15 Wilde theorieën over Game of Thrones' Bran Stark

Inhoudsopgave:

15 Wilde theorieën over Game of Thrones' Bran Stark
15 Wilde theorieën over Game of Thrones' Bran Stark
Anonim

Bran Stark, ook bekend als The Three-Eyed Raven, heeft kracht en mysterie die George R. R. Martin eindeloze mogelijkheden geeft om mee te spelen. Fans hebben zijn visioenen van het verleden in de show doorgenomen, en elk detail in de boeken, en door de geschiedenis van het rijk, hypothetiserend waar hij aan zou kunnen hebben deelgenomen.

Show-runners David Benioff en D. B Weiss hebben de missie van de Three-Eyed Raven aantoonbaar vaag gehouden, waardoor veel fans teleurgesteld waren over het eindresultaat.

Nu het definitieve boek van George R. R. Martin wordt uitgesteld tot 2021, worden die-hard fans overgelaten aan hun nieuwsgierige aard, en wat is een betere manier om dat te doen dan door een hoop bewijsmateriaal te verzamelen over misschien wel een van de leukste karakters van de voorstelling. Sommige hiervan hebben geloofwaardig bewijs dat ze waar zou kunnen zijn, terwijl andere zwak maar toch populair zijn.

Laten we nu eens kijken naar Bran Stark, een personage dat zoveel emoties oproept bij kijkers, en geen bij hemzelf.

Spoilers komen eraan, dus wees gewaarschuwd.

15 Bran is de beloofde prins, en de oude vijand van de nachtkoning

Bran Stark zit bij de zee
Bran Stark zit bij de zee

Er zijn hier meerdere bewijzen in het spel: Night King-acteur Vladimir Furdik zei in een interview dat zijn personage "een doelwit heeft dat hij wil doden, en je zult ontdekken wie dat is." Jojen Reed vertelde Bran dat er "maar één ding is dat ertoe doet, jij!" Benjen Stark vertelde Bran "op de een of andere manier zal hij zijn weg vinden naar de wereld van de mensen, en als hij dat doet, zul je daar op hem wachten." Wanneer de Nachtkoning Bran aanraakt, vertelt de Drieogige Raaf hem: "Hij heeft je aangeraakt! Hij weet dat je hier bent! Hij komt je halen!" Dus hij zit achter Bran aan, zijn oude vijand.

14 Bran is degene die een einde maakte aan de 300-jarige Targaryen-dynastie

Bran Stark lacht een beetje
Bran Stark lacht een beetje

Weet je nog die scène waarin Jamie Lannister en Robert Baratheon het hadden over de Mad King? Jamie beweert dat hij bleef schreeuwen "verbrand ze allemaal!" zelfs nadat hij hem had neergestoken… dus de theorie suggereert dat Bran de Mad King een visie op de toekomst gaf, waarin de White Walkers naar het zuiden marcheren, en dit maakte de eens zo goede koning Aerys gek.

13 Bran Stark's visie op de afkomst van Jon Snow is onvolledig

Jon Snow draagt zware kleding in de sneeuw
Jon Snow draagt zware kleding in de sneeuw

De theorie suggereert dat het visioen dat Bran zag, Bran niet de volledige waarheid liet zien, en hem ertoe bracht een voorbarige conclusie te trekken. Er is ook een ander personage in de boeken genaamd Young Gruff die beweert Aegon-zoon te zijn van Rhaegar Targaryen en Elia Martell. Dit personage zou als baby door Varys uit de Red Keep zijn gesmokkeld en hem vervangen door een andere baby.

12 Bran is Daenerys binnengedrongen om haar gek te maken

Daenerys kijkt boos op het strand
Daenerys kijkt boos op het strand

Bran's controversiële relatie met de Night King heeft velen ertoe gebracht te twijfelen aan zijn motieven, die nooit in de show werden onthuld. Zo velen theoretiseren dat Bran Daenerys Targaryen of zelfs Drogon binnendrong voordat hij King's Landing platbrandde. Waarom wilde Bran dit? er kunnen veel redenen zijn.

11 Bran Stark is de nachtkoning

De Nachtkoning
De Nachtkoning

Ze hebben allebei groen zicht en het vermogen om te wargen. De Three Eyed Raven vertelde Bran in seizoen 4: "Je zult nooit meer lopen, maar je zult vliegen", wat volgens velen betekende dat Bran in een draak zou strijden en ten strijde zou vliegen. De meest opvallende theorie is dat Bran terug in de tijd reisde om te proberen te voorkomen dat de kinderen van het bos de Nachtkoning begroeten, maar in plaats daarvan wordt gevangengenomen en zichzelf tot de Nachtkoning maakt.

10 Bran zwoer stiekem samen om koning te worden sinds seizoen 4

Zemelen Stark staand
Zemelen Stark staand

Bran is een boosaardig, manipulatief meesterbrein dat Dany of Drogon binnendrong om haar plaats als koning van het rijk te stelen. Hij is plotseling tevreden dat hij Bran The Broken wordt genoemd in plaats van The Three Eyed Raven. Hij was zich ervan bewust dat hij het hele Dany en Jon-drama had veroorzaakt, alleen om de omstandigheden in zijn voordeel te laten vloeien.

9 Bran The Broken zal duizenden jaren koning zijn

Zemelen Stark Leeg staren
Zemelen Stark Leeg staren

Deze theorie begon op Reddit, toen iemand erop wees hoe de laatste Three Eyed Raven ongeveer 1000 jaar leefde, en een andere persoon voegde eraan toe dat zodra zijn lichaam zou instorten en sterven, hij de volgende greenseer zou voorbereiden om het over te nemen zodat de Three Eyed Raven onder een ander lichaam zou blijven regeren. Het is niet echt de schuld van Bran, maar de Three Eyed Raven die kwaadaardig is, geïncarneerd in de gedaante van een gebroken man.

8 Bran was eigenlijk bezig met het veranderen van specifieke gebeurtenissen in de slag om Winterfell

Bran Stark Warging
Bran Stark Warging

Sinds we Hodor die deur zagen vasthouden, werd de waarheid onthuld over Bran's inmenging in het verleden en oorlogvoering, dus mensen denken dat hij iets soortgelijks deed toen de blanke wandelaars en hun leger Winterfell aanvielen en terug naar binnen gingen tijd om bepaalde gebeurtenissen te manipuleren en ervoor te zorgen dat alles naar wens verloopt, precies zoals hij dat wilde. Er is lang niet genoeg bewijs om dit te ondersteunen, maar het is nogal interessant om je voor te stellen.

7 Bran bouwde de muur

Bran Stark overweegt
Bran Stark overweegt

Van Brandon The Builder is bekend dat hij de Muur heeft gebouwd met behulp van de Giants en de Children of The Forest, die toevallig ook zijn vriend in de show zijn.

Bran de Bouwer wordt in de boeken ook beschreven als een jonge jongen die koningen hielp bij het ontwerpen van hun kastelen, en bonusmateriaal uit de HBO-serie laat zien dat hij wordt rondgedragen, dus alle overeenkomsten maken deze theorie haalbaar? Misschien.

6 De White Walkers zijn eigenlijk goed… Omdat Bran slecht is

Zemelen Stark in de sneeuw
Zemelen Stark in de sneeuw

De Nachtkoning is vervloekt en het enige wat hij kan doen is de dood verspreiden om de bron van magie te stoppen die hem vervloekt houdt. Dit is de reden waarom het leger van de doden volledig van koers verandert wanneer de Nachtkoning Bran opspoort, omdat de Three Eyed Raven de houder van de vloek is, en hem doden zou het einde van dit alles betekenen.

5 Hodor onthult bewijst dat Bran Westeros al die tijd beïnvloedde

Zemelen Stark in een groen veld
Zemelen Stark in een groen veld

Die onthulling van Hodor was misschien wel de meest emotionele van de serie, en het kostte wel wat, het betekende dat de Three Eyed Raven het verleden daadwerkelijk kan beïnvloeden. Dit opent de mogelijkheid dat Bran veel gebeurtenissen daadwerkelijk heeft veranderd, door de tijdsstroom te manipuleren om zijn doelen te bereiken en het rijk te beheersen.

4 Zemelen kunnen het verleden veranderen

Bran Stark met Sansa en Arya
Bran Stark met Sansa en Arya

Dit komt als een minder extreme interpretatie van onze vorige theorie, maar zegt alleen dat Bran niet alleen het verleden vervult, maar het ook daadwerkelijk verandert. Het enige probleem met deze twee theorieën is dat er geen duidelijke transformatie van het verleden was: we zien de dingen alleen zoals ze zijn, niet zoals ze waren of zoals ze werden.

3 Zemelen is de heer van het licht

Bran Stark Staren
Bran Stark Staren

Bran Stark is de Heer van het Licht, die in een alternatieve tijdlijn in de toekomst leeft waar blanke wandelaars de dood over het hele rijk hebben verspreid, zoals oude profetieën hebben voorspeld. De Heer van het Licht probeert via Bran te communiceren met koning Aerys, waardoor hij gek wordt, en met de rode priesters, om zijn visioenen en profetieën te delen.

2 Bran verwoestte Hodor toen hij expres een kind was

Hodor met bloed op zijn gezicht in de sneeuw
Hodor met bloed op zijn gezicht in de sneeuw

Dit was helemaal te gemakkelijk voor Bran, toen ze werden ontvoerd door Roose Boltons man Locke, drong Bran zich tegen Hodor aan zodat ze konden ontsnappen. Toen de White Walkers Bran bijna veroverden, stormde Bran Hodor binnen, terwijl hij naar zijn verleden keek. Hierdoor ziet Bran er nu helemaal niet goed uit, toch?

1 Bran Stark is elke Brandon Stark door de geschiedenis heen

Bran Stark in een grot
Bran Stark in een grot

Brans volledige naam is Brandon, en Old Nan verwarde hem altijd met eerdere Brandon Starks. 'Ze had zo'n lang leven gehad, had moeder hem ooit verteld, dat alle Brandon Starks één persoon in haar hoofd waren geworden.' Bran is door de geschiedenis van het rijk zo indrukwekkend geweest, dat hij misschien wel dezelfde persoon is.

Aanbevolen: