raakte na een surfongeval. Liam Hemsworth verscheen iets minder dan een jaar in Neighbours, in de voetsporen van zijn grote broer en op weg naar Hollywood.

Hij deed oorspronkelijk auditie voor de rol van Thor, die naar zijn broer ging, maar beroemd werd toen hij in 2010 samen met Miley Cyrus in The Last Song verscheen. The Hunger Games met Jennifer Lawrence en Independence Day: Resurgence.

6 Chris Hemsworth was in 'Home And Away'

Liam Hemsworth's oudere broer Chris verscheen tussen 2004 en 2007 in Home and Away. Hij deed oorspronkelijk auditie voor de rol van Robbie Hunter, die naar Jason Smith ging. Chris Hemsworth werd twee jaar op rij genomineerd voor de meest populaire acteur bij de Logie Awards. Hij verliet de show om naar Hollywood te gaan, waar hij George Kirk speelde in Star Trek en het meest bekend werd als het titelpersonage in de Thor-franchise. Hij runt ook een succesvolle fitness-app die onlangs is verkocht aan de broer van Jeff Bezos.

Hemsworth keerde in 2014 terug naar de Home and Away om als figurant te verschijnen bij de Pier Diner. Hij maakte ook een optreden van één aflevering als monteur in 2012.

5 Guy Pearce speelde Mike Young in 'Neighbours'

Guy Pearce speelde Mike Young van 1986 tot 1989 en speelde naast Kylie Minogue en Jason Donovan, die later zelf een succesvolle muzikale carrière zouden hebben.

Na zijn veelgeprezen rol in The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert, ging hij naar Hollywood om te schitteren in succesvolle films als L. A. Confidential, Memento en Iron Man 3. Hij verscheen onlangs in HBO-drama Mare of Easttown.

4 Isla Fisher was meer dan 400 afleveringen in 'Home And Away'

Isla Fisher was pas 19 toen ze zich in 1994 bij de cast van Home and Away voegde, kort nadat ze de rol van Robyn Devereaux had voltooid in een andere Australische soap, Paradise Beach.

Haar personage in de 400 afleveringen waarin ze speelde, had belangrijke verhaallijnen, waaronder anorexia, biseksualiteit en adoptie. Ze vertrok in 1997 om te trainen in Parijs en nam meer theaterrollen op zich in Europa.

Fisher stapte in 2002 over naar Hollywood-rollen, toen ze Shaggy's liefdesbelang speelde in de live-actionversie van Scooby-Doo. Haar doorbraak zou later komen met haar rol in Wedding Crashers. Ze is sinds 2010 getrouwd met de Engelse komiek en acteur Sacha Baron Cohen, nadat ze hem in 2001 ontmoette op een feest in Sydney. Ze hebben samen drie kinderen.

3 Naomi Watts was Julie Gibson in 'Home And Away'

Naomi Watts speelde Julie Gibson in Home and Away in 1991, een personage dat in een rolstoel belandde na een auto-ongeluk waardoor ze verlamd raakte.

Na de periode van zes weken van Watts in Home and Away verhuisde ze naar de VS, waar ze jarenlang worstelde. Haar doorbraakrol was in Mulholland Drive in 2001. Sindsdien verscheen ze in blockbusters als King Kong en werd ze tweemaal genomineerd voor rollen in 21 Grams en The Impossible.

2 Melissa George speelde Angel Brooks in 'Home And Away'

Melissa George's allereerste acteerbaan was Angel Brooks spelen, de helft van een van de populairste tv-koppels uit de jaren 90 in Australië. Haar rol als weggelopen tiener in een rolstoel deed harten smelten, vooral toen ze worstelde om overeind te komen en met Shane te trouwen (gespeeld door de latere Dieter Brummer)

Toen haar personage de soap verliet om naar Engeland te verhuizen, vertrok George in het echt naar Hollywood. Ze verscheen in veel populaire tv-shows, waaronder Alias, The Good Wife en Grey's Anatomy.

1 Heath Ledger had een gastrol in 'Home And Away'

Wijlen Heath Ledger had een gastrol als bad boy Scott Irwin in Home and Away in 1997. Dit was hetzelfde jaar dat hij speelde in zijn eerste film, Black Rock. Ledger speelde vervolgens in veel spraakmakende rollen, zowel in zijn geboorteland Australië als in Hollywood, waaronder Brokeback Mountain, Candy en I'm Not There.

In 2008 stierf Ledger tragisch op 28-jarige leeftijd. Hij kreeg postuum een Oscar voor beste bijrol voor zijn rol als The Joker in The Dark Knight.

Aanbevolen: