Wie was Cillian Murphy voor 'Peaky Blinders'?

Inhoudsopgave:

Wie was Cillian Murphy voor 'Peaky Blinders'?
Wie was Cillian Murphy voor 'Peaky Blinders'?
Anonim

Cillian Murphy is een fantastische acteur die al jaren furore maakt. Ongeacht de grootte van een project, Murpyh heeft altijd een voorliefde gehad om tussenbeide te komen en de prestaties van iedereen om hem heen te verbeteren.

Peaky Blinders heeft Murphy in staat gesteld een enorm publiek te laten zien wat hij kan doen terwijl de camera's draaien, maar voordat hij de rol van zijn leven kreeg, had Cillian al een schitterende lijst met credits samengesteld. Hij heeft met DC gewerkt, indiefilms gemaakt en speelde tot nu toe in een van de beste films van Christopher Nolan.

Laten we eens kijken wie Cillian Murphy was voor Peaky Blinders.

'Peaky Blinders' is een triomf voor Murphy

Alvorens een diepere duik te nemen in Cillian Murphy en de geweldige carrière die hij heeft gehad, is het belangrijk om zijn tijd op Peaky Blinders te onderzoeken. De serie is een enorm succes geweest sinds het debuut in 2013 en Murphy was ronduit briljant in de show.

Hoewel Murphy een perfecte match was en het lijkt alsof hij een no-brainer zou zijn geweest voor het casten, is de waarheid dat hij niet de eerste keuze was voor de rol. Die eer gaat naar Jason Statham, maar Murphy sloot het af.

"Er was wat overtuigingskracht nodig. Aanvankelijk was er misschien wat twijfel of ik de vereiste lichamelijkheid had, wat ik begrijp. Ik ben niet de fysiek meest indrukwekkende persoon", onthulde Murphy.

Toen Murphy de rol van Tommy kreeg, viel alles op zijn plaats en bracht hij een aantal veranderingen aan om het meeste uit zijn optreden te halen.

"Ik ben niet de meest imposante persoon in mijn eigen leven, dus ik ga naar de sportschool en til dingen op en leg ze weer neer. Ik heb Tommy's stem zachter gemaakt. Dan zijn er natuurlijk de sigaretten, "zei Murphy.

Op dit moment kan Peaky Blinders worden beschouwd als de grootste triomf van Murphy's carrière, maar degenen die hem hebben gevolgd, weten dat hij al geruime tijd uitzonderlijk werk levert.

Hij speelde in films als 'Batman Begins'

Op het grote scherm was Cillian Murphy betrokken bij een aantal foto's die grote zaken hebben gedaan aan de kassa. 28 Days Later uit 2002 was een van Murphy's eerste grote hitfilms, en dit hielp om de lat hoger te leggen naarmate hij meer kansen kreeg in Hollywood.

Het jaar daarop zou Murphy verschijnen in Cold Mountain, een nieuw groot succes voor de acteur. In 2005 trof de acteur goud toen hij werd gecast als Scarecrow in Batman Begins.

Toen hij zijn tijd in de film nam, zei Murphy: "Ik geloof niet dat ik die rol bijna had geland. De enige acteur die op dat moment geschikt was voor die rol, naar mijn mening, was Christian Bale, en hij verpletterde het absoluut. Dus voor mij was het gewoon een ervaring, en toen veranderde het in iets anders. Het veranderde in dat personage, Scarecrow, en het veranderde in een werkrelatie met Chris. Dus ik denk heel, heel graag terug aan die tijd, maar ik heb mezelf nooit als Bruce Wayne-materiaal beschouwd."

Na een korte cameo in The Dark Knight, zou Murphy verder spelen in Inception, ook een van zijn grootste hits. Tron: Legacy, Dunkirk en A Quiet Place Part II helpen Murphy's triomfen op het grote scherm af te ronden.

De filmwereld is erg aardig geweest voor Cillian Murphy, maar geloof ons als we zeggen dat hij veel meer heeft gedaan dan alleen een paar blockbusterhits.

Hij speelt al sinds de jaren 90 op het podium

35FA100F-54F7-4B1B-A041-5AE21359B7B3
35FA100F-54F7-4B1B-A041-5AE21359B7B3

Buiten Peaky Blinders heeft Cillian Murphy niet veel televisiewerk gedaan. Hij heeft in de loop der jaren een paar shows verteld, maar zijn enige keer dat hij een terugkerend personage speelde, was in Peaky Blinders.

Op het podium houdt Murphy echter al sinds de jaren '90 de touwtjes in handen. Enkele van zijn grotere kredieten omvatten producties van Disco Pigs, Misterman en Grief is the Thing with Feathers. Natuurlijk heeft het acteren in grote films een aantal hiaten in zijn acteercarrière veroorzaakt, maar Murphy verscheen pas in 2019 op het podium en zijn fans zien hem graag bloeien in de wereld van het theater.

Uiteindelijk is Peaky Blinders nog steeds een krachtpatser op televisie en er is aangekondigd dat de show nog een seizoen terugkomt. Onnodig te zeggen dat de verwachtingen van fans hoog zijn en mensen willen dat de show sterk eindigt.

Aanbevolen: