‘Peaky Blinders’-ster Cillian Murphy morst op zijn ‘Batman Begins’-auditie

Inhoudsopgave:

‘Peaky Blinders’-ster Cillian Murphy morst op zijn ‘Batman Begins’-auditie
‘Peaky Blinders’-ster Cillian Murphy morst op zijn ‘Batman Begins’-auditie
Anonim

Peaky Blinders-ster Cillian Murphy dacht niet dat hij Bruce Wayne-materiaal was.

Voordat Cillian Murphy de rol van Jonathan Crane aka Scarecrow in Batman Begins (2005) op zich nam, werd hij beschouwd als de regisseur van de film als de caped crusader. De Ierse acteur was een finalist in de race om Bruce Wayne in de franchise te spelen, en deed een schermtest tegenover Amy Adams, die regels met potentiële acteurs voorlas als een gunst aan de castingdirecteur.

Cillian Murphy uiteindelijk geportretteerd als vogelverschrikker

Murphy trok het Batsuit aan voor zijn Batman Begins-screentest, maar weigert te geloven dat hij de rol had kunnen krijgen.

"Ik geloof niet dat ik die rol bijna had", vertelde de acteur aan The Hollywood Reporter.

Murphy was een en al lof voor Christian Bale, die uiteindelijk Batman speelde. "De enige acteur die op dat moment geschikt was voor die rol, naar mijn mening, was Christian Bale, en hij verpletterde het absoluut. Dus voor mij was het gewoon een ervaring, en toen veranderde het in iets anders."

De Inception-acteur vertelde over de ervaring en hoe zijn auditie het personage van Scarecrow bij hem bracht. "Het veranderde in dat personage, Scarecrow, en het veranderde in een werkrelatie met Chris."

"Ik denk heel, heel graag terug aan die tijd, maar ik heb mezelf nooit als Bruce Wayne-materiaal beschouwd", zei hij.

Jonathan Crane (die door Scarecrow gaat) is de enige slechterik die in alle films van de franchise te zien is. Hij was een corrupte psychofarmacoloog die werkte als hoofdadministrateur van Arkham Asylum.

Crane specialiseerde zich in de psychologie van angst en stond erom bekend angstgas als zijn belangrijkste wapen te gebruiken om misdaden te plegen en zijn doelen te bereiken. Het was bekend dat het gas angst opwekte en hij gebruikte het om criminelen te martelen, en vrijwel iedereen die hem in de weg probeerde te lopen.

Murphy's rol was niet zo prominent aanwezig in de sequels; The Dark Knight en The Dark Knight Rises in vergelijking met zijn introductie in Batman Begins. DC-fans geloven dat het personage als een gemeenschappelijke link tussen elke film diende, en aangezien 'angst' een thema was dat in elk van de drie films aanwezig was, werd met name Cillian Murphy's Scarecrow opgenomen om het te vertegenwoordigen.

De acteur keert terug als maffiabaas Tommy Shelby in de BBC-misdaaddramaserie Peaky Blinders, in seizoen 5 en 6.

Aanbevolen: