Kim Basinger denkt dat haar muziekvideo met Tom Petty ze vandaag zou laten annuleren

Inhoudsopgave:

Kim Basinger denkt dat haar muziekvideo met Tom Petty ze vandaag zou laten annuleren
Kim Basinger denkt dat haar muziekvideo met Tom Petty ze vandaag zou laten annuleren
Anonim

Hoewel er een paar redenen zijn waarom je niets meer van Kim Basinger hoort, is dat niet omdat ze is afgezegd. In tegenstelling tot haar extreem rijke ex-man en baby-papa, Alec Baldwin, is Kim grotendeels uit de schijnwerpers gebleven sinds haar ongelooflijke succes in Hollywood eind jaren tachtig en negentig. Natuurlijk heeft ze wat aandacht gekregen, vooral als gevolg van een financieel ongeluk waardoor ze maar liefst $ 20 miljoen is kwijtgeraakt. Maar Kim werkt nog steeds in haar eigen tempo in film en televisie.

Tijdens haar hoogtijdagen in Hollywood werd Kim gevraagd om te schitteren in de muziekvideo voor Tom Petty's "Mary Jane's Last Dance". Het is niet alleen een van Tom's beroemdste nummers, maar is ook een van zijn meest opmerkelijke muziekvideo's geworden. Maar Kim weet hoe de wereld drastisch is veranderd sinds het debuut in 1993. Zozeer zelfs dat ze gelooft dat de videoclip in 2022 zou worden gemeden…

Kim Basinger was in "Mary Jane's Last Dance"

Kim Basinger kon het echt niet schelen waarom Tom Petty haar vroeg in zijn videoclip voor zijn hit "Mary Jane's Last Dance". Ze was net af van een reeks hits, waaronder Wayne's World 2 en Batman. Er was dus veel vraag naar Kim. En toch liet ze alles vallen om met de veelgeprezen rockster te werken.

"Ik had Tom nog nooit ontmoet voordat ik werd gevraagd. Ik kreeg er een telefoontje over en het gebeurde gewoon. Muzikanten en artiesten zitten in een zeer incestueuze business als het gaat om het zakelijke deel ervan", zei Kim Basinger tijdens een interview met Gier. "Managers kennen managers die agenten kennen die managers kennen. Ik kreeg een telefoontje van iemand en ze zeiden: 'Tom heeft gevraagd of je in een video van hem mag zijn.' Het kon me niet schelen wat het was. Zo snel zei ik ja. Ik zei: 'Het maakt me niet uit. Het kan me geen reet schelen wat hij wil, ik ben er. Maak mijn agenda vrij.' Dus ik kende het concept nooit.

Het concept van de muziekvideo is waar sommigen vandaag de dag voor zouden fronsen. Het gaat er tenslotte om dat Tom danst met, en min of meer profiteert van, een lijk…

Ja, echt…

Natuurlijk was dit concept heel anders dan de tekst van het nummer. Hoewel Tom nooit helemaal de betekenis achter "Mary Jane's Last Dance" heeft onthuld. Om voor de hand liggende redenen dachten velen dat het over drugs en drugsgebruik ging. In reactie beweerde Tom dat dit een geldige analyse was. Maar hij verklaarde ook dat tal van andere gedachten ook geldig waren, waaronder een afscheidslied voor een geliefde. Dus, eerlijk gezegd, er is geen beknopte betekenis.

"Als je goed naar de songtekst van 'Mary Jane' kijkt, zie je dat de video helemaal uit het linkerveld leek, maar zo rolt Tom. Ik herinner me dat toen ik die dag in de studio aankwam, ik een beetje nerveus was en vooral nerveus in de buurt van Tom, "vervolgde Kim. "Ik ben niet sociaal. Ik was meer introvert dan hij had verwacht, denk ik, dus twee verschrikkelijk verlegen mensen die niet veel woorden tegen elkaar zeggen, was een nogal interessante manier om de dag te beginnen - maar eigenlijk heel toepasselijk voor mij dat ik dood was, wat ik niet wist Ik was van plan om te doen."

Is de muziekvideo voor "Mary Jane's Last Dance" ongepast?

Tijdens haar interview met Vulture gaf Kim Basinger toe dat zij en Tom waarschijnlijk niet weg zouden komen met het concept voor de muziekvideo in 2022.

"Misschien kunnen we vandaag niet wegkomen met het maken van die video. Ik weet alleen niet of je dat zou doen, snap je wat ik bedoel? Ik weet het niet" gaf Kim toe.

Terwijl er een paar niet zo pc-interpretaties van de muziekvideo zijn geweest, die hints van necrofilie bevatten. Geen van deze kwam bij Kim op toen ze de video maakte, en ze dacht ook niet dat ze in die van Tom zaten. Hij hield tenslotte niet van het nummer totdat hij het herschreef en er een muziekvideo van maakte.

"Tom begon wat nadruk te leggen op de beelden en zei dat hij daarna heel blij was. Echt blij mee. En je weet hoe platenmaatschappijen kunnen zijn. Ze stellen allerlei verwachtingen en s op jij, "zei Kim voordat ze haar interpretatie van de videoclip uitlegde. "Hoe morbide het ook lijkt, en, zoals je al zei, je kunt in zoveel belachelijke richtingen naar deze video kijken, maar ik denk graag dat hij geobsedeerd was door haar. Ik denk dat hij tijdens zijn leven een stille jongen was die Mary observeerde Jane door het effect dat ze had op jongens en zo. Hij leefde dat aparte leven weg van haar en misschien had hij een baan in het mortuarium gekregen om haar daar weg te krijgen. Dat was de enige keer dat hij haar als die van hemzelf, omdat hij altijd dit meisje, Mary Jane, wilde hebben, of wilde dat ze hem opmerkte."

Aanbevolen: