15 dingen die je niet wist over de goede vrouw

Inhoudsopgave:

15 dingen die je niet wist over de goede vrouw
15 dingen die je niet wist over de goede vrouw
Anonim

Op televisie is het vrij gebruikelijk om een juridisch drama te zien. Dat gezegd hebbende, CBS' "The Good Wife" had zijn eigen niche, want in tegenstelling tot andere soortgelijke shows, had het iets anders: een liefdesverhaal verpakt in een politiek schandaal.

In "The Good Wife" speelde Julianna Margulies Alicia Florrick, de vrouw van een voormalige openbare aanklager die gevangen wordt gezet na een corruptie- en seksschandaal. En terwijl ze voor hun twee kinderen zorgt, neemt Alicia de beslissing om een carrière in de rechten na te streven, die ze lang geleden had opgegeven. In het proces wordt ze herenigd met studievriend Will Gardner, die haar inhuurt bij zijn advocatenkantoor.

De show, gemaakt door Robert en Michelle King, liep zeven seizoenen voordat hij eindigde in 2016. En zelfs als je denkt dat je de grootste fan van de show bent, zijn er enkele interessante dingen over deze serie die je misschien niet weet:

15 De show is gebaseerd op de echte politieke schandalen van Bill Clinton, Eliot Spitzer, enz

Tijdens een interview met Bitter Empire legde Michelle King uit: "We kwamen ongeveer anderhalf jaar geleden op het idee. Er was een waterval van dit soort schandalen geweest, van Bill en Hillary [Clinton], tot Dick Morris, tot Eliot Spitzer, om er maar een paar te noemen. Ik denk dat ze overal in onze cultuur voorkomen.'

14 Geen van de makers heeft een wetsachtergrond

Robert King gaf toe: "We zouden willen dat we advocaten waren. Het zou het schrijven van de show een stuk makkelijker maken.” Desalniettemin merkte Michelle op: "Ik denk niet dat het helpt. We beginnen altijd met het idee van een verhaal, maar we praten altijd met juristen die technisch adviseurs zijn om het authentieker te maken.”

13 Ashley Judd en Helen Hunt werden gevraagd om Alicia Florrick te spelen voor Julianna Margulies

Margulies vertelde The Hollywood Reporter: Toen The Good Wife naar me toe kwam, kwam het in zo'n achterbaks compliment.‘Ashley Judd kreeg dit script aangeboden, maar ze wijst het af. Ik ga het je geven, maar eerst gaan we naar Helen Hunt. En als Helen Hunt slaagt, is het allemaal van jou.'” Ouch!

12 Het personage van Alan Cumming, Eli Gold, was losjes gebaseerd op de burgemeester van Chicago, Rahm Emanuel

Cumming vertelde NPR: "Ik heb een beetje onderzoek gedaan naar [Emanuel]. En, weet je, het soort springveer van hem vind ik heel nuttig. … Het ging er meer om over hem te lezen en het publieke gezicht te zien en je voor te stellen hoe het privégezicht eruitzag.” Hij voegde eraan toe: 'Als hij verliest, gaat het om… passie. …"

11 Vanaf het begin deed het idee om een in ongenade gevallen politicus te spelen een beroep op Chris Noth

Noth vertelde The Hollywood Reporter: "Ik was niet op zoek naar een netwerk, maar het idee van een in ongenade gevallen politicus was erg aantrekkelijk." Later voegde hij eraan toe: "De politieke wereld heeft veel vuile geheimen en ik dacht dat het misschien leuk zou zijn om aan boord te springen en te zien waar het naartoe gaat."

10 Producenten hadden er spijt van dat ze Kalinda's ex in het verhaal introduceerden en zeiden dat het niet nodig was

Terwijl hij met TV Guide sprak, gaf Robert toe: "Je geeft James Bond geen vriendin." Hij voegde eraan toe: "Sommige personages wil je eigenlijk niet zoveel achtergrondverhaal zien. We passen ons aan. Waar we ook heen gingen, dit was niet een plek waar het publiek heen wilde.” Dit deel van Kalinda's verhaallijn werd geïntroduceerd in seizoen twee.

9 De makers hebben toegegeven dat ze details verkeerd hebben als het gaat om arrestaties en schoten voor de rechtbank

Robert onthulde: "We hebben bijvoorbeeld een stockshot van de strafrechter gebruikt, terwijl het echt een civiele rechtbank is. Of soms hebben we een sheriff uit Cook County die iemand arresteert terwijl het Chicago PD had moeten zijn. En ik weet dat we het verknoeid hebben door naar Peters post-veroordelingskwesties te verwijzen als beroep.' Hij zei dat de fouten het gevolg waren van een "enorme tijdsnood".

8 Tijdens het filmen van een gastrol in de show liep Kristin Chenoweth verwondingen op nadat ze werd geraakt door verlichtingsapparatuur

Chenoweth herinnerde zich: We waren buiten op de rivier aan het fotograferen. Ik denk dat het voor mij dag drie was. En Josh Charles, mijn engel, was erbij. De set landde op mij en maakte een soort van verknoeid met mijn gezicht, mijn neus en mijn tanden, en gooide me toen tegen een stoeprand, dus er was een schedelbreuk en wat pijn in de ribben.”

7 De cast had normaal gesproken 24 tot 48 uur om hun tekst te leren voordat ze een aflevering filmden

Josh Charles vertelde Deadline: Al die juridische dialoog leren met een opzegtermijn van 24 uur, of 48 uur. Een script krijgen de avond ervoor, twee nachten ervoor, terwijl je de (vorige) aflevering opneemt, en het script doorbladert en je realiseert dat je veel in de rechtszaal bent, veel van die legalese moet zeggen, waardoor het duidelijk klinkt, precies en beknopt.”

6 De verhaallijn van Diane Lockhart is veranderd vanwege de persoonlijkheid van Christine Baranski achter de schermen

Robert legde uit: "Het personage van Christine Baranski [Diane Lockhart], helemaal aan het begin van de show, moest een soort b baas zijn voor Alicia. Maar hij merkte ook op: "Als iemand Christine Baranski heeft ontmoet, kun je daar maar zo ver mee gaan voordat je omarmt hoe geweldig ze is."

5 De rol van Julianna Margulies leidde tot een vreemde ontmoeting met een fan die om juridisch advies vroeg

Margulies herinnerde zich: Ik kreeg een keer een vraag van een man -- ik was bij een toneelstuk tijdens de pauze -- en hij zei: 'Ik zit midden in een scheiding en heb een heel goede advocaat nodig.' Ik zei: 'Ik ben geen advocaat.' Hij zegt: 'Alicia moet maandagochtend in de rechtbank zijn.'” Gelukkig zei de echtgenoot van Margulies tegen de man dat hij moest stoppen.

4 Josh Charles wilde de serie aan het einde van seizoen 4 verlaten, maar Julianna Margulies overtuigde hem om langer te blijven

In 2014 onthulden Michelle en Robert: "Josh Charles benaderde ons bijna een jaar geleden om de serie te willen verlaten." Rond die tijd liep zijn contract af. Gelukkig stemde hij in met een 'nieuwe kortetermijnovereenkomst'. Volgens de Kings was Margulies "een belangrijke factor bij het overtuigen van Josh om voor een vijfde seizoen te blijven.”

3 Moord vereist voor Gardner toestemming van netwerkbazen

Margulies onthulde: "Ik denk dat [CBS Entertainment-president] Nina Tassler en [CBS-voorzitter] Leslie Moonves het moesten accepteren, maar ze vonden het idee geweldig." The Kings merkten ook op: "Voor ons stond er altijd een tragedie centraal in de relatie tussen Will en Alicia: de tragedie van slechte timing." Ze legden uit: "De dood van Will stuwt Alicia naar haar nieuwste incarnatie."

2 Als aandenken nam Christine Baranski een foto van Hillary Clinton en enkele kleding van haar personage mee naar huis

Baranski onthulde: "Ik vroeg om de foto met Hillary Clinton, die al die jaren in mijn kantoor had gestaan totdat ze zich in het openbaar kandidaat stelde voor het ambt en dan kun je iemands foto niet hebben omdat het lijkt alsof het netwerk iemand goedkeuren. … en ik heb wat van [haar] kleren waar ik dol op ben.”

1 De laatste scène werd gedaan met CGI vanwege een vermeende vete tussen Julianna Margulies en Archie Panjabi

Volgens een rapport van TV Line hebben "Margulies en Panjabi die scène niet samen opgenomen." In plaats daarvan "werden er body doubles gebruikt voor de enkele shots, en de two-shot werd in de postproductie aan elkaar gesplitst." Ondanks deze beweringen vertelde Margulies aan The New York Times dat de vetegeruchten "allemaal dwaze roddels zijn, en daar wil ik niet heen."

Aanbevolen: