Dior maakte een slimme zet om Johnny Depp te behouden, ondanks de controverse

Inhoudsopgave:

Dior maakte een slimme zet om Johnny Depp te behouden, ondanks de controverse
Dior maakte een slimme zet om Johnny Depp te behouden, ondanks de controverse
Anonim

Met Amber Heard en Johnny Depp terug in de rechtszaal, worden fans van beiden opnieuw aan hun scherm gekluisterd voor meer onthullingen over de stormachtige relatie tussen de twee sterren.

Depp-supporters hopen dat de Edward Scissorhands-ster eindelijk gerechtigheid zal krijgen voor de gevolgen rond wat zij beschouwen als een oneerlijke uitspraak die hij twee jaar geleden ontving.

Niet alleen dat, maar ze applaudisseren ook voor degenen die bij hun icoon stonden nadat een Britse rechtbank de beschuldigingen van het slaan van echtgenoten tegen Depp in 2020 'substantieel waar' vond. Bovenaan de lijst staat Frans luxe modehuis, Christian Dior.

Het vonnis, dat de acteur "pervers" en "verbijsterend" noemde, zag Depp bevolen om de krant The Sun, die hij aanklaagde wegens laster, een aanvankelijk bedrag van £ 630.000 aan juridische kosten te betalen na de rechtbank.

Er was nog meer neerslag. De bevinding zag hem effectief worden geannuleerd door Hollywood. Maar fans zijn Depp blijven steunen, en dat geldt ook voor ten minste één luxemerk.

Johnny Depp werd door de meeste merken gedropt

Kort na de uitspraak nam Warner Bros. de beslissing om de banden met Depp te verbreken en hem uit de Fantastic Beasts-franchise te laten vallen. De acteur, die de rol van duistere tovenaar Gellert Grindelwald speelde, werd vervangen door de Deense acteur Mads Mikkelson.

Technisch gezien werd Depp niet ontslagen door Warner Bros. maar gevraagd om af te treden, en kreeg hij nog steeds de volledige vergoeding voor de deal met vijf films. Maar het was niet het enige werk dat hij verloor, en de fans van Depp waren woedend.

Twee jaar eerder liet Disney Depp uit de Pirates of the Caribbean-franchise vallen nadat een opinieartikel van Heard was gepubliceerd door The Washington Post.

De voormalige Hollywood-agent van The Rum Diaries-acteur, Christian Carino, getuigde onlangs in het smaadproces van Depp dat hoewel zijn cliënt niet in het artikel werd genoemd, het verband met de beschuldigingen van zijn ex-vrouw ertoe leidde dat Disney de acteur.

Luxe merk Dior heeft Depp niet geannuleerd

Niet iedereen liet de acteur vallen. De aftershave Sauvage Elixir van Christian Dior wordt sinds het midden van de jaren zestig geproduceerd. Celebrity-parfums zijn al lang een trend, evenals aanbevelingen van bestaande geuren voor zowel mannen als vrouwen. In 2015 tekende het Franse luxemerk een deal met Depp om het gezicht van de aftershave te worden.

Het gerucht gaat dat de ster tussen de $ 3 en $ 5 miljoen is betaald voor de advertentie.

De commercial, waarin Depp gitaar speelde, kreeg kritiek op wat een racistische weergave van inheemse Amerikanen werd genoemd. Maar ondanks de controverse zag de campagne de verkoop stijgen na de ondertekening van Depp.

In de huidige zaak tussen Amber Heard en Johnny Depp is de Dior-commercial opgevoed door de zus van de acteur, Christi Dembrowski. Depps broer of zus heeft verteld hoe Heard haar broer heeft beledigd toen ze erachter kwam dat hij was geboekt voor de samenwerking met Dior.

Dembrowski meldde dat Heard zei: Waarom zou Dior zaken met u willen doen? Ze gaan over klasse en stijl, en jij hebt geen stijl.”

Blijkbaar was Dior het daar niet mee eens.

Dior werd gedwongen om de controversiële acteur te laten vallen

Na de uitspraak van 2020 gingen veel mensen ervan uit dat Depp zou worden neergezet als het gezicht van Dior's Sauvage, omdat hij door zoveel anderen was geannuleerd. Er waren ook advocaten die eisten dat Depp door Dior zou worden gedropt.

Huishoudelijk misbruikadvocaat Rachel Horman-Brown noemde Dior 'onverantwoordelijk' en beledigend voor vrouwen omdat ze Depp bleven gebruiken.

Depp-fans waren verheugd te ontdekken dat ze dat niet hadden gedaan. Toen Britse kijkers de advertentie op tv zagen vliegen, waren ze verrast om te zien dat Depp nog steeds in lijn was met het merk. Een woordvoerder van de Advertising Standards Authority zei echter dat er zeer weinig klachten waren ontvangen.

"We hebben in totaal 11 klachten ontvangen over deze advertentie," zei hij, "waarbij de klagers van mening waren dat Johnny Depp niet in de advertentie zou moeten staan vanwege details over zijn recente rechtszaak."

Het is duidelijk dat het aantal supporters van Depp veel meer dan elf is.

Dior's verkoop is gestegen sinds het gehoorde drama

Het is een beslissing die goed is geweest voor het merk. Na de uitspraak van de rechtbank in 2020 ging de verkoop van aftershave nog hoger, waarbij uitdagende fans beloofden de acteur bij te staan. Velen van hen geloofden dat Johnny een ruwe deal had gekregen.

Met behulp van de hashtag Justiceforjohnnydepp begonnen ze op sociale media steunbetuigingen te plaatsen voor de acteur en de voortdurende samenwerking van Dior met hem.

Een fan schreef: “Shout out naar Dior omdat hij praktisch de enige sponsor is die Johnny Depp heeft achtergelaten die hem niet de rug heeft toegekeerd. Hij is nog steeds het gezicht van hun eau de cologne Sauvage, ik ga zeker een fles voor me halen om mijn steun te betuigen.'

Een ander bericht luidde: "Johnny Depp is nog steeds het gezicht van Sauvage, omdat Dior geen idioten zijn."

De eau de cologne is op de bestsellerlijst gebleven, waarbij ook de zoekopdrachten op internet naar Sauvage met bijna 25% zijn toegenomen, volgens de beautywebsite Cosmetify.

De promotiecampagne van Dior die momenteel circuleert, creëert een beeld van Depp als "compromisloos, diep en authentiek".."

Zal Dior Johnny Depp ooit laten vallen?

Er is veel gespeculeerd over waarom Dior Depp aanhield als het gezicht van het merk, ondanks toenemende druk om dat te doen.

Britse PR-expert Mark Bokowski zegt: Merken hopen op geheugenverlies op korte termijn en geheugenverlies op de lange termijn. Deze modebedrijven leven in hun eigen bubbel. Ze leven in een wereld waar ze gewend zijn controverses aan te gaan.”

Lauren Sherman, hoofdcorrespondent voor The Business of Fashion, zei dat ze dacht dat Dior het standpunt innam van "alle publiciteit is goede publiciteit", wat duidelijk werkte voor het merk, gezien de uitverkoop van hun producten over meerdere landen.

En dus gaat voorlopig de samenwerking tussen Depp en Dior gewoon door. En terwijl dat zo is, zullen fans van ze allebei blijven houden.

Aanbevolen: