Dove Cameron's nieuwste nummer zou haar grootste hit ooit kunnen worden

Inhoudsopgave:

Dove Cameron's nieuwste nummer zou haar grootste hit ooit kunnen worden
Dove Cameron's nieuwste nummer zou haar grootste hit ooit kunnen worden
Anonim

Disney Channel-ster Dove Cameron werd beroemd in de jaren 2010 en tegenwoordig staat ze niet alleen bekend als actrice, maar ook als getalenteerde muzikant. Terwijl Cameron trots is op haar werk met Disney, maakt de 26-jarige vandaag muziek voor een iets ouder publiek.

Dove Cameron's meest recente single "Boyfriend" is zeer succesvol geweest en heeft de ster zeker geïntroduceerd bij talloze nieuwe fans over de hele wereld. Vandaag bekijken we hoe de hit tot stand kwam en wat de ster erover heeft onthuld.

8 Dove Cameron steeg naar roem op Disney Channel

Dove Cameron werd in 2013 beroemd als hoofdpersoon in de Disney Channel-show Liv and Maddie. Cameron speelde vier seizoenen in de show totdat Liv en Maddie in 2017 eindigden. Afgezien van de populaire comedyshow, speelt Dove Cameron ook in de Disney-musical fantasy-adventure-comedy-franchise Descendants waarin ze Mal speelt. De eerste Descendants-film ging in première in 2015, gevolgd door Descendants 2 in 2017 en Descendants 3 in 2019.

7 Sindsdien speelde Dove Cameron in talloze filmprojecten

Terwijl Dove Cameron beroemd werd op Disney Channel, is ze sindsdien overgestapt op andere projecten. In 2018 speelde ze Bekah Colter in de coming-of-age-komedie Dumplin' en in 2019 konden fans haar horen als de stem achter Ella in de geanimeerde komische film The Angry Birds Movie 2.

6 En ook televisieprojecten

Als het om televisieprojecten gaat, deed Dove Cameron in 2016 mee aan de live televisiespecial Hairspray Live! waarin ze Amber Von Tussle speelde. In 2018 deed ze mee aan de superheldenshow Agents of S. H. I. E. L. D. waarin ze Ruby Hale speelde. In 2021 werd aangekondigd dat Dove Cameron werd gecast in de aankomende show Powerpuff, die is gebaseerd op de originele The Powerpuff Girls-cartoon.

5 Dove Cameron heeft vier soundtrackalbums uitgebracht

Net als de meeste Disney Channel-sterren besloot Dove Cameron ook om muziek te proberen. Op het moment van schrijven heeft Dove Cameron vier soundtrackalbums uitgebracht (één voor Liv en Maddie en één voor elke Descendants-film) en negen singles. Fans wachten reikhalzend op de ster om haar debuutstudio-album uit te brengen.

4 In februari 2022 bracht Dove Cameron de single "Boyfriend" uit

Op 11 februari 2022 bracht Dove Cameron de single "Boyfriend" uit, die dient als eerste single van haar aankomende debuutstudio-album. Het nummer is geschreven door de zanger samen met Delacey, Evan Blair en Skyler Stonestreet.

3 Dove Cameron heeft ook een muziekvideo uitgebracht voor "Boyfriend"

De zangeres heeft ook een begeleidende muziekvideo uitgebracht die zeker bewijst dat ze afscheid neemt van haar Disney Channel-dagen. "Er zijn veel beelden in de muziekvideo die erg… spelen op de tweedeling tussen de seksen en de mannen in de club die allemaal spartelen en misschien zelfs een beetje onbewust zijn en lijken op borderline-geweld", zegt Cameron. "En dan is de connectie van de meiden echt de veiligheid en de consistentie."

2 Dove Cameron kwam uit als queer in 2020

In augustus 2020 opende de voormalige Disney Channel-ster tijdens een Instagram Live haar seksualiteit. In een interview met Gay Times uit 2021 gaf de actrice en muzikant toe dat uit de kast komen niet makkelijk was. "Ik heb jarenlang over mijn seksualiteit gesuggereerd, terwijl ik bang was om het voor iedereen te spellen", legde Dove uit. "Ik ging op Instagram Live en zei: 'Jongens, ik moest jullie echt iets uitleggen. Misschien heb ik het niet gezegd, maar ik ben super queer.'Dit is iets wat ik wil vertegenwoordigen door middel van mijn muziek, want het is wie ik ben.'"

De ster die er open over was, hielp haar meer van zichzelf te houden. "Met het proces van uit de kast komen, ging het om wie ik ben als geheel in plaats van met wie ik kies om te daten of met wie ik naar bed ga. Ik kies ervoor om van mezelf te houden, om elke dag te zijn wie ik ben en mezelf niet te bewerken afhankelijk van de kamer waarin ik zit. Ik verontschuldig me niet voor wie ik ben', zei Cameron. "Het voelde als iets waar ik nooit over zou kunnen praten. Ik heb het gevoel dat de industrie veel is veranderd in termen van ruimte voor mensen met platforms om mens te zijn en niet uit elkaar te worden gehaald. Ik was echt nerveus om naar buiten te komen, en een dag, ik liet het vallen omdat ik me gedroeg als iemand die uit was en ik besefte dat ik dat niet was." Het nummer "Boyfriend" verwijst naar de seksualiteit van Dove Cameron, wat erop duidt dat haar liefdesbelang een meisje is

1 "Boyfriend" is uitgebracht dankzij TikTok

Terwijl "Boyfriend" uiteindelijk de grootste hit van Dove Cameron werd en klom naar plek 31 in de Amerikaanse Billboard Hot 100, zou het nummer eigenlijk niet in februari 2022 worden uitgebracht. Het nummer ontplofte echter op TikTok en de muzikant besloot het eerder uit te brengen. "Echt wild, want vlak voordat het uitkwam, zoals een paar dagen voordat het uitkwam, was er geen plan om dit nummer ooit uit te brengen. Mijn geest is nog niet ingehaald en alles is van de ene op de andere dag gebeurd", onthulde Cameron. "Dus in januari besloot ik om de huidige audio - de onvoltooide demo - op TikTok te zetten, gewoon om zo te zijn, dit is waar ik aan heb gewerkt. Ik ging slapen en werd de volgende dag wakker en de audio begon op te blazen."

Aanbevolen: