Deze acteur stopt met Peaky Blinders vanwege Cillian Murphy

Inhoudsopgave:

Deze acteur stopt met Peaky Blinders vanwege Cillian Murphy
Deze acteur stopt met Peaky Blinders vanwege Cillian Murphy
Anonim

De Britse periodeserie Peaky Blinders had misschien geen explosieve start, maar tegen het einde werd de show een wereldwijde hit. Je zou kunnen zeggen dat het iets te maken had met de uiteindelijke beschikbaarheid van de show op Netflix. De cast heeft ook een geweldige cast met onder meer Cillian Murphy, Anya Taylor-Joy en wijlen Helen McCrory.

De show had onlangs zijn laatste seizoen uitgebracht (dat gemengde recensies leek te hebben gekregen) en het bevatte verschillende castleden die er vanaf het begin bij waren geweest. Zoals fans zich misschien herinneren, heeft Peaky Blinders een behoorlijk aantal cast-uitgangen gezien.

En onlangs had een voormalig castlid zelfs onthuld dat hij in wezen was vertrokken vanwege hoofdrolspeler Murphy.

Eerde seizoenen van Peaky Blinders hadden een completere Shelby-familie

Peaky Blinders speelt zich af in Engeland in de jaren 1900 en vertelt het verhaal van een gangsterfamilie (genaamd Peaky Blinders) die in feite de controle had over Birmingham. De bende bestaat uit Thomas Shelby (Murphy) en zijn broers die allemaal in het Britse leger hebben gediend tijdens WOI.

Van de broers en zussen werd John Shelby gemakkelijk een favoriet bij de fans. Het karakter was ook, misschien wel, de meest brute. Op de show zagen fans hem een trein opblazen en zelfs een man recht in het oog steken. En voor acteur John Cole die hem portretteerde, maakte dat de rol zo opwindend om te spelen.

"Het was behoorlijk therapeutisch om die rollen te spelen, omdat je een beetje gek kunt zijn, en mensen applaudisseren voor je, in plaats van je in de boeien te slaan en je achter de tralies te zetten", merkte hij zelfs op.

Helaas zou John alleen bij zijn bendefamilie blijven tot het begin van seizoen 4, wanneer het personage wordt doodgeschoten wanneer hij en zijn broers worden achtervolgd door de familie Changretta. En hoewel het lot van het personage tragisch is, blijkt dat Cole het zeer op prijs stelde dat hij uit de show werd vermoord.

Joe Cole verliet Peaky Blinders omdat "het de show van Cillian Murphy is"

Fans hadden er misschien een hekel aan om John Shelby te snel te verliezen, maar Cole wist dat hij niet lang meer kon blijven. Wat zijn carrière betreft, deed de show niet echt veel voor hem, want vanaf het begin werd zijn aanwezigheid overschaduwd door de hoofdster van Peaky Blinders.

"Met Peaky Blinders kwam ik nooit echt uit de poorten in die rol", legde Cole uit. "Het is echt Cillian's show."

Sinds zijn vertrek uit de show is Cole druk bezig gebleven, voornamelijk bezig met verschillende andere tv-shows. Na een hoofdrol in een aflevering van Black Mirror (de aflevering Hang the DJ uit 2017), speelt de acteur nu in de HBO Max-dramedy Pure.

“Ik heb er eigenlijk voor gekozen om Peaky Blinders te verlaten omdat ik nieuwe wegen en nieuwe personages en nieuwe verhalen wilde verkennen,” legde Cole uit.

Ondertussen hebben castingdirecteuren, vanwege het succes van Peaky Blinders, ook geprobeerd de acteur in soortgelijke shows te krijgen, maar hij is niet geïnteresseerd om ze te doen. "Ik heb de afgelopen jaren doorgebracht met het afwijzen van bendegerelateerde shows, want als een show het goed doet, krijg je er nogal wat aangeboden," zei Cole zelfs.

Maar toen werd hem verteld over het Sky-drama Gangs of London en Cole realiseerde zich uiteindelijk dat hij er deel van moest uitmaken. "Toen ik dit ontving, las ik letterlijk de titel en dacht ik 'nee'", herinnert de acteur zich. "Ik las de eerste aflevering en een synopsis, en ik dacht: 'Dit zou iets speciaals kunnen zijn.'"

Tegelijkertijd had Cole er vertrouwen in dat hij kon schitteren in de show, in tegenstelling tot Peaky Blinders. "Deze show is meer ensemble, het volgt karakters op een diep niveau", legde hij uit. "Dus voor mij is het echt een kans om te laten zien wat ik kan en voor de rest van de cast, wat zij kunnen."

John Cole is succesvol (en druk) geweest sinds Peaky Blinders

Gangs of London heeft tot nu toe één Emmy-knik verdiend. De serie is ook al verlengd voor een tweede seizoen, hoewel Sky nog geen releasedatum heeft. Aan de andere kant heeft Cole ook hard gewerkt aan het nieuwste ITV-drama The Ipcress File, waarin hij de onwillige spion Harry Palmer speelt (een beroemde rol die Michael Caine in verschillende films speelde).

Voor de acteur kon de rol niet perfecter zijn. “Harry Palmer is een iconisch personage. De anti-Bond, 'zei Cole. "Ik had de films niet gezien voordat ik het project kreeg toegestuurd en wist niet veel over hem, maar ik merkte al snel dat ik gecharmeerd was van de man, de mythe, de legende."

Ondertussen speelt Cole ook de hoofdrol in de aankomende biopic A Small Light, die het verhaal vertelt van Miep Gies, een Nederlandse vrouw die haar eigen leven riskeerde om Anne Franks familie te beschermen tegen de nazi's. Naast Cole bevat de cast ook Liev Schreiber en The King of Staten Island-actrice Bel Powley die Gies speelt.

Aanbevolen: