Elijah Wood speelde in deze populaire films voor Lord Of The Rings

Inhoudsopgave:

Elijah Wood speelde in deze populaire films voor Lord Of The Rings
Elijah Wood speelde in deze populaire films voor Lord Of The Rings
Anonim

Acteur Elijah Wood verwierf internationale bekendheid nadat hij werd gecast als Frodo Balings in de Lord of the Rings-filmtrilogie, en hoewel hij sindsdien zeker aan tal van projecten heeft gewerkt, weten velen misschien niet dat Woods eigenlijk een bekende acteur was voorafgaand aan LOTR.

Vandaag bekijken we enkele van de meest memorabele projecten waarin Elijah Woods was voorafgaand aan de beroemde trilogie. Van het spelen van Huckleberry Finn tot de hoofdrol naast Macaulay Culkin - blijf scrollen om enkele van de eerste projecten van de acteur te zien!

10 De avonturen van Huck Finn

De lijst wordt afgetrapt door het avonturenkomedie-drama The Adventures of Huck Finn uit 1993, waarin Elijah Wood Huckleberry "Huck" Finn speelt. Naast Wood zijn er in de film ook Courtney B. Vance, Robbie Coltrane, Jason Robards, Ron Perlman en Dana Ivey te zien. De film is gebaseerd op Mark Twain's roman Adventures of Huckleberry Finn uit 1884 - en heeft momenteel een 6,2 rating op IMDb. De avonturen van Huck Finn verdienden uiteindelijk $ 24,1 miljoen aan de kassa.

9 Avalon

De volgende op de lijst is de dramafilm Avalon uit 1990. Daarin speelt Elijah Wood Michael Kaye, en hij schittert naast Armin Mueller-Stahl, Elizabeth Perkins, Joan Plowright, Aidan Quinn en Leo Fuchs. De film is de derde in Barry Levinson's semi-autobiografische tetralogie van B altimore-films - en heeft momenteel een 7,2 beoordeling op IMDb. Avalon verdiende uiteindelijk $ 15,7 miljoen aan de kassa.

8 De goede zoon

Laten we verder gaan met de psychologische thrillerfilm The Good Son uit 1993. Daarin speelt Elijah Wood Mark Evans, en hij schittert naast Macaulay Culkin, Wendy Crewson, David Morse, Jacqueline Brookes en Daniel Hugh Kelly.

De film volgt een jongen die na de dood van zijn moeder naar zijn oom en tante wordt gestuurd. The Good Son heeft momenteel een 6,4 rating op IMDb, en het bracht uiteindelijk $ 60,6 miljoen op aan de kassa.

7 Paradijs

De dramafilm Paradise uit 1991 waarin Elijah Wood Willard Young speelt, is de volgende. Naast Wood zijn er in de film ook Melanie Griffith, Don Johnson, Thora Birch, Sheila McCarthy en Eve Gordon te zien. De film is een remake van de Franse film Le Grand Chemin en heeft momenteel een 6,6 rating op IMDb. Paradise verdiende uiteindelijk $ 18,6 miljoen aan de kassa.

6 Diepe impact

De volgende op de lijst is de sciencefictionfilm Deep Impact uit 1998. Daarin speelt Elijah Wood Leo Beiderman, en hij schittert naast Robert Duvall, Téa Leoni, Vanessa Redgrave, Maximilian Schell en Morgan Freeman. De film volgt de pogingen om zich voor te bereiden op een komeet die de aarde zal raken - en deze heeft momenteel een 6.2 beoordeling op IMDb. Deep Impact verdiende uiteindelijk $ 349,5 miljoen aan de kassa.

5 De oorlog

Laten we verder gaan met de dramafilm The War uit 1994 waarin Elijah Wood Stu Simmons speelt. Naast Wood zijn er in de film ook Kevin Costner, Mare Winningham, Lexi Randall, LaToya Chisholm en Christopher Fennell te zien. De film vertelt het verhaal van een Vietnam-veteraan en zijn kinderen - en heeft momenteel een beoordeling van 6,7 op IMDB. De oorlog verdiende uiteindelijk $ 16,4 miljoen aan de kassa.

4 De faculteit

De sciencefiction-horrorfilm The Faculty uit 1998 is de volgende. Daarin speelt Elijah Wood Casey Connor, en hij schittert naast Jordana Brewster, Clea DuVall, Laura Harris, Josh Hartnett en Shawn Hatosy.

De faculteit volgt de fotograaf van een middelbare schoolkrant die getuige is van de moord, maar het slachtoffer weer levend ziet. De film heeft momenteel een beoordeling van 6,5 op IMDb en bracht uiteindelijk $ 63,2 miljoen op aan de kassa.

3 De ijsstorm

De volgende op de lijst is de dramafilm The Ice Storm uit 1997 waarin Elijah Wood Mikey Carver speelt. Naast Wood zijn er in de film ook Kevin Kline, Henry Czerny, Adam Hann-Byrd, Tobey Maguire en Christina Ricci te zien. The Ice Storm volgt twee disfunctionele families uit de hogere klasse tijdens de vroege jaren 1970 - en heeft momenteel een 7,4 rating op IMDb. De film verdiende uiteindelijk $ 8 miljoen aan de kassa.

2 Noord

Laten we verder gaan met het avonturenkomedie-drama North uit 1994, waarin Elijah Wood het titulaire personage speelt. Naast Wood zijn er in de film ook Bruce Willis, Jon Lovitz, Jason Alexander, Dan Aykroyd en Kathy Bates te zien. North is gebaseerd op de roman North: The Tale of a 9-Year-Old Boy Who Becomes a Free Agent and Travels the World in Search of the Perfect Parents uit 1984 van Alan Zweibel. De film heeft momenteel een beoordeling van 4,5 op IMDb en verdiende uiteindelijk $ 12 miljoen aan de kassa.

1 Flipper

En tot slot, het afronden van de lijst is de avonturenfilm Flipper uit 1996. Daarin speelt Elijah Wood Sandy Ricks, en hij schittert naast Paul Hogan, Chelsea Field, Isaac Hayes, Jonathan Banks en Jason Fuchs. Flipper is een remake van de gelijknamige film uit 1963 en heeft momenteel een beoordeling van 5,3 op IMDb. Flipper verdiende uiteindelijk $ 20 miljoen aan de kassa.

Aanbevolen: