De slimme reden waarom Drew Barrymore nee zei tegen een grotere rol in Scream

Inhoudsopgave:

De slimme reden waarom Drew Barrymore nee zei tegen een grotere rol in Scream
De slimme reden waarom Drew Barrymore nee zei tegen een grotere rol in Scream
Anonim

Drew Barrymore zou oorspronkelijk de hoofdrol spelen in Scream, maar wees de rol van "laatste meisje" Sidney Prescott om een zeer goede reden af.

De Charlie's Angels-ster komt wel voor in de geliefde slasher uit 1996 als Casey Becker, terwijl het The Craft's Neve Campbell was die uiteindelijk de rol van Sidney boekte. In de elf minuten durende openingsscène van Wes Cravens cultklassieker draagt Barrymore een blonde bob met franje, een crèmekleurige V-hals en een lila broek, haar draadloze telefoon in de hand: een casual uniform dat later voor velen een perfect Halloweenkostuum zou worden. een horrorliefhebber.

Als de zaken een andere richting waren uitgegaan, zouden fans niet de heerlijke schok hebben gehad om een personage gespeeld door een beroemde actrice al vroeg te zien vertrekken, een van de redenen waarom Scream zijn iconische status in het genre heeft gevestigd.

Drew Barrymore benaderde productie na het lezen van The Scream Script

Maar waarom speelde Barrymore Sidney niet, de rol waarvoor ze oorspronkelijk was aangemeld om te vertolken? Volgens de overlevering van Scream was het de actrice die de productie benaderde na het lezen van het script, geschreven door Kevin Williamson, de maker van Dawson's Creek.

"Ik las net het script op een avond bij mij thuis en ik zei gewoon: 'Oh mijn god, zoiets is al zo lang niet meer gebeurd'", vertelde Barrymore in 2011 aan EW.

"Ik vond het geweldig dat het echt ironisch werd, maar het was nog steeds eng en het was deze geweldige game die genres beschreef en ze tegelijkertijd nieuw leven inblies en ze allemaal opnieuw definieerde in één script, " ze vervolg.

"Ik ben gek geworden."

Het lijkt er echter op dat de E. T. ster was gelukkiger met de rol van Casey, en ook om een uitstekende reden.

De rol van Casey spelen was het werk van Drew Barrymore

De studio was opgetogen om een actrice als Barrymore, afkomstig uit een van Hollywood's grootste acteerdynastieën, een rol te laten spelen in hun film. Men geloofde dat haar populariteit een groter, vrouwelijk publiek zou kunnen aantrekken, terwijl ze er ook toe zou bijdragen dat andere bekende acteurs zich bij de cast zouden voegen.

Barrymore's beslissing om Casey Becker te spelen, die niet verder komt dan de intro van de film, was bedoeld om de boel in het horrorgenre wakker te schudden. Dankzij een briljant misleidende marketingcampagne zouden kijkers worden misleid om te geloven dat een ster als Barrymore de hoofdrolspeler was en als zodanig tot het einde zou overleven.

In slaap gesust door een vals gevoel van veiligheid, keken ze naar de intro en ontdekten ze geschokt dat dit niet het geval was. Niemand is immers echt veilig in Woodsboro, waar de film zich afspeelt.

"In het horrorfilmgenre was mijn grootste ergernis dat ik altijd wist dat de hoofdpersoon aan het einde door zou ploeteren, maar dat hij voorbij zou kruipen en het zou halen", onthulde Barrymore op First We Feast's Hot Ones in 2020 (rond de 3:15-minuten in de bovenstaande video).

"Wat ik wilde doen, is die comfortzone wegnemen", en voegde eraan toe: "Dus ik vroeg of ik Casey Becker kon zijn, zodat we zouden vaststellen dat die regel niet van toepassing is in deze film."

Het aftrappen van een twist heeft zeker zijn vruchten afgeworpen, het starten van een traditie van huiveringwekkende openingen en cameo's in de Scream-franchise, waarbij het publiek volledig verwachtte dat een personage binnen de eerste paar minuten zou worden gedood.

Drew Barrymore bracht slechts vijf dagen door op de set van Scream

Voor de rol van Casey bracht Barrymore slechts vijf dagen door op de set, geregisseerd door Craven, die in 2015 overleed.

In een interview in 2011 legde de actrice uit dat zij en de overleden regisseur een "overeenkomst" hadden over hoe de rol te benaderen.

"[…] en we hadden niet meer op dezelfde lijn kunnen zitten. Ik had zoiets van: 'Ik wil nooit neptranen, ik zal een mechanisme bedenken waarmee ik me echt aan het huilen kan maken. Ik zal rondrennen tot ik aan het hyperventileren ben,' zei ze.

"Hij en ik hadden dit geheime verhaal. We praatten er elke keer over, want ik moest er gewoon van huilen als ik eraan dacht."

Hoewel Barrymore erin slaagde een manier te vinden om op commando te huilen, moest ze echt gaan om er verward uit te zien terwijl Casey werd achtervolgd door Ghostface.

"Ik zou nog steeds veel moeten rondrennen", zei Barrymore.

Scream (2022) met een geheime cameo van Drew Barrymore

Na de dood van Craven ging de Scream-franchise verder met film nummer vijf, simpelweg getiteld Scream (2022) en begeleid door het regieduo Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett.

Zoals veel van de sterren uit de originele films, keerde ook Barrymore terug voor een speciale cameo. Natuurlijk was het weer van tafel om Casey te spelen gezien het lot van het personage, maar ze slaagde er toch in om hulde te brengen aan Craven en de fandom (spoilers voor de boeg als je de nieuwe Scream nog niet hebt gezien).

"Drew zit in de film. Zij is de directeur die aankondigingen doet aan het begin van de film wanneer de camera vanuit de boom naar beneden draait om onze nieuwe cast aan de picknicktafels te vinden," Scream (2022)'s executive producer Chad Villella vertelde Bloody Disgusting in januari van dit jaar.

De reeks volgt de intro waarin Tara, het personage van Jenna Ortega, wordt aangevallen, maar op schokkende wijze overleeft.

"We dachten dat dat ook leuk was, want dat is dezelfde eerste scène na de dood van [Drew] in het origineel," voegde Bettinelli-Olpin eraan toe.

Eerder dit jaar werd aangekondigd dat de overgebleven personages van Scream (2022), plus enkele nieuwe toevoegingen, de hoofdrol zullen spelen in een reeds bevestigde zesde aflevering - zonder hoofdrolspeler Sidney Prescott, aangezien Campbell en de studio er niet in slaagden een salarisovereenkomst.

Scream 6 draait vanaf 31 maart 2023 in de bioscoop.

Aanbevolen: