Cillian Murphy stal dit item uit de 'Peaky Blinders'-set

Inhoudsopgave:

Cillian Murphy stal dit item uit de 'Peaky Blinders'-set
Cillian Murphy stal dit item uit de 'Peaky Blinders'-set
Anonim

De Ierse acteur Cillian Murphy heeft lovende kritieken gekregen voor zijn vertolking van Tommy Shelby in de BBC-dramaserie Peaky Blinders. De acteur heeft de serie vijf seizoenen geleid en heeft onlangs de opnames voor het laatste hoofdstuk van de show afgerond.

De 45-jarige acteur maakte een virtuele verschijning op Jimmy Kimmel Live! en onthulde het aandenken dat hij uit de sets van Peaky Blinders seizoen 6 nam.

Cillian Murphy stal de goed op maat gemaakte jas van Tommy Shelby

Niet de iconische flatcap, Murphy besloot dat een jas het perfecte aandenken was! In de serie dragen de mannen van de Birmingham-bende Peaky Blinders platte petten met bladen erin genaaid, die ze gebruiken als wapens tijdens gevechten… of wanneer iemand hen in de weg loopt!

Toen talkshowpresentator Jimmy Kimmel de acteur vroeg of hij een scheermesje mee naar huis nam of herinneringen weggriste om mee te nemen van de set, had de acteur een verrassend antwoord!

"Ik kan nooit met een platte pet rondlopen", zei Murphy en voegde eraan toe: "Ik heb wel een van zijn [Tommy Shelby's] zeer mooi getailleerde jassen genomen, want ze zijn, weet je, voor mij gemaakt."

Hij legde uit: "Het was heel mooi, ik nam dat als een aandenken."

De overjassen en platte petten die de gebroeders Shelby in de serie dragen, zijn onvergetelijk, vooral als ze worden gedragen door patriarch Tommy Shelby. Hij wordt vaak gezien gekleed in een zwarte overjas met één rij knopen, die zwaar op maat is gemaakt van wollen stof, met puntige revers en luxueus ogende zwarte fluwelen kragen.

Murphy vertelde ook uitgebreid over zijn muzikale carrière, uit de tijd dat hij deel uitmaakte van een rockband. Hij was de zanger, pianist en songwriter van een band genaamd Sons of Mr. Green Genes en wees eind jaren negentig een platencontract af om een acteercarrière na te streven.

Cillian besprak de gerespecteerde muziek op Peaky Blinders en verklaarde dat de Australische zanger Nick Cave "erg gul was geweest met zijn muziek", samen met "Radiohead, PJ Harvey en Tom Waits". De acteur bewonderde Cave omdat hij de basis legde voor de soundtrack van de show door deze samen met zijn band Nick Cave and the Bad Seeds te helpen creëren.

Murphy speelde bijna DC stripheld Batman in Christopher Nolan's Dark Knight-trilogie, maar verscheen later als Scarecrow in de drie films.

Aanbevolen: