Wat is er gebeurd met de 'Spider-Man'-film van James Cameron met Leonardo DiCaprio?

Inhoudsopgave:

Wat is er gebeurd met de 'Spider-Man'-film van James Cameron met Leonardo DiCaprio?
Wat is er gebeurd met de 'Spider-Man'-film van James Cameron met Leonardo DiCaprio?
Anonim

Het merk Marvel is al jaren een dominante kracht in entertainment en momenteel opereren ze als de grootste franchise ter wereld. Ze lijken op dit moment niet te kunnen missen, en hoewel we een beetje weten wat er in fase vier gaat gebeuren, kunnen we je verzekeren dat het nog wilder gaat worden dan mensen denken.

Spider-Man is de hoeksteenheld van Marvel en zijn films hebben miljarden verdiend. Lang voordat hij voor het eerst op het grote scherm verscheen, werd onze vriendelijke buurt Spider-Man bijna tot leven gewekt door niemand minder dan James Cameron.

Laten we eens kijken naar wat had kunnen zijn!

Spider-Man heeft ongelooflijke films gehad

Spider-Man is al lang een van de meest iconische helden in print, en toen hij eenmaal zijn weg naar het grote scherm had gevonden, was er gewoon geen reden om hem daar ook over te nemen. Het begon allemaal in de jaren 2000 en het heeft zich ontwikkeld tot 20 jaar geweldige momenten op het grote scherm.

Sam Raimi's Spider-Man werd uitgebracht aan het begin van de rage van superheldenfilms die het nieuwe millennium overspoelde, en het, samen met X-Men, liet het gewone publiek zien dat superheldenfilms echt geweldig kunnen zijn.

Raimi en acteur Tobey Maguire ontketenden een trilogie van films voordat ze de teugels overdroegen aan Andrew Garfield en zijn Amazing Spider-Man-films, die veel retrospectieve liefde van fans krijgen.

Na twee sets films wisten fans niet wat de volgende stap was voor Spidey, maar Tom Holland zou de rol overnemen en de MCU betreden, wat een nieuw tijdperk inluidde voor de webslinger. Vorig jaar werd Spider-Man: No Way Home Hollands trilogiefilm, en het was een spektakel dat een wereldwijd fenomeen werd.

Spider-Man's geschiedenis op het witte doek is echt indrukwekkend, maar voordat Sam Raimi ermee begon, was de legendarische James Cameron van plan om zijn eigen Spider-Man-foto te maken.

James Cameron wilde een Spider-Man-film maken met Leonardo DiCaprio

In de jaren negentig was James Cameron geïnteresseerd in het maken van een Spider-Man-film, en hij was van plan er een grimmigere film van te maken.

"Ik wilde iets maken dat een soort gruizige realiteit had. Superhelden kwamen over het algemeen altijd als een beetje fantasievol voor mij over, en ik wilde iets doen dat meer in de trant van Terminator zou zijn geweest en buitenaardse wezens, die je meteen in de realiteit gelooft, "zei hij.

"Ik wilde dat het was: het is New York. Het is nu. Een man wordt gebeten door een spin. Hij verandert in een kind met deze krachten en hij heeft de fantasie om Spider-Man te zijn, en hij maakt dit pak en het is verschrikkelijk, en dan moet hij het pak verbeteren, en zijn grote probleem is dat verdomde pak. Zulke dingen. Ik wilde het verankeren in de werkelijkheid en het verankeren in de universele menselijke ervaring. Ik denk dat het een leuke film zou zijn geweest om te maken", voegde Cameron eraan toe

Cameron's keuze om Spidey te spelen? Niemand minder dan Leonardo DiCaprio!

Geloof ons als we zeggen dat deze film alles zou hebben, inclusief een waanzinnig getalenteerde cast om het tot leven te brengen.

Waarom werkte DiCaprio's 'Spider-Man' niet?

Enkele opmerkelijke castleden zijn Kevin Spacey als Green Goblin, Nikki Cox als Mary Jane Watson, Bill Paxton als The Burglar en Michael Douglas als J. Jonah Jameson. Andere leden van de cast waren Katharine Hepburn als May Parker, Michael Biehn als Sandman, Lance Henricksen als Electro en Arnold Schwarzenegger als Otto Octavius/Doctor Octopus.

Veel details over de film zijn online verschenen en zelfs de scriptbehandeling kan door geïnteresseerden worden gelezen. Sommige van deze details omvatten de klassieke spinnenbeet, Spider-Man met natuurlijke webben, het overlijden van oom Ben, Electro als de belangrijkste schurk, J. Jonah Jameson voert een Spider-Man lastercampagne en zelfs Spider-Man laat een F-bom vallen.

Helaas, geen studiobeetje op het aanbod van Cameron.

"Plots was het een vrije bal", zei Cameron. "Ik probeerde Fox zover te krijgen het te kopen, maar blijkbaar waren de rechten een beetje vertroebeld en had Sony een zeer twijfelachtige gehechtheid aan de rechten en Fox zou er niet voor vechten. [Voormalig Fox-president] Peter Chernin zou er gewoon niet voor gaan vechten. Hij wilde niet in een juridische strijd verwikkeld raken. En ik heb zoiets van 'Maak je een grapje? Dit ding zou een miljard dollar waard kunnen zijn, ik weet het niet!' 10 miljard later…', zei Cameron.

Deze film had geweldig kunnen zijn om te zien, maar Spider-Man van Sam Raimi is uiteindelijk wat we hebben gekregen. Niet dat iemand daarover klaagt.

Aanbevolen: