Deze Top Gun-sterren deden niet mee aan Top Gun: Maverick, maar dit is wat ze hebben gedaan

Inhoudsopgave:

Deze Top Gun-sterren deden niet mee aan Top Gun: Maverick, maar dit is wat ze hebben gedaan
Deze Top Gun-sterren deden niet mee aan Top Gun: Maverick, maar dit is wat ze hebben gedaan
Anonim

Top Gun: Maveric k heeft fans over de hele wereld versteld doen staan en verwacht $ 400 miljoen te verdienen zonder grote concurrentie in Amerikaanse multiplexen. Die-hard fans van de originele film uit 1986 hebben hun teleurstelling uitgesproken dat de meeste sterren die in de iconische eerste film verschenen, niet zouden verschijnen in het langverwachte vervolg.

Tom Cruise en Val Kilmer waren de enige twee sterren van de originele militaire film uit de jaren 80 die werden teruggevraagd voor het vervolg. Tom Cruise, het brein achter de nieuwe film, onthulde dat hij de producers moest 'smeken' om Kilmer aan de castlijst toe te voegen, 30 jaar nadat ze Pete 'Maverick' Mitchell en Tom 'Iceman' Kazansky voor het eerst naar het grote scherm brachten.

Regisseur Joseph Kosinski legde uit dat hij de oorspronkelijke verhaallijn drie decennia later niet zomaar opnieuw wilde herhalen, maar de iconische actiefilm nieuw leven in wilde blazen.

Hoewel er misschien niet de gebruikelijke bekende gezichten zijn, is er een hele nieuwe cast van eigenwijze piloten en officieren. Wat is er gebeurd met de geliefde sterren die ontbraken in de originele line-up, en waar zijn ze nu?

11 Meg Ryan kreeg te maken met burn-out bij acteren

Meg Ryan was pas 25 jaar oud toen ze Carole Bradshaw speelde, de vrouw van Nick 'Goose' Bradshaw. Na in Top Gun te hebben gespeeld, werd de nu 60-jarige een van de grootste sterren van de jaren '90 en de koningin van de romantische komedies. Ze maakte naam in films als When Harry Met Sally, You've Got Mail en Sleepless in Seattle.

Ryans succesvolle hitcarrière raakte een wegversperring na haar rol in de thriller uit 2000, Proof of Life. Niet alleen was de film een flop aan de kassa, maar Ryan's affaire buiten de camera met co-ster Russell Crowe beschadigde ook haar reputatie.

Een poging om haar gezonde imago op te schudden met de erotische thriller In the Cut uit 2003 heeft haar carrière alleen maar verder beschadigd. "Toen ik 'In the Cut' deed, was de reactie gemeen", vertelde Meg Ryan in 2019 aan The New York Times. "Ik heb het gevoel dat dit de laatste film is die ik heb gemaakt."

Meg Ryan's filmcarrière is nooit helemaal hersteld van deze flops. Ze regisseerde Ithaca in 2015 en haar laatste acteerkrediet was de tv-serie Picture Paris uit 2018. "Ik had niet het gevoel dat ik genoeg meer over mezelf of de wereld wist om het als acteur weer te geven. Ik voelde me geïsoleerd", vertelde ze aan The New York Times.

Ryan's zoon Jack Quaid is de ster van Amazon Prime's The Boys en speelde in Scream 5. Haar relatie met Dennis Quaid eindigde in 2001, en ze had een aan/uit relatie met John Mellencamp tussen 2011 en 2019.

10 Kelly McGillies verlaat Hollywood om zichzelf te vinden

Kelly McGillis, 64, speelde Maverick's liefdesbelang, Charlotte Blackwood, in de originele film. Na haar rol in Top Gun verscheen McGillis in enkele films, waaronder The Accused naast Jodie Foster. Ze verliet Hollywood in 2002 en werkte als counselor, maar maakte een comeback in haar rol als kolonel Davis in The L Word.

McGillis kwam officieel naar buiten als homo in een interview in 2003. Ze woont nu in North Carolina met haar twee kinderen. McGills legde uit waarom ze Hollywood verliet en zei dat ze 'nuchter werd' en 'op reis was om erachter te komen wie ze was'.

"Het was een hele uitdaging voor mij om een ander gevoel van eigenwaarde of zelfidentiteit of echte eigenwaarde te hebben dan wat ik deed voor de kost," gaf ze toe. "En het werd gewoon - het werd geen prioriteit; wat in eerste instantie de prioriteit werd, was mijn meisjes opvoeden en de beste nuchtere ouder zijn die ik kon zijn."

"Het was geen belangrijke beslissing die ik nam om te vertrekken, het was gewoon dat andere dingen belangrijker werden. Ik hou van acteren, ik hou van wat ik doe, ik hou van theater, maar dat doe ik niet weten. Voor mij werden mijn relaties met andere mensen veel belangrijker dan mijn relatie met roem."

Op de vraag of ze een telefoontje had gekregen over het vervolg, antwoordde ze: "Oh mijn god, nee, dat deden ze niet, en ik denk ook niet dat ze ooit… ik ben oud en ik ben dik, en ik kijk naar mijn leeftijd passend bij mijn leeftijd. En dat is niet waar de hele scène over gaat."

9 Anthony Edwards beha alt prijssucces met ER

Anthony Edwards speelde de rol van Mavericks beste vriend Goose in Top Gun. Na de hoofdrol in de film uit de jaren 80, vond hij succes door de rol van Dr. Mark Greene te spelen in de eerste acht seizoenen van ER. Voor de rol van beminnelijke arts heeft Edwards een Golden Globe gewonnen, zes Screen Actors Guild Awards en werd hij genomineerd voor vier opeenvolgende Primetime Emmy Awards.

Toen hij op ER verscheen, had de acteur ook rollen in The Client, Playing by Heart en Zodiac. Hij speelde later in Big Sur, Consumed, Drew en Controversy, naast het uiten van Echo in Planes. Hij zou ook terugkerende rollen hebben in Law & Order: True Crime en Designated Survivor

Meer recentelijk speelde Edwards in Inventing Anna en WeCrashed. In 2021 trouwde hij met de voor een Academy Award genomineerde actrice Mare Winningham.

8 Tom Skerritt speelde in meer dan 40 films

Tom Skerrit speelde Viper, maar was een begrip lang voor Top Gun voor zijn rollen in MASH en Alien. Sindsdien is hij te zien in Picket Fences (1992-1996), waarvoor hij een Emmy won. Tom speelde in meer dan 40 films en meer dan 200 tv-afleveringen, waaronder Steel Magnolias, Contact en A River Runs Through It.

Oorspronkelijk zou hij in Top Gun: Maverick in een publieksscène verschijnen, maar hij ha alt de final cut niet. "Dus ik ging daar een dag heen, en ik was in die scène [maar] ik denk niet dat ik helemaal in de film zal zijn. Ik ben alleen in de menigte van mensen," legde hij uit. Hoewel hij het wat rustiger aan heeft gedaan, speelde hij onlangs samen met Mira Sorvino in East of the Mountain.

7 Michael Ironside werd een cult-sci-fi-ster

De in Canada geboren Michael Ironside begon eind jaren zeventig in films te acteren, maar kreeg aandacht nadat hij de sluwe paranormaal begaafde Darryl Revok speelde in Scanners van David Cronenberg uit 1981. Hij stond bekend om het spelen van intimiderende personages in low-budget films totdat hij in Top Gun werd gecast als Viper's nr. 2 instructeur, Jester.

Na Top Gun keerde hij terug naar sci-fi en speelde hij in films als Highlander II: The Quickening, Total Recall en Starship Troopers. Hij heeft ook een productieve televisiecarrière gehad, met rollen in shows als Tales From the Crypt; Walker, Texas Ranger; ER; en wanhopige huisvrouwen. Meer recentelijk verscheen hij in Hulu's The Dropout.

6 Tim Robins verdiende bijval en een Oscar

Tim Robbins was amper afgestudeerd aan de UCLA toen hij in 1982 een terugkerende rol verdiende in de tv-serie St. Elsewhere. Hoewel hij een kleine rol had in Top Gun als Merlin, had hij een roemruchte carrière in de filmwereld en tv.

Deze baanbrekende rol kwam in 1988 Bull Durham, die zou worden gevolgd door een reeks succesvolle films uit de jaren 90, waaronder Jacob's Ladder, The Player en The Shawshank Redemption, die vaak wordt beschouwd als een van de beste uitvoeringen aller tijden.

Robbins verdiende een Oscar voor Mystic River uit 2004 en hij heeft nog steeds een succesvolle carrière in film en televisie. Hij speelde Reginald "Pop" Merrill in Hulu's Stephen King-aangepaste anthologiereeks Castle Rock en een misdadige DuPont-advocaat in de film Dark Waters uit 2019.

Robbins had tussen 1988 en 2009 een relatie met Susan Sarandon.

5 John Stockwell werd een succesvolle regisseur

John Stockwell boekte een handvol rollen in de jaren '90 na het spelen van Cougar in Top Gun, maar hij leek zijn focus meer op regisseren te richten. Hoewel hij speelde in Christine en komedie Losin It, is Top Gun nog steeds zijn populairste rol.

Stockwell regisseerde verschillende films in de jaren 100, waaronder Cheaters (waar hij werd genomineerd voor de Primetime Emmy Award voor Outstanding Writing for a Limited Series, Movie of Dramatic Special), Crazy/Beautiful, Blue Crush, Into the Blue, het Gina Carano-sterrenvoertuig In the Blood en de 2016 Kickboxer-reboot.

4 Zweep Hubley gericht op tv

Whip Huble speelde de wingman in Top Gun na de hoofdrol in St. Elmo's Fire (1985), evenals afleveringen van Magnum, P. I. en Noord en Zuid. Hubley's meest Top Gun-carrière werd voornamelijk doorgebracht in tv-films en kreeg credits uit de jaren 90 in Life Goes On, Murder, She Wrote, Coneheads, Species, Executive Decision en A Very Brady Sequel.

In de jaren daarna heeft hij voornamelijk voor televisie gewerkt, waarbij hij bijrollen kreeg in eenmalige afleveringen van The Practice, Charmed, The District en CSI: Miami.

3 Barry Tubb stopte met acteren in 2014

Tall Texaan Barry Tubb heeft sinds 2014 niet meer gewerkt. Hij begon zijn carrière in Hill City Blues en western Lonesome Dove voordat hij Wolfman speelde in Top Gun. Hij had ook bijrollen in Mask en The Legend of Billie Jean. Barry wendde zich al snel tot onafhankelijk filmen en andere interesses buiten Hollywood.

In 1991 verhuisde hij naar Frankrijk en nam hij deel aan een show in het Wilde Westen. Barry speelde, regisseerde, produceerde en schreef mee aan een low-budget thriller Blood Trail die niet leidde tot grote aanbiedingen voor distributie. Zijn laatste rol was in de tv-film van 2014, Deliverance Creek.

2 Clarence Gilyard Jr. werd een tv-ster uit de jaren 90

Na te zijn verschenen in afleveringen van Diff'rent Strokes, CHiPs en The Duck Factory, trad Clarence Gilyard Jr. toe tot Top Gun als Sundown.

Na de hoofdrol in de film, verscheen Gilyard Jr. in Die Hard en speelde hij vier jaar in Matlock als Conrad McMasters voordat hij James Trivette speelde in Walker, Texas Ranger. Hij speelde in de serie van 1993 tot 2001 en verscheen later in spin-offs als het poppersonage.

Gilyard is universitair hoofddocent aan het College of Fine Arts – Department of Theatre aan de Universiteit van Nevada en is adviseur van de communicatiecommissie van de Conferentie van Katholieke Bisschoppen van de Verenigde Staten.

1 Heroes Acteur Adrian Pasdar's eerste rol was Top Gun

Adrian Pasdar maakte zijn debuut op het scherm als luitenant Chipper. Daarna bracht hij eind jaren '80 en begin jaren '90 door met acteren in film en tv, met in de hoofdrollen Solarbabies, Near Dark en Carlito's Way. Hij ging verder met het verdienen om te schitteren in Mysterious Ways, Judging Amy en Desperate Housewives. Hij leende ook zijn stem aan The Super Hero Squad Show en de Iron Man-serie.

Hij heeft meer recente rollen gehad in Castle, Political Animals, The Lying Game en Agents of S. H. I. E. L. D. Hij is waarschijnlijk het best bekend voor zijn rol als Nathan Petrelli in Heroes.

Hij was 17 jaar getrouwd met Chicks' zangeres Natalie Maines. Maines onthulde dat het 2020-album van de Chicks, Gaslighter, liedjes bevat die tijdens de scheiding zijn geschreven. Het album omringt het onderwerp van een man die zijn vrouw gaslicht en bedriegt.

Aanbevolen: