Robert Pattinson gaf toe dat hij zich "geïntimideerd" voelde door 'Twilight' co-ster Kristen Stewart

Inhoudsopgave:

Robert Pattinson gaf toe dat hij zich "geïntimideerd" voelde door 'Twilight' co-ster Kristen Stewart
Robert Pattinson gaf toe dat hij zich "geïntimideerd" voelde door 'Twilight' co-ster Kristen Stewart
Anonim

Ondanks het feit dat de Twilight-films veel huiveringwekkende momenten hadden, was de franchise een van de meest populaire romantische fantasieën van de jaren 2000. Twilight, dat gebaseerd was op Stephenie Meyers bestverkochte jeugdromans, maakte van de twee hoofdrolspelers, Robert Pattinson en Kristen Stewart, wereldwijde supersterren.

Het publiek had Robert en Kristen al onderzocht op hun rollen als Edward Cullen en Bella Swan, maar de druk werd groter toen ze in het echte leven met elkaar gingen daten. Het lijkt er echter op dat de druk meer voor Robert was, omdat hij ooit de reden onthulde waarom hij ooit werd geïntimideerd door zijn voormalige partner.

Hoe werd Robert Pattinson Edward Cullen?

Zoals veel mensen weten, versloeg Robert Pattinson een aantal andere acteurs om Edward Cullen in Twilight te spelen, en hij postuleerde ooit waarom hij daartoe in staat was. Toen hij voor het eerst auditie deed voor de rol, was het Kristen Stewart die voor hem instond.

In die tijd had de oorspronkelijke Twilight-regisseur Catherine Hardwick moeite met het casten voor de rol van Edward Cullen. Hoewel ze wist naar welke kwaliteiten ze op zoek was in een acteur, was het moeilijk voor haar om iemand met dergelijke kwaliteiten te vinden.

“Ik wilde iemand die geen persoon leek. Wie wordt dat? Deze vampier heeft 90 jaar geleefd. Hij is etherisch, hij is speciaal, hij is uniek, hij is innerlijk, hij piekert, hij is alles, je weet wel, iconisch , zei de regisseur in de podcast The Big Hit Show.

Uiteindelijk leidde dit regisseur Catherine naar Robert Pattinson, die samen met Kristen Stewart auditie deed voor de rol.“Ze deden de kusscène en hij viel af en landde daar op deze verdieping. Rob had er zo'n zin in, dat hij van het bed viel. Ik heb zoiets van, 'Kerel, kalmeer.' En ik ben daar aan het filmen met mijn kleine videocamera, je weet wel, wat dan ook, 'herinnerde ze zich.

Vanwege die auditie die Rob en Kristen hadden gedaan, merkte de regisseur meteen de chemie tussen de twee op. Ze zei: "Ik kon zien dat ze veel chemie hadden. En ik dacht: 'Oh mijn god, Kristen was 17, ik wil niet in iets illegaals terechtkomen.'…"

Niet alleen trok de chemie van het duo de aandacht van de regie, maar Kristen speelde een belangrijke rol bij het casten van Robert. In een gesprek met Vanity Fair gaf ze toe dat ze haar co-ster ‘in feite castte’.

We hebben een dag audities gedaan en er kwamen een paar jongens binnen. Catherine Hardwicke, de regisseur, zei daarna: 'Wat denk je? Dit is zo'n moeilijke keuze.'”

De actrice onthulde verder: Ik dacht: 'Maak je een grapje!? Het is zo'n voor de hand liggende keuze! Het kon niet beter zijn geweest. Het was een beetje perfect', zei ze destijds over Robert Pattinson.

Waarom Robert Pattinson zich geïntimideerd voelde door Kristen Stewart

Hoewel Kristen duidelijk dacht dat Rob zijn auditie had vermoord, was de Britse acteur niet zo zeker van zijn kansen. Robert gaf toe: Ik schaamde me letterlijk om de auditie binnen te lopen. Ik had helemaal geen idee hoe ik Edward moest spelen.'

Hij voegde eraan toe: Ik dacht dat zelfs naar de auditie gaan volkomen zinloos was, omdat ze gewoon een model gingen casten of zoiets. Ik vond het een beetje arrogant van me om zelfs maar naar binnen te gaan. Ik kreeg bijna een paniekaanval voordat ik naar de screentest ging.”

De knappe acteur, die niet van Twilight houdt, onthulde ook dat 'casten heel gemakkelijk was' en dat Kristen 'erg cool' maar 'heel serieus' was. Hij zei: Ik verwachtte het meisje echt niet die Bella speelt om helemaal op haar te lijken. Haar professionaliteit zorgde ervoor dat ik mijn mond hield als ik niet aan het acteren was. Het gaf verder de illusie serieus te zijn.”

Blijkbaar, terwijl Kristen onder de indruk was van Rob, gaf de acteur toe dat hij zich geïntimideerd voelde door de actrice. Hij legde uit: Ik was een beetje geïntimideerd door Kristen tijdens mijn auditie. Dus ik speelde het als een man die zichzelf veel verwijt over alles. Ik denk niet dat iemand anders het zo deed.”

Hij zei verder: Ik denk dat ze zich concentreerden op het vertrouwensaspect. Als je het boek leest, weet je dat hij de perfecte man is, de ideale man. Als je een man bent, heb je bepaalde idealen over wat je aantrekkelijk vindt.'

Kristen Stewart heeft Robert Pattinson misschien op meer dan één manier geholpen om de plek in Twilight te veroveren. Naast het helpen van hem om de rol te krijgen, was het Rob's natuurlijke reactie op zijn tegenspeler die zijn uitvoering hielp, althans dat geloofde de acteur. Ironisch genoeg was het vanwege zijn onzekerheid in combinatie met Kristen die hem ertoe bracht de plek te bemachtigen.

Aanbevolen: