De waarheid over het vermogen van Bellamy Young sinds 'Scandal

Inhoudsopgave:

De waarheid over het vermogen van Bellamy Young sinds 'Scandal
De waarheid over het vermogen van Bellamy Young sinds 'Scandal
Anonim

Tot op de dag van vandaag herinneren Shondaland-fans zich Bellamy Young het best als de vrouw die de pittige Mellie Grant speelde in het veelgeprezen drama van Shonda Rhimes, Scandal.

Het personage zou maar in een handvol afleveringen verschijnen, totdat de schrijvers zich realiseerden dat het personage essentieel was bij het vertellen van het verhaal tussen Olivia (Kerry Washington) en Fitz (Tony Goldwyn). Toen de show zijn tweede seizoen inging, werd Young een vaste klant.

Tijdens de uitvoering van de show zou Young's Mellie een grotere bekendheid krijgen in de verhaallijn en zelfs een aflevering krijgen waarin het personage centraal staat. En hoewel ze misschien is geïntroduceerd als een schurk, zou Young het publiek rond Mellie verzamelen met haar krachtige optreden.

De show was inderdaad een van de hoogtepunten van de lange carrière van de actrice. Het is waarschijnlijk de reden voor haar indrukwekkende vermogen.

Wat deed Bellamy Young vóór 'Scandal'?

Het is veilig om te zeggen dat Young haar hele leven een artiest was, dankzij een moeder die haar potentieel al vroeg inzag. "Ik ben geadopteerd… en door een absoluut willekeurige daad van het universum ging de moeder die me opvoedde op zoek naar mogelijkheden voor mij om op te treden omdat ze dacht dat het in mijn DNA zat", legde de actrice uit tijdens een interview met Capitol File.

Ondanks alle aanmoediging en een dubbele graad in Engels en theater van Yale, vond Young echter nog steeds dat Broadway "onbereikbaar was voor een meisje uit [Asheville,] North Carolina."

Toen de actrice echter afstudeerde, bevond Young zich tijdens de nationale tour van Meet Me in St. Louis. Dit overtuigde haar om naar New York te verhuizen en uiteindelijk op Broadway op te treden.

In haar vroege acteerjaren werd de actrice gecast in de productie van The Life en "hield van elke minuut ervan!" Op 30-jarige leeftijd vertelden haar agenten haar echter dat ze haar grote Hollywood-beweging al moest maken voordat ze haar kans mist.

Young besloot haar kans te wagen en boekte kleine rollen in Law & Order, The Drew Carey Show, The X-Files, ER, NCIS en The West Wing. Later boekte de actrice enkele filmrollen, met name als Rachael Meade in Tom Cruise's Mission: Impossible III.

Over het algemeen ging het goed met Young, maar ze trok niet bepaald de aandacht. Zoals ze ooit schreef voor The Hollywood Reporter: "Ik had het geluk gehad om gestaag te werken (piloten, gastspots, terugkerende rollen, films), maar niets dat was gesprongen." Schandaal veranderde dat.

Na het schandaal nam de actrice verschillende tv- en filmrollen op zich

In feite, rond de tijd dat ze de zaken rond Scandal afrondden, begon Young ook al ander werk op zich te nemen.

"We hebben de laatste opname van Scandal afgemaakt, ik sliep 45 minuten in een leeg huis op de harde vloer en ging toen naar LAX en ging naar Dallas en deed een piloot", herinnerde de actrice zich terwijl ze met Collider sprak. "Dus ik wist waar ik naartoe ging, in ieder geval op korte termijn." Young filmde ook een pilot voor een komedie, maar ABC pikte het niet op.

Niet lang daarna kreeg Young rollen in de Netflix-vakantiefilm, Dolly Parton's Heartstrings en de serie Whiskey Cavalier, en herenigde ze haar met Scandal-collega Scott Foley. De actrice speelde vervolgens in de dramedy Love & Debt.

Afgezien hiervan werd Young gecast in Fox's misdaaddrama Prodigal Son, met Catherine Zeta-Jones, Michael Sheen en Lou Diamond Phillips. Meer recentelijk kreeg de actrice een rol in het Latinx-drama Promised Land.

Wat is het vermogen van Bellamy Young?

Volgens schattingen is Young nu ongeveer $ 4 miljoen waard na haar tijd in het politieke drama van Rhimes. En hoewel haar salaris uit de serie nooit is bekendgemaakt, kan men ervan uitgaan dat het salaris van de actrice in overeenstemming was met het honorarium van Washington. Dit was naar verluidt $ 250.000 per aflevering rond de tijd dat de show aan zijn zesde seizoen toe was.

Bovendien is het waarschijnlijk dat Young nog steeds residuen van de show ontvangt sinds Scandal door de jaren heen is gesyndiceerd. De serie betrad al vroeg de syndicatiemarkt en sloot in 2013 een deal met BET. In 2018 werd aangekondigd dat Bounce, eigendom van Scripps, de rechten op alle zeven seizoenen van de show verwierf. En meer recentelijk heeft Hulu de streamingrechten van het politieke drama van Netflix in handen gekregen.

Wat heeft Bellamy nog meer gedaan?

Naast acteren is Young onlangs ook een samenwerking aangegaan met LifeMD, Inc., een direct-to-patiënt telegezondheidsbedrijf, om de behandeling van haaruitval te promoten via het telegeneeskundemerk Shapiro MD. De Scandal-ster werd samen met collega-actrice Kate del Castillo aangekondigd als de nieuwste merkambassadeur van het bedrijf in 2021.

Ondertussen is Young ook druk bezig geweest met de hoofdrol in de dramaserie Promised Land, die onlangs van ABC naar Hulu is verhuisd. De laatste vijf afleveringen van het eerste seizoen begonnen te streamen op 1 maart 2022.

Maar wie weet, nu Shonda Rimes weer in nieuw materiaal duikt, zal ze Young misschien voor een andere rol in een hitshow inzetten.

Aanbevolen: