Hier is waarom Madonna's recente controverses haar konden laten annuleren

Inhoudsopgave:

Hier is waarom Madonna's recente controverses haar konden laten annuleren
Hier is waarom Madonna's recente controverses haar konden laten annuleren
Anonim

Madonna blijft een van de bestverkopende popsterren aller tijden, met een verkoop van meer dan 300 miljoen stuks wereldwijd, verspreid over 14 platina-verkopende studioalbums, enkele van de meest winstgevende tours en, natuurlijk, eindeloze controverses. Hoewel je zou kunnen beweren dat Madge's onbeschaamde houding haar zo ver heeft gebracht als ze is gekomen, zouden sommigen zeggen dat de Queen of Pop de laatste tijd misschien een beetje te ver is gegaan.

Sinds de release van haar veertiende album Madame X heeft Madonna veel slechte pers gekregen voor dingen die ze op sociale media heeft gezegd tegen de regisseur van haar "Like A Prayer"-muziekvideo die uitkomt en een bizarre deelt verhaal over wat de inwoner van Michigan inspireerde om een Afro-Amerikaanse acteur in een van de scènes op te nemen.

Bovendien hebben mensen het ook oneens met het feit dat Madonna opnieuw een relatie heeft met een man die veel jonger is dan zij - de 26-jarige danseres Ahlamalik Williams, en fans lijken het niet eens te zijn met hun romantiek een beetje. Met alle controverses over Madge en haar carrière, moet je je afvragen of de 62-jarige het deze keer misschien te ver heeft doorgevoerd. Hier is het dieptepunt …

Madonna's nieuwste controverses

Het is niet nieuw dat Madonna slechte pers krijgt, maar deze recente rapporten zijn heel anders dan wat we gewend zijn te horen over de moeder van zes.

In april 2021, bijvoorbeeld, kwam Mary Lambert naar voren en gaf toe dat het werken met Madonna aan haar videoclip voor "Like A Prayer" in 1989 op zijn zachtst gezegd best interessant was.

Vermoedelijk is de video van de zangeres 'Sorry' geïnspireerd door haar verlangen om met een Afro-Amerikaanse man bij het altaar te slapen.

In een interview met The Hollywood Reporter beschreef Lambert het gesprek met Madge en hoe ze erop stond dat ze 'de correlatie tussen seksuele extase en religieuze extase wilde onderzoeken'.

Bovendien zei Lambert dat de brandende kruisen die fans in de muziekvideo zien, het idee van toe-eigening zouden overbrengen, dat de Ku Klux Klan een kruis zou kunnen nemen, wat voor veel mensen een heilig symbool is, en zich het toe-eigenen op een manier die angst en afschuw oproept en rassenhaat bevordert. Ik wilde dat op zijn kop zetten.”

De video zelf werd geplaagd door een negatieve reactie van critici, die de ster beschaamd maakten omdat ze religie in haar "shenanigans" had gebracht omwille van de schokwaarde.

Madonna had slechts enkele weken voordat de video werd uitgebracht een deal van $ 5 miljoen getekend met Pepsi, maar het bedrijf beëindigde de overeenkomst na de verontwaardiging die gepaard ging met Madge's visual.

Toch slaagde de track erin om de nummer 1 plek voor maar liefst drie weken veilig te stellen in de Billboard's Hot 100.

In mei 2020 kwam de hitmaker 'Hung Up' opnieuw onder vuur te liggen vanwege haar 'ongevoelige' eerbetoon aan George Floyd, die stierf nadat de voormalige politieagent Derek Chauvin uit Minnesota hem op de grond had gespeld en zijn knie op de langer dan zeven minuten in de nek van het slachtoffer.

Om haar eerbetoon aan Floyd te markeren, plaatste Madonna echter een Instagram-video van haar zoon David Banda die danste op Michael Jackson's "They Don't Care About Us", die velen als ongepast beschouwden.

"Een beetje ongevoelig omdat je een persoon bent met een platform om hun bezorgdheid te uiten, zou je veel meer moeten doen ", schreef een persoon op Twitter nadat hij de video tegenkwam. "Je geadopteerde zwarte zoon laten dansen, zal geen verandering forceren."

Een ander herhaalde soortgelijke woorden en zei: "Goede bedoelingen, maar volledig toondoof. Het racisme van moorddadige agenten wegdansen zal eigenlijk niets doen. Maar bedankt voor het proberen!"

Toen, in maart 2021, werd Madonna beschuldigd van het photoshoppen van haar gezicht op het lichaam van een fan zonder haar toestemming voordat de ster de post op haar sociale media-pagina deelde.

TikTok-gebruiker Amelia M. Goldie vertelde BuzzFeed dat ze aanvankelijk dacht dat de foto een grap was, maar nadat ze de foto opnieuw op Madonna's Instagram tegenkwam, wilde ze contact opnemen met het team van de zangeres over de inbreuk op het auteursrecht.

Ze zei: "Ik heb twee keer geprobeerd om via Instagram contact op te nemen met haar team, maar zonder antwoord … Ik zou zeker lachen en zeggen dat ik gevleid ben, maar natuurlijk zou ik willen dat ik werd gecrediteerd!"

Met rapporten die beweren dat Madonna aan haar vijftiende studioalbum werkt, vragen velen zich af of Madge nog steeds dezelfde steun zal krijgen die ze had met haar vorige platen, aangezien ze constant in een soort controverse of schandaal verkeert.

Het roept echt de vraag op hoe lang haar trouwe fans haar gedrag zullen blijven verontschuldigen. Hoewel ze zich misschien niet verontschuldigt, zal het interessant zijn om te zien hoe haar volgende project het in de hitlijsten zal doen.

Aanbevolen: