De shirtloze voetbalscène op Top Gun: Maverick leidde tot enkele 'emotionele storingen' op de set

Inhoudsopgave:

De shirtloze voetbalscène op Top Gun: Maverick leidde tot enkele 'emotionele storingen' op de set
De shirtloze voetbalscène op Top Gun: Maverick leidde tot enkele 'emotionele storingen' op de set
Anonim

Tom Cruise's nieuwste film, Top Gun: Maverick, zou wel eens de grootste film van 2022 kunnen worden. Tot nu toe , dit het langverwachte vervolg heeft alle eerdere hitfilms van Cruise al overschaduwd en heeft tijdens het Memorial Day-weekend ten minste $ 160 miljoen verdiend.

Top Gun: Maverick ziet Cruise het titulaire personage van de film herhalen, een rol die hij eerder bijna drie decennia geleden speelde. Ondertussen bevat de nieuwste film, trouw aan het origineel, ook een voetbalscène die lijkt op de volleybalscène die de acteur en originele co-ster, Val Kilmer, eerder opnamen.

Deze keer zijn er echter meer mannen zonder shirt (en veel meer zweet). Buiten het medeweten van velen, was het juist de scène die ook leidde tot wat emotionele stress op de set.

De voetbalscène was om Tom Cruise en zijn co-sterren te laten zien

De originele Top Gun liet fans kennismaken met Cruise's Maverick als een gevechtspiloot die nooit bang is om risico's in de lucht te nemen, tot grote ergernis van zijn medepiloten en commandanten. En hoewel er tal van scènes zijn met luchtactie, is de meest populaire scène uit de film tot nu toe nog steeds de volleybalscène.

Wijlen Tony Scott, die de film regisseerde, gaf ooit toe dat hoewel de scène niet nodig was, het voor veel eye-candy zorgde. "Ik had geen ander visioen van wat ik aan het doen was dan alleen maar zachte p doen," merkte Scott luchthartig op tijdens een interview ter ere van het 30-jarig jubileum van de film.

“Ik wist dat ik met alle jongens moest pronken, maar ik had geen standpunt… dus ik schoot er gewoon de kluts uit. Ik heb de jongens zover gekregen om al hun spullen uit te doen en hun broeken uit te doen en ze in babyolie te spuiten.'

Naast Cruise verschijnt Kilmer ook zonder shirt in de scene. Hij had echter nauwelijks full-body shots in vergelijking met zijn tegenspeler.

“Ik vermoedde altijd dat Tom Cruise mijn volleybalclose-ups had gemaakt. Als je merkt dat ik er geen heb', voegde de acteur er gekscherend aan toe. "Ik denk dat Tom daar naar binnen ging, een beetje payola [om ze weg te laten snijden] omdat ik er goed uitzag."

Geen sprake van dat er een 'Top Gun'-vervolg werd gemaakt zonder een shirtloze sportscène

Omdat de volleybalscène in de originele film zo iconisch was, was er geen manier om deze weg te laten zodra Cruise eindelijk instemde om een vervolg te maken.

“Toen mensen erachter kwamen dat ik aan Top Gun werkte, was dat meestal hun eerste vraag: 'Komt er een shirtloze, vette, volleybalscène?' En het antwoord dat iedereen wilde dat ik zei was ja”, herinnert Joseph Kosinski, die Top Gun: Maverick regisseerde zich.

“Dus ik wist dat het een soort vereiste was en hoe teleurgesteld mensen zouden zijn als het er niet was.”

Toen dat eenmaal geregeld was, dacht Kosinski ook dat ze meer zouden doen dan alleen maar een andere volleybalscène.“Dus toen was het zo van: hoe verwerken we het in ons verhaal? Omdat we het niet alleen doen om het te doen. Er moet een reden zijn voor Maverick om zijn piloten dit te laten doen, legde hij uit.

“Dus schrijver Ehren Kruger bedacht de term 'hondengevechtvoetbal', aanval en verdediging tegelijkertijd, wat een geweldig concept leek. Opnieuw leek het alsof het een leermoment werd, toch? En toen we eenmaal het gevoel hadden dat het er met een reden was, hadden we er plezier mee.”

Castleden hadden 'emotionele storingen' tijdens het filmen van de shirtloze voetbalscène

Zodra de cast wist dat de scène gaande was, begrepen ze wat er vervolgens moest gebeuren. Ze moesten op tijd gepoetst worden en dat betekende een intensief voorbereidingsregime.

"Die acteurs hadden die datum op de kalender zes maanden omcirkeld, zoals je je kunt voorstellen," zei Kosinski. "En ze trainen in de sportschool tot middernacht de avond ervoor, zichzelf uithongeren."

Acteur Glen Powell, die ook in de iconische scene zat, herinnerde zich ook dat iedereen zich tot het laatste moment klaarmaakte om het te doen.

“Het was elk castlid, tot ongeveer middernacht, de dag voordat we dat schoten, in die sportschool, in een poging om het laatste beetje van alles wat ze hadden eruit te halen, gewoon proberend crunches en pull-ups te doen,” herinnerde de acteur zich. “Op de wedstrijddag waren er [sic] weerstandsbanden en gewichten op het strand. Het was zo grappig.”

En toen Kosinski eindelijk klaar was om de foto te maken, kregen sommigen "emotionele inzinkingen" nadat ze ontdekten dat ze misschien toch niet zonder shirt te zien waren.

“Oorspronkelijk zag ik de scène als overhemden versus huiden. En ik kwam daar, en ik begon ze te verdelen, je weet wel, hemd, huid, hemd, huiden. En iedereen tegen wie ik zei dat het een shirt was, begon emotionele inzinkingen te krijgen, 'legde de regisseur uit.

“Een van de acteurs kwam naar me toe en zei: 'Ik ben al zes maanden aan het trainen! Alsjeblieft, dwing me alsjeblieft niet om het t-shirt aan te trekken.'”

Uiteindelijk besloot Kosinski dat iedereen skins kan zijn. En nu heeft de nieuwste voetbalscène iedereen weer aan het praten gekregen.

Aanbevolen: