Bianca Lawson dacht niet dat haar LGBT+-personage op 'Pretty Little Liars' zelfs maar op afstand belangrijk was

Inhoudsopgave:

Bianca Lawson dacht niet dat haar LGBT+-personage op 'Pretty Little Liars' zelfs maar op afstand belangrijk was
Bianca Lawson dacht niet dat haar LGBT+-personage op 'Pretty Little Liars' zelfs maar op afstand belangrijk was
Anonim

Het succes van Pretty Little Liars v alt niet te ontkennen. De serie heeft tenslotte meerdere spin-offs voortgebracht en heeft vandaag nog steeds een zeer toegewijde fanbase. Deze fanbase heeft de levens en carrières van de castleden met grote belangstelling gevolgd. Maar het zijn niet alleen de leads die hebben geprofiteerd van deze fandom.

Terwijl Troian Bellisario, Ashley Benson, Lucy Hale, Shay Mitchell en Sasha Pieterse hun carrière allemaal hebben zien bloeien dankzij het succes van Pretty Little Liars, hebben veel van de secundaire spelers dat ook. Dit geldt ook voor Bianca Lawson, die onlangs furore maakte als Darla in Queen Sugar. Na PLL verdiende Bianca ook opmerkelijke rollen in Teen Wolf, The Witches Of East End, en speelde ze ook in The Secret Life Of The American Teenager en The Vampire Diaries. Maar het spelen van Maya St. Germain blijft haar claim op roem. In ieder geval onder een hele generatie die verliefd werd op het mysterie van 'A' in de stad Rosewood.

Bianca's Maya werd gezien als een belangrijk personage vanwege haar seksualiteit. Ze ging een relatie aan met Shay's Emily Fields gedurende een tijd dat shows nog steeds gevreesd werden voor het uitbeelden van een relatie van hetzelfde geslacht op het scherm. Maar ondanks de reacties van het publiek vond Bianca haar rol in Pretty Little Liars helemaal niet belangrijk…

Bianca Lawson's LGBTQA+ Pretty Little Liars-personage

Veel fans hebben zich afgevraagd of Emily Fields homo is. In werkelijkheid is ze biseksueel. En we weten dit vanwege de karakterboog die ze heeft met Maya St. Germain van Bianca Lawon. Hoewel dit niet het enige voorbeeld was van een LGBTQA+-personage op PLL, kreeg het de meeste aandacht.

Tijdens haar interview met Vulture beweerde Bianca dat ze zich niet kan herinneren ooit een gesprek te hebben gehad met Shay Mitchell of de producenten van Pretty Little Liars over het belang van de seksualiteit van hun personages of de impact die hun relatie kan hebben op de openbaar.

"Ik kan me dat gesprek niet herinneren. Ik herinner me de interviews die ik in die tijd deed, mensen zeiden: 'Oh, maak je je er zorgen over?' en ik had zoiets van, 'God, nee.' Het was een feit van het personage. Het was een soort van, oké, ze is verliefd op een ander meisje en dat is de waarheid. Het was alsof ik een personage speelde, ongeacht hun seksuele geaardheid of het object van hun liefde, " Bianca legde het uit aan Vulture.

De Teen Wolf en Witches Of East End-acteur vervolgde door te zeggen: "Voor mij was het gewoon een soort van, ze is deze mens die verliefd is op deze andere mens en ze voelt zich daar niet onzeker of ongemakkelijk over daarover. Er is iets leuks aan - als ik jonger was en misschien niet zeker was van bepaalde dingen, als ik een personage zou zien dat doormaakt en kauwt op dingen waar ik op kauw, en ze zijn niet bang, dan zou ik me voelen niet bang. Ik denk dat het altijd geweldig is als je iets kunt doen dat misschien tegen het stereotype ingaat, en dat het mensen bevrijdt en je het op een eerlijke en attente manier mag doen. Na het feit zeiden andere mensen tegen me: 'Oh mijn god, dit is een heel groot probleem' en: 'Dit is erg ontroerend voor mij en belangrijk voor mij.' Als we dingen doen, denken we niet aan de effecten in de echte wereld die het heeft en dan vertellen mensen je deze verhalen, en het is als, Oh, mijn God. Dat is het hoogste compliment."

Bianca Lawson was overstuur toen Pretty Little Liars Maya vermoordde

Het lijdt geen twijfel dat het personage van Maya indruk heeft gemaakt op het publiek van Pretty Little Liars. Ze had ook een diepgaand effect op het karakter van Emily. En toch werd ze van het scherm gehaald en keerde ze nooit op een zinvolle manier terug naar de show. Dit zorgde ervoor dat sommige fans kritiek hadden op de producenten die het record hadden voor het doden van een recordaantal LGBTQA+-personages.

"Ik wist niet dat ze zou sterven", zei Bianca tegen Vulture. "Ik was bij een auditie en ik kwam daar een actrice tegen die ook in de show was. En ze zei: 'Oh, mijn God, het spijt me zo.' Ik heb zoiets van: 'Wat bedoel je? Ik heb het script niet gelezen.' En ze was als, 'Oh, mijn God.' Omdat ik technisch gezien niet in die aflevering was, dus ik heb dat script niet gezien. Ze zegt: 'Oh, heeft niemand je dat verteld? Het spijt me zo!' en ze voelde zich er heel slecht over. Dus ik kwam erachter toen ik [het op tv zag]. Maar ik bedoel, het is een moeilijke, want in het leven weet je nooit wat er de volgende dag gaat gebeuren; je weet nooit hoeveel tijd je hebt hebben met iets of iets, toch? Het enige wat je kunt doen is aanwezig zijn met wat het ook is in het moment. Dat is gewoon de aard van het leven in het bedrijf. Ik heb echt het gevoel dat er iets heel moois was aan wat ze tijdens haar leven heeft kunnen faciliteren, voordat ze verdwijnt."