Julie Andrews heeft een aantal slimme financiële beslissingen genomen - en ze hebben hun vruchten afgeworpen

Inhoudsopgave:

Julie Andrews heeft een aantal slimme financiële beslissingen genomen - en ze hebben hun vruchten afgeworpen
Julie Andrews heeft een aantal slimme financiële beslissingen genomen - en ze hebben hun vruchten afgeworpen
Anonim

Beroemde zangeres en actrice Julie Andrews is niets minder dan een entertainmentlegende. Ze verscheen in enkele van de beroemdste filmmusicals aller tijden, en wordt misschien het best herinnerd voor haar beurten als Maria in The Sound of Music en het gelijknamige personage in Mary Poppins. Een jonger publiek kent haar misschien beter van The Princess Diaries, waarin ze samen met Anne Hathaway speelde. Andrews heeft enorm veel succes gehad in de loop van haar decennialange carrière en heeft voor haar werk zowat elke denkbare entertainmentprijs ontvangen, waaronder een Academy Award voor haar werk aan Mary Poppins. Haar unieke stem heeft haar tot een van de meest succesvolle musicalsterren ter wereld gemaakt en heeft haar in staat gesteld te blijven werken - vaak met stemwerk voor grote animatiefilms. Ze is een van de meest geliefde sterren in het vak.

Maar hoe heeft al deze toejuiching zich financieel vertaald? Hoeveel is het vermogen van Julie Andrews? Lees verder om erachter te komen.

6 Julie Andrews heeft geluk dat ze zo'n succesvolle carrière heeft gehad

"Ik denk dat je veel geluk hebt als je houdt van wat je doet", zei Andrews. "Ik denk dat je veel geluk hebt als je ook in staat bent om lief te hebben, en God weet dat ik het geluk heb gehad om beide te kunnen doen."

“[Mijn moeder] had altijd tegen me gezegd: ‘Waag het niet om een gezwollen hoofd te krijgen. Waag het niet te denken dat je de beste bent,’ en zo. En ik denk niet dat ik dat ooit zou hebben gedaan, maar het is dankzij dat boren van haar kant dat het steeds naar huis bleef hameren. Na verloop van tijd ben ik daar overheen gekomen. Het oeuvre dat ik heb gedaan spreekt voor zich. En weet je, uiteindelijk had ik het recht [om er blij mee te zijn] en op te staan en te zeggen: 'Ik ben lid van deze geweldige gemeenschap.'”

5 Julie Andrews aangeklaagd wegens medische wanpraktijken nadat een operatie haar stem had beschadigd

Aan het eind van de jaren 90 werd Andrews gedwongen geopereerd te worden aan wat werd beschouwd als 'kankerachtige knobbeltjes' op haar stembanden. De verwijdering was echter mislukt, waardoor haar stem permanent beschadigd was. In 1999 nam ze de artsen aan die de procedure hadden uitgevoerd en klaagde ze aan wegens wanpraktijken die haar van haar levensonderhoud hadden beroofd en intense emotionele pijn veroorzaakten. Ze heeft genoegen genomen met een niet nader genoemd bedrag en heeft sindsdien weinig meer over het onderwerp gesproken.

4 Julie Andrews heeft een kunst gemaakt van diversifiëren

Andrews was kapot van de resultaten van een mislukte operatie aan haar stembanden in 1997, waardoor ze niet meer kon zingen en optreden zoals ze eerder had gedaan. Ondanks deze vreselijke tegenslag heeft de actrice echter nieuwe manieren van artistieke expressie gevonden en is ze de afgelopen jaren verschillende nieuwe ondernemingen aangegaan. Ze is auteur van een succesvolle reeks kinderboeken en heeft ook gewerkt aan Julie's Greenroom, een Netflix-show met 'Ms Julie' en een groot aantal kleurrijke poppen die een enorm succes is op het platform.

Haar stem is ook te horen op Bridgerton, waar ze optreedt als verteller, Lady Whistledown. Haar optredens in deze nieuwe producties werden zeer goed ontvangen en stelden haar voor aan een nieuwe generatie kijkers.

"Het mooie van al deze nieuwe manieren van kunst maken", zegt Andrews, "is dat, ondanks het verlies van mijn oorspronkelijke stem, degene die me zoveel vreugde bracht en me mijn weg in de wereld gaf, ik een andere hebben kunnen vinden.”

3 Leren over financieel beheer is iets waar Julie Andrews aan heeft gewerkt

Pas toen Andrews volwassen was, begon ze te leren over geld en hoe ermee om te gaan.

'Mijn eerste agent had de leiding over mijn werk als kinderartiest,' heeft ze verklaard. 'Hij hield de portemonnee vast tot in mijn vroege volwassenheid, en aangezien ik al zo lang bij hem was, vroeg ik me niet af hoe mijn financiën werden beheerd.

'Later veranderde ik van agent en maakte ik er een punt van om mezelf beter te leren. Ik ben dankbaar dat ik sindsdien zeer goede begeleiding heb gehad, en hoe meer ik leerde, hoe beter ik in staat was om goede beslissingen te nemen. Een vertrouwde agent of manager kan een heel nuttig verschil maken.'

2 Julie Andrews heeft een aantal prachtige huizen gehad

Een van de meest interessante eigendommen die de actrice van Mary Poppins heeft gehad, is haar huis in Brentwood, waar ze in 2012 afscheid van nam voor een coole $ 2.649 miljoen. Het omheinde pand, volgens Celebrity Net Worth, heeft kathedraalplafonds, een kunstenaarsstudio en vier slaapkamers. De buitenruimte beschikt over een zwembad en een spa. Julie en haar man kochten het pand oorspronkelijk in 1989 voor $ 1,2 miljoen.

1 Dus, hoeveel is Julie Andrews in totaal waard?

Het zal geen verrassing zijn om te lezen dat Andrews een indrukwekkend bedrag waard is na al haar harde werk in de loop van haar carrière. Bronnen schatten dat de 86-jarige ongeveer 30 miljoen dollar waard is. Dat is iets om echt over te zingen.

Aanbevolen: