Dit is wat Halsey's fans zeggen over de muzikale evolutie van de artiest

Inhoudsopgave:

Dit is wat Halsey's fans zeggen over de muzikale evolutie van de artiest
Dit is wat Halsey's fans zeggen over de muzikale evolutie van de artiest
Anonim

Halsey betrad de muziekscene met hun eerste studioalbum, Badlands, in 2015, en maakt sindsdien furore in de muziekwereld.

De zangeres, die onlangs haar eigen make-upmerk About Face lanceerde, heeft sinds hun debuut nog drie studioalbums uitgebracht.

Ze plaagden over een nieuw album dat in 2021 uitkwam, dat een nieuwe kant van de zangeres onthulde en haar punkrockkant liet zien. Zo werd hun vierde studioalbum, If I Can’t Have Love, I Want Power, geboren!

Er zijn veel dingen die fans niet wisten over de artiest, waaronder haar liefde voor punkrockmuziek en haar obsessie met Nine Inch Nails. Door de jaren heen zijn fans langzaamaan steeds meer te weten gekomen over Halsey en de muziek die ze echt willen maken.

De geluiden en vibes van Halsey's muziek zijn drastisch veranderd van hun eerste album naar hun meest recente, maar de eerlijkheid van hun teksten is constant gebleven en zorgt ervoor dat fans terug blijven komen voor meer.

Halsey's muziektransformatie door de jaren heen

Halsey's eerste album, Badlands, was een alternatief pop-meesterwerk dat werd gemaakt om de eenzame mentale toestand van de artiest weer te geven op het moment dat het werd geschreven. Het album is gevuld met een mix van zachte en sombere pop die is gevuld met enkele lijnen die diep bijten terwijl de artiest zich verzet tegen het idee om je als een machine te voelen en de pijn die zonder liefde gaat.

Nadat ze geen traditionele radiohit hadden op hun eerste plaat, bracht Halsey een veel vrolijker en radiovriendelijker album uit met Hopeless Fountain Kingdom. Hoewel de teksten scherp en poëtisch bleven, zouden de geluiden ervoor zorgen dat iedereen zou willen opstaan en dansen.

Halsey gooide fans een curveball met hun derde studioalbum, Manic, dat country, hiphop, rockmuziek en andere genres allemaal in één album omvatte. Het weerspiegelde het huidige wereldbeeld van de singer-songwriter en liet fans voor het eerst echt in het hoofd van de artiest kijken.

Dit album was het begin van een belangrijk keerpunt in de carrière van de artiest en leidde tot de creatie van Halsey's meest ambitieuze album tot nu toe.

Halsey's meest gewaagde album tot nu toe

If I Can't Have Love, I Want Power, toonde Halsey's voortdurende bereik en interesse in verschillende muziekgenres. Geproduceerd door Trent Reznor en Atticus Ross van Nine Inch Nails, zei Halsey: "Dit is het album dat ik altijd al wilde maken, maar nooit geloofde dat ik cool genoeg was."

De zangeres wilde "industriële pop à la Nine Inch Nails" bereiken en dat is ze zeker gelukt. Hun meest recente album reflecteert op liefde, moederschap en gevoel in controle, en bevat een reeks nieuwe geluiden die de muzikale benen van de artiest nog verder strekken dan voorheen.

Halsey was zo geïnteresseerd in het werken met Nine Inch Nails omdat ze echt een film wilden, "niet specifiek horror, maar een soort van gewoon echt verontrustende productie."

Het conceptalbum behandelt thema's als feminisme en de patriarchale samenleving, evenals de geneugten en gruwelen van zwangerschap en bevalling. Halsey werkte aan het album terwijl ze zwanger waren van hun eerste kind, en het onderzoekt de tweedeling van de Madonna en de Wh.

Tijdens de introductie van het album op Instagram, verklaarde Halsey: Mijn lichaam heeft de afgelopen jaren op veel verschillende manieren aan de wereld toebehoord, en dit beeld is mijn manier om mijn autonomie terug te eisen en mijn trots en kracht te vestigen als een levenskracht voor mijn mens.”

Halsey bracht niet alleen een album uit, maar ze maakte ook een film als metgezel. De film, If I Can’t Have Love I Want Power, demonstreerde verder de capaciteiten van de kunstenaar als verhalenverteller.

Halsey heeft niet alleen een visueel album uit een periode gemaakt, maar de thema's die ze verkennen door middel van de teksten en het plot zijn degenen die vrouwen voor eeuwig teisteren.

Halsey wint NME Innovation Award

If I Can't Have Love, I Want Power is volgens zowel fans als artiesten een van de meest gevierde albums van het jaar geworden.

Velen voorspelden Grammy-nominaties voor Halsey, en ze hadden gelijk, want hun vierde studioalbum is genomineerd voor 'Best Alternative Music Album'.

Hoewel dat niet de enige prijs is die Halsey ervoor heeft gewonnen!

Halsey en If I Can't Have Love, I Want Power hebben zojuist de Innovation Award gewonnen tijdens de NME Awards van BandLab.

"Dit is de coolste prijs die ik ooit in mijn leven heb gekregen", verklaarde Halsey in een video met haar gouden trofee van een hand met opgeheven middelvinger. "Het betekent de wereld voor mij", zei de singer-songwriter.

De zanger maakte ook grapjes over het feit dat hij de prijs altijd dichtbij hen hield door hem op hun nachtkastje te leggen.

Halsey kon de NME Awards-ceremonie niet persoonlijk bijwonen vanwege planningsconflicten, maar de artiest plaagde dat zij en NME iets speciaals in petto hadden waaraan ze werken om het goed te maken met fans.

De enige vraag die iedereen nog bezighoudt, is: wat zal deze verrassing zijn?

Aanbevolen: