Is punkrocker Avril Lavigne stiekem een countryzanger?

Inhoudsopgave:

Is punkrocker Avril Lavigne stiekem een countryzanger?
Is punkrocker Avril Lavigne stiekem een countryzanger?
Anonim

De meeste millennials herinneren zich de punkrock-rage die de wereld overspoelde toen Avril Lavigne haar debuutstudio-album Let Go uitbracht in 2002. Hits als Sk8er Boi en Complicated waren het enige waar iedereen het over had en Lavigne werd een gecertificeerde ster.

Lavigne begon haar nieuwe album Love Sux in 2021 te plagen, dat in 2022 werd uitgebracht. Tijdens een perstour om het album te promoten, reflecteerde Lavigne op het begin van haar carrière en artistieke invloeden en onthulde dat de ware wortels van haar stijl zijn nogal verrassend.

Een feit dat de meeste fans niet weten over de prinses van de punkrock, is dat ze haar start kreeg in de kerk waar ze opgroeide, en een heel ander soort muziek zong dan de muziek die haar beroemd maakte. Ze kreeg zelfs een helpende hand van een iconische muzieklegende, toen ze een heel ander genre zong.

Avril Lavigne's succesvolle carrière

Avril Lavigne heeft een stabiele en succesvolle carrière achter de rug sinds ze in 2002 voor het eerst wereldfaam kreeg, na de release van haar debuutstudioalbum Let Go. De plaat produceerde grote hits als Sk8er Boi en Complicated, waardoor Lavigne een punkrockidool werd.

Tot op heden heeft Lavigne zeven studioalbums uitgebracht, tot groot genoegen van haar wereldwijde fanbase. Ze heeft ook gedoken in acteren en verscheen in projecten zoals Sabrina the Teenage Witch als gastster. In 2010 was Lavigne ook te gast bij American Idol.

Wat Avril Lavigne niet leuk vond aan het maken van haar eerste plaat

Hoewel Lavigne's eerste album haar naar internationale roem bracht, heeft ze sindsdien nagedacht over het proces en toegegeven dat ze niet alles leuk vond aan het maken ervan.

Lavigne onthulde in een interview dat ze moest vechten om het geluid te produceren dat ze wilde. Aanvankelijk probeerden de mensen om haar heen haar te kneden om met een gepolijst, poppy en bubblegum geluid te komen, waar ze nooit in geïnteresseerd was.

Avril Lavigne's kenmerkende geluid

Lavigne staat bekend om haar kenmerkende geluid, dat is beschreven als poppunk, alternatieve rock of poprock. Ze heeft openhartig gezegd dat ze wil dat haar muziek door gitaar wordt aangedreven en er wordt ook beschreven dat ze een post-grunge-geluid heeft.

Ze staat ook bekend om haar tomboy-achtige imago, dat in de loop der jaren aanzienlijk is veranderd. Wat haar uiterlijk betreft, heeft Lavigne geëxperimenteerd met gothic en meer vrouwelijke stijlen.

Haar succes in de stijl heeft de weg vrijgemaakt voor een reeks andere artiesten die soortgelijke paden volgen, waaronder Paramore en Hey Monday.

Avril Lavigne kreeg haar start in de kerk

Gezien het punkrockgeluid en beeld van Lavigne, waren fans verrast om te horen dat ze haar start in de kerk heeft gekregen.

"Ik ging elke zondag naar de kerk en daar begon ik te zingen", legde Lavigne uit in een interview, eraan toevoegend dat haar moeder de dirigent van het kerkkoor jarenlang vroeg of Lavigne daar kon optreden voordat ze haar uiteindelijk in overweging namen.

Nadat ze een keer optrad en indruk maakte op het publiek, begon ze te zingen bij veel kerkconcerten.

Avril Lavigne begon met een countrygeluid

Lavigne begon in de kerk met een geluid dat je zou kunnen omschrijven als meer country of folky. Ze legde in hetzelfde interview uit dat ze na kerkkoren begon op te treden op plattelandsbeurzen in haar stad.

Ze onthulde ook dat ze graag naar countrymuziek luistert en naar countrymuziekvideo's kijkt, en artiesten bewondert die ze heeft gecoverd, zoals Faith Hill en de Dixie Chicks.

De artiest maakte de sprong van een countrygeluid naar een punkpop-rockstijl toen ze haar identiteit in twijfel begon te trekken en het gevoel kreeg dat dat soort nummers niet 'cool' waren en niet waren wat ze wilde gebruiken om zichzelf aan de wereld te vertegenwoordigen.

Avril Lavigne zong met Shania Twain toen ze een tiener was

Een van de meest bekende verhalen over Avril Lavigne's vroege leven is dat ze daadwerkelijk optrad met mede-Canadese legende Shania Twain (die een carrière vol mijlpalen had!) voordat ze beroemd werd. In 1999 won ze een radiowedstrijd om voor 20.000 mensen te zingen in het Corel Center in Ottawa met Twain, waar ze mee instemde.

Nadat ze Twain had ontmoet, vertelde Lavigne haar naar verluidt dat ze een succesvolle zangeres zoals zij wilde worden. Later dat jaar werd Lavigne ontdekt door Cliff Fabri, die haar manager zou worden, terwijl ze covers van countrymuziek zong in een boekwinkel in Kingston, Ontario.

Jaren later bedankte Lavigne Twain tijdens een videogesprek dat werd gecoverd door Entertainment Tonight Canada en vertelde haar dat de kans om op 14-jarige leeftijd met haar te zingen een enorme kans was. Lavigne gaf ook aan hoeveel van een enorme Shania Twain-fan ze is, en gaf toe dat ze 25 jaar na de release nog steeds rockt op haar muziek.

Aanbevolen: