Devon Werkheiser veranderde zijn leven volledig na 'Ned's Declassified School Survival Guide

Inhoudsopgave:

Devon Werkheiser veranderde zijn leven volledig na 'Ned's Declassified School Survival Guide
Devon Werkheiser veranderde zijn leven volledig na 'Ned's Declassified School Survival Guide
Anonim

Ned's Declassified School Survival Guide was een kortstondige hit. Hoewel het geen geweldige beoordelingen kreeg toen het tussen 2004 en 2007 op Nickelodeon draaide, had het een toegewijde cult-fanbase en verdiende het ongelooflijke recensies. De Los Angeles Times beweerde zelfs dat het "een van de beste" kinderprogramma's op tv was. Dit lijkt tot op heden de mening te zijn van veel fans van de show. Het volgen van Ned Bigby van Devon Werkheiser was een poging om de middelbare school te overleven buitengewoon vermakelijk, dwaas en toch heel oprecht. In theorie zou dit alle castleden voor ongelooflijk succes moeten hebben ingesteld. Maar sindsdien zijn ze bijna allemaal verdwenen.

Fans zijn vooral geïnteresseerd in wat er met Devon Werkheiser is gebeurd. In tegenstelling tot sterren als Victoria Justice, die zich sinds haar Nickelodeon-dagen voornamelijk op acteren heeft gericht, heeft Devon zijn leven bijna volledig veranderd. Hoewel hij een heleboel acteercredits op zijn naam heeft staan na Ned's Declassified, is hij gefocust op radicaal verschillende passies…

7 Wat is er gebeurd met de acteercarrière van Devon Werkheiser?

Devon bleef acteren na Ned's Declassified, maar het was niet zijn belangrijkste focus. Hij verdiende echter wel 7 afleveringen van de tv-serie Grieks, had een gastrol in Two Broke Girls, Franklin & Bash, American Dad en Criminal Minds.

Hij speelde ook in een aantal low-budget tv-films en indiefilms, waaronder Beneath The Darkness, Santa Girl, Break Night, Bad Sister, Where's The Money en Crown Vic met regisseur Joel Souza.

In een interview met Speech Bubble beweerde Devon dat hij opnieuw acteerlessen moest volgen omdat de industrie hem niet meer dan een Nickelodeon-ster zag. En zelfs daarna zegt hij dat zijn acteercarrière niet is gegaan zoals hij dacht.

6 Devon Werkheiser had normale banen

Omdat zijn acteercarrière niet verliep zoals hij had gepland, moest Devon een 'normale baan' hebben om zijn leven te kunnen betalen. Volgens zijn interview met Speech Bubble werkte hij bij de receptie van een L. A. Equinox-sportschool en een aantal andere 'dagbanen'.

5 Devon zou een acterende comeback maken in Rust van Alec Baldwin

Vanwege zijn werkrelatie met Joel Souza in Crown Vic kreeg Devon de kans om auditie te doen voor een rol in de inmiddels geannuleerde film Rust van de schrijver/regisseur. Natuurlijk werd Rust stilgelegd na het tragische ongeval op de set dat het leven van cameraman Halyna Hutchins opeiste. In een interview met ABC News beweerde Devon dat hij enthousiast was om de film te maken met de veelgeprezen cast, waaronder Alec Baldwin. Hij verklaarde ook dat hij er kapot van was toen hij het verschrikkelijke nieuws over Halyna hoorde. Devon was niet op de set op het moment van het ongeval.

"Als je niet in deze film zat, kun je onmogelijk begrijpen hoe dit voelt", zei Devon over de tragedie. "Je kunt niet weten hoe het was om eerder op de set te zijn. En wat het was om die dag te ervaren. En wat het was om deze persoon te verliezen."

4 Devon Werkheiser's Rocky Music-carrière

Na Ned's Declassified was Devons belangrijkste focus het bevorderen van zijn muziekcarrière. Terwijl hij een aantal acteerbanen bleef aannemen, veranderde het bijna volledig zijn carrièrepad, gericht op succes in de muziekindustrie. Decon tekende oorspronkelijk bij Universal Motown, maar verloor op de een of andere manier zijn platenlabel.

"Ik werd door hen ondertekend, net na Ned's Declassified", zei Devon tijdens een interview met Conventional Relations in 2020. "Wat geweldig was, was dat ik gewoon gitaar en zang aan het leren was en ik wist niet wie ik was als artiest.. Universal stuurde me twee jaar door LA voor songwriting met zo'n veertig verschillende producers en het maken van demo's. Ik heb zoveel geleerd in die tijd. Het was episch. Ik zat net in mijn vel als songwriter en als artiest en kreeg deze spoedcursus popsongwriting. We hebben een aantal geweldige nummers gemaakt die er nog steeds zijn, maar uiteindelijk zouden ze de plaat gewoon niet halen."

Toch vervolgde Devon zijn rock/popmuziek en blijft het tot op de dag van vandaag maken.

3 Devon Werkheiser bracht zijn eigen muziek uit

Ondanks dat hij geen platenlabel had, besloot Devon zijn eigen muziek uit te brengen met de hulp van artiesten Charlie Midnight, Wally Gagel, Eddie Galan en Tim Myers. Hij slaagde erin om geboekt te worden op een aantal locaties en bracht zijn eerste single uit, "If Eyes Could Speak" in 2010. Hij speelde in de muziekvideo met zijn toenmalige vriendin, Molly McCook.

Devon bracht zijn eerste EP uit in 2013, zijn tweede in 2016 en zijn derde, "Chapter One" in 2020, die slechts 5 nummers bevatte, ondanks dat hij er meer dan 45 heeft geschreven. Het is duidelijk dat de getalenteerde artiest alleen zijn beste beentje voor in de uitdagende industrie.

2 Devon's band geopend voor Seal

"Ik was al een tijdje bij een muziekmanager en we werkten samen met Seal's manager [in 2019]", zei Devon tijdens een interview met Conventional Relations in 2020. "De eerste keer dat ik met haar sprak, was als "Ja, we vertegenwoordigen Seal en we hebben een kleine tour deze zomer. We gaan je op een paar shows krijgen'. Dan letterlijk twee weken later zegt ze "Hier zijn de data. Je opent voor Zegel.'"

1 Devon Werkheiser vertrouwt op crowdfunding

Ondanks opening voor Seal en het uitbrengen van drie EP's, moet Devon nog steeds vertrouwen op de fondsen van zijn fans. Dit deed hij op het crowdfundingplatform IndieGoGo voor zijn derde EP "Chapter One". Het was succesvol, maar volgens Devons interview met Conventional Relations liet zijn muziekproducent hem letterlijk ghosten tijdens het proces. Toch slaagde hij erin om "Hoofdstuk één" daar te krijgen. Als er één ding is dat Devon Werkheiser niet mist, is het doorzettingsvermogen.

Zijn muziek is momenteel te vinden en te streamen op Spotify.

Aanbevolen: