Dit is de aflevering van 'Parks And Rec' die het een hit maakte

Inhoudsopgave:

Dit is de aflevering van 'Parks And Rec' die het een hit maakte
Dit is de aflevering van 'Parks And Rec' die het een hit maakte
Anonim

Hoewel het meestal wordt overschaduwd door The Office, lijdt het geen twijfel dat 'Parks and Recreation' een grote impact heeft gehad op het sitcom-landschap. Hoewel de serie een aantal grote veranderingen heeft ondergaan, is deze uiteindelijk de geschiedenis ingegaan als een van de meest consequent grappige series die er zijn. Maar de waarheid is dat Parks and Rec, dat mede werd gemaakt door Mike Schur en Greg Daniels, pas in een specifieke aflevering in het tweede seizoen voet aan de grond kreeg. Deze aflevering maakte de serie niet alleen enorm herkenbaar, maar kreeg er ook een feestdag van die mensen nog steeds vieren. Dat is precies hoe impactvol de aflevering "Galentine's Day" van Parks and Rec was. Laten we eens kijken…

Creëren van Galentine's Day

Hoewel de 16e aflevering van het tweede seizoen van de show werd geschreven als elke andere aflevering, is de waarheid dat "Galentine's Day" een wereldwijde sensatie veroorzaakte en de show relevanter maakte, waardoor meer kijkers werden aangetrokken. De aflevering bevatte een aantal belangrijke momenten die het toneel vormden voor wat Parks en Rec uiteindelijk werden. Ten eerste was er een ontroerend moment tussen Amy Poehler's Leslie Knope en Nick Offerman's Ron Swanson, een aantal hilarische dingen met een grote gastster (Justin Theroux), evenals de eerste stap naar een relatie tussen Chris Pratt's Andy en Aubrey Plaza's April. Maar Leslie Knope's antwoord op de uitdagingen van Valentijnsdag is wat echt aansloeg.

Galentine's Day… een dag waarop de band tussen vrouwen, vrienden, zussen en moeders/dochters wordt gevierd.

Niet lang nadat de aflevering was uitgezonden, werden Galentine's Day-producten en wenskaarten verkocht bij Target en verschillende andere winkels. Vriendinnen wisselden cadeautjes uit, vooral als ze single waren, en memes werden als gekken rondgestuurd.

Galentine's Day werd ook een running gag over de serie zelf, maar mede-maker Mike Schur heeft geen idee waar het idee eigenlijk vandaan kwam, volgens een interview met Bustle.

"Ik weet niet wie met het oorspronkelijke idee kwam, of wie de eerste was die het hardop zei, dus ik geef gewoon alle lof voor het schrijvende personeel", beweerde Mike Schur. "Ik weet niet precies wat er is gebeurd … [maar] we wilden dat Leslie een dag uitvond die puur was om haar vrouwelijke vriendschappen te vieren, die geen ontkenning van Valentijnsdag was. Ze wilde het originele ding niet weggooien om dit nieuwe ding te creëren, wilde ze dat het werd toegevoegd aan… net zoals er al een dag is gereserveerd voor romantische relaties, wilde ze een dag vormen voor alleen vrouwelijke vriendschappen."

"Ik heb het gevoel dat ik het niet was - ik heb het gevoel dat ik het in het script heb gelezen", vertelde Amy Poehler aan Bustle. "Ik heb er geen herinnering aan … maar [credit] is echt niet het punt ervan … Ik herinner me dat het een vroege verhaallijn was over alle vrouwen die samen rondhangen, wat niet altijd het geval was in de show. Dus ik heb goede herinneringen aan het feit dat we zoveel tijd samen doorbrachten, wat geweldig is."

Natuurlijk was de allereerste scène van de aflevering de feestdag en bevatte een heleboel zeer, zeer vreemde gepersonaliseerde cadeaus voor elk van Leslie's vrouwelijke vrienden.

"Ik luister graag naar Leslie die niet alleen beschrijft wat Galentine's Day betekent, maar ik hou ook van haar die de geschenken beschrijft die ze voor iedereen heeft gemaakt", zei Ken Kwapis, de regisseur van de aflevering. "'Een boeket met de hand gehaakte bloempennen en een mozaïekportret van jullie allemaal, gemaakt van de gemalen flessen van je favoriete light frisdrank.' Het is echt goed."

Parken en Rec Galentine's Day april
Parken en Rec Galentine's Day april

Hoe de aflevering parken bouwde en een enorme fanbase creëerde

Aan het begin van het tweede seizoen van Parks and Rec wist Mike Schur dat de zaken begonnen te werken. Soms heeft een serie een seizoen tot twee nodig om erachter te komen wat het werkelijk is, terwijl anderen vanaf het begin precies weten wat ze zijn. Dit vertrouwen vertaalde zich in een gestage (maar gemiddelde) stijging van het aantal kijkers per week.

"Tegen de tijd dat we "Galentine's Day" deden… waren we redelijk goed aan het cruisen", legde Mike uit. "De enige vraag was of we [de show] konden blijven maken, omdat het nooit een kijkcijferkanon was… voor zover we wisten, was het mogelijk dat we aan het einde van het jaar zouden worden geannuleerd, en dit zou heb een kleine voetnoot gehad van: 'Oh, dat was een grappige aflevering van die show die niet werkte.'"

Destijds was er echt geen druk om een succesvolle show te zijn, omdat de dingen gewoon doorgingen. Dat en de cast en crew hadden er veel plezier mee. Hierdoor konden ze de authentieke chemie ontdekken tussen de personages van Chris Pratt en Aubrey Plaza, de ontroerende connectie tussen Leslie en Ron, de waarde van gaststerren en hoe creatief ze konden zijn met hun grappen en verzonnen vieringen. Kortom, het opende de deur naar een groot succes…

Toen "Galentine's Day" werd uitgezonden, begon het aantal kijkers enorm te stijgen. De aflevering werd geliefd bij fans, vaak geciteerd, en, zoals gezegd, de vakantie werd verdiend door verschillende bedrijven en gevierd door zowel fans als niet-fans.

"Ik denk dat [de eerste keer dat ik Galentine's Day in het echt zag gevierd] zoiets was als een bord voor een koffiehuis of iets dat iemand op Twitter plaatste, dat was als, 'Oh kijk! Iemand deed het Galentine's Day op een krijtbord!'" beweerde Mike Schur. "En op de een of andere manier is het vanaf dat moment tot nu toe echt geëxplodeerd."

"Ik was niet op de hoogte van Galentine's Day-buzz toen het voor het eerst werd uitgezonden, maar ik herinner me zeker het volgende jaar, toen ik e-mails kreeg van een paar van mijn nichtjes die zeiden dat ze samenkwamen met vrienden om Galentine's Day te vieren’, legt Koen uit. "Nu vraag ik me af of er eigenlijk meer mensen, meer vrouwen, zijn die Galentine's Day vieren dan Valentijnsdag… het lijkt alsof de populariteit elk voorbijgaand jaar alleen maar lijkt toe te nemen."

Aanbevolen: