Hoe School Of Rock het leven van Maryam Hassan op een onverwachte manier veranderde

Inhoudsopgave:

Hoe School Of Rock het leven van Maryam Hassan op een onverwachte manier veranderde
Hoe School Of Rock het leven van Maryam Hassan op een onverwachte manier veranderde
Anonim

Het is niet meer dan normaal om je af te vragen wat er met de kinderen van Camp Rock is gebeurd. Behalve Miranda Cosgrove, die een indrukwekkende carrière heeft gehad bij iCarly en na de succesvolle Nickelodeon-show, zijn de meeste jonge sterren uit de Jack Black-film uit 2003 een beetje in de vergetelheid geraakt. Idealiter zou een vervolg op School of Rock de cirkel rond maken, maar het is zeer onwaarschijnlijk dat we er ooit een zullen krijgen.

Een van de opvallende artiesten in de klas van Jack Black was Maryam Hassan. Ze speelde de timide Tamika die tegen het einde van de film volledig evolueert tot een krachtpatser. Dit was de allereerste rol van Maryam. En het bleek dat het haar enige rol was.

In plaats van een carrière in de film- en televisie-industrie te verstevigen, richtte Maryam zich op muziek. Tegenwoordig is ze een singer-songwriter en draagt ze de artiestennaam Mayhrenate. Haar muziek is te vinden op Spotify, Apple Music en Youtube. Haar nieuwste EP, "Plush", kwam uit in 2021.

Tijdens een interview met Vulture legde Maryam uit hoe ze werd gecast en hoe haar hoofdrol in School of Rock haar onbedoeld ertoe bracht haar carrière te veranderen.

6 Hoe Maryam Hassan werd gecast als Tamika in School Of Rock

Maryam was al meer geïnteresseerd in muziek dan in acteren toen ze werd gescout voor School of Rock. Muziek was haar passie sinds ze 4 was. Maar dit was het geval voor veel van de jonge sterren in de film. De filmmakers wilden tenslotte kinderen die konden zingen en optreden.

In haar interview met Vulture legde Maryam uit hoe de auditie voor School of Rock haar in feite in de schoot geworpen werd.

"Mijn broer ging vroeger op kamp in Vermont, en als hij daarheen ging, hadden ze familiedagen voor talentenjachten, dus ik zou altijd zingen en meedoen toen ik heel jong was. Flash-forward naar 2002, mijn de kampvriend van zijn broer was in een bar hier in New York City en er was een open casting-callsheet. Ze belde mijn familie en zei: 'Hé, er is een aankondiging van een filmcasting die op zoek is naar iemand net als Maryam.' Ik kwam er terecht via een flyer in een bar. Mijn ouders vroegen of ik auditie wilde doen, en ik zei ja. Weet je, ik was 9. Ik was in voor alles!"

Afgezien van het karakter van Miranda Cosgrove. Tamika van Maryam kreeg uiteindelijk het grootste deel van de schermtijd onder de kinderen. Hoewel ze het op dat moment niet wist, veranderde het krijgen van een cast in de rol de loop van haar carrière.

5 School of Rock wilde een "mollig" meisje

In haar interview met Vulture legde Maryam uit dat de casting director op zoek was naar een "mollig" meisje voor de rol. Maar niet om een quotum te vullen of een cliché te spelen. In plaats daarvan waren ze gefocust op het creëren van een personage dat zowel lichamelijk positief zou zijn als een inspiratie voor jonge kijkers.

"Ze waren op zoek naar een zangeres met overgewicht rond mijn leeftijd. Ik was een mollig meisje. Ze hadden met name iemand nodig met bereik om Aretha Franklin en Patti LaBelle te zingen. Ik ben een oude ziel die opgroeide met zingen liedjes van die vrouwen."

4 Maryam Hassan heeft Tamika's naam veranderd

Oorspronkelijk heette het personage dat Maryam speelde 'Laurie'.

"Ik had zoiets van, Uh, ik ben geen Laurie. Ik had zoiets van, dit klinkt niet als mij. Ik vroeg een paar mensen of ik haar naam kon veranderen in Tamika, " legde Maryam uit aan Vulture. "Ik heb die naam uit de lucht gehaald. Het had een beetje meer smaak. Ik ken Laurie niet. Ik ken Tamika. Ik heb het geprobeerd en ze zeiden dat het prima in orde was."

3 Maryam Hassan's relatie met Jack Black

Jack Black heeft een van de beste reputaties in Hollywood. Dit beeld werd niet verbrijzeld door Maryam toen haar werd gevraagd hoe haar relatie was met de komische legende. In feite werd het alleen maar versterkt.

"Als 9-jarige gaf hij me niet de indruk volwassen te zijn. Hij is een grote jongen. Ik heb nooit zoiets gevoeld als: Oh mijn God, ik sta op de set met Jack Zwart."

Maryam zei verder dat Jack "het idee verdreef" van wat een Hollywood-ster is.

"[Jack] speelde de hele tijd spelletjes met ons, zong de hele tijd en verzon liedjes voor ons als we niet aan het filmen waren. Het was heel gemakkelijk en leuk om met hem samen te werken, en hij maakte alles van ons voelen zich zo op hun gemak, vooral omdat de meesten van ons nog nooit eerder hadden geacteerd."

2 Waarom Maryam School Of Rock moest maken

Het uithalen van "Chain Of Fools" is gemakkelijk een van Tamika's beste momenten in de film. En het was eigenlijk het moment in het script dat in eerste instantie Maryams aandacht trok en niet meer losliet.

"Die scène was de reden waarom ik in de eerste plaats geïnteresseerd was in School of Rock", gaf Maryam toe. "Ik moet zingen. Dat is mijn expertise en daar had ik naar toe gewerkt. Ik viel in acteren, maar ik was geboren om te zingen. Het was interessant omdat nadat we de opnames voor de scène hadden gedaan en klaar waren, enkele bemanningsleden roerden zich stilletjes op de achtergrond en fluisterden: 'Wauw, dat was echt geweldig. Hoorde je die stem?' Het was alsof er een klein publiek was dat me aanmoedigde."

1 School Of Rock bracht Maryam naar waar ze nu is

School of Rock gaf Maryam de kans om haar stem te vinden. Terwijl ze probeerde te acteren na de film uit 2003, worstelde ze vanwege haar grootte om banen te krijgen. Maar haar weg vinden in de muziekindustrie, dat is een ander verhaal.

"Ik ging elke dag na school auditie doen en misschien werd ik teruggebeld. En weet je wat? Ik realiseerde me dat ik het niet leuk vond. Het was ontmoedigend. Na een paar maanden vertelde ik mijn moeder dat Ik had er geen zin meer in en wilde me uitsluitend op muziek concentreren", legt Maryam uit. "Sindsdien begon ik overal op te treden waar ik kon, en ik heb in de loop der jaren een paar nummers laten vallen. Ik ben zo dankbaar voor School of Rock omdat het me op jonge leeftijd veel dingen over muziek heeft geleerd die ik toepas op mijn carrière nu. Het is een volledig cirkelmoment."

Aanbevolen: