Vóór Legolas speelde Orlando Bloom Neal nog een 'Lord Of The Rings'-personage

Inhoudsopgave:

Vóór Legolas speelde Orlando Bloom Neal nog een 'Lord Of The Rings'-personage
Vóór Legolas speelde Orlando Bloom Neal nog een 'Lord Of The Rings'-personage
Anonim

Landen in een grote franchise kan het spel veranderen voor iemands carrière, en daarom zijn deze rollen zo begeerd. Een grote rol scoren in de MCU, Star Wars of de DCEU kan alles van de ene op de andere dag veranderen, en overal proberen acteurs een rol te bemachtigen die hen legioenen nieuwe fans oplevert.

Orlando Bloom is een vaste waarde in meerdere franchises, met name de Lord of the Rings-franchise. Bloom was een geweldige Legolas, maar op een gegeven moment wilde hij een ander personage spelen.

Laten we eens kijken naar Orlando Bloom en het personage dat hij bijna speelde in plaats van Legolas.

Orlando Bloom heeft het goed gedaan in meerdere franchises

Orlando Bloom's carrière is net zo uniek als alle andere, aangezien de man enorm veel succes heeft geboekt in meerdere filmfranchises. Zijn werk buiten deze franchises was slordig, maar binnen de grenzen van een franchise heeft de man grote dingen laten gebeuren.

Zowel de Lord of the Rings- als de Pirates of the Caribbean-franchise draaiden tegelijkertijd, wat betekent dat de acteur het op het grote scherm verpletterde terwijl anderen gewoon probeerden bij te blijven. Onnodig te zeggen dat de jaren 2000 erg aardig waren voor Bloom, die dankzij zijn succes een begrip werd.

In de jaren 2010 vond hij een rol in de Hobbit-films, wat zorgde voor een derde succesvolle franchise in zijn carrière. Dat is vrijwel ongehoord, maar Bloom slaagde erin om het voor elkaar te krijgen terwijl hij lachte, helemaal naar de bank.

Hoe geweldig alles ook is geweest voor Bloom, velen zijn het erover eens dat het spelen van Legolas het hoogtepunt van zijn carrière is geweest.

Orlando Bloom speelde Legolas tot in de perfectie in Lord of the Rings

In 2001 speelde Orlando Bloom voor het eerst Legolas in The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, de film die het begin was van een van de grootste trilogieën in de filmgeschiedenis. Bloom was een relatief onbekende voordat hij de rol van Legolas scoorde, maar hij liet de wereld in een mum van tijd zien waarom hij als het personage werd gecast.

Voor alle drie de films was Bloom geweldig als het personage, en zijn optreden in elke film verhoogde zijn aandeel in Hollywood als een gek. De man was plotseling overal en Legolas was populairder dan ooit.

Nu hebben mensen in de loop van de tijd een aantal Legolas-uitdrukkingen van Bloom in memes veranderd, maar hij was de juiste man voor de baan.

Zoals Polygon opmerkt: "Blooms gezicht stra alt een paradoxale gehechtheid en onthechting uit. Hij is gehecht aan de stervelingen met wie hij een hechte band heeft gekregen, maar fundamenteel onthecht van de sterfelijke wereld zoals zij die begrijpen. Soms is dit de beste manier om afstandelijk te spelen, etherisch wezen is om er gewoon uit te zien als een totale gek."

Het is moeilijk voor te stellen dat iemand anders dan Bloom Legolas speelt, en het is nog moeilijker voor te stellen dat Bloom een ander personage in de franchise speelt. De waarheid is echter dat de acteur zin had in een andere rol voordat hij Legolas speelde.

Orlando Bloom deed auditie voor Faramir

Dus, voor welk Lord of the Rings-personage deed Orlando Bloom aanvankelijk auditie? Voordat Bloom de rol van Legolas scoorde en deel uitmaakte van de Fellowship zelf, had Bloom auditie gedaan voor de rol van Faramir. Een belangrijke rol natuurlijk, maar niet helemaal op hetzelfde niveau als Legolas.

Volgens WeGotThisCovered: "Tijdens het beoordelen van de audities die waren opgenomen voor de rol van Faramir (die pas in The Two Towers zou verschijnen), merkte Jackson een bepaalde dramastudent op die heel duidelijk niet Faramir kon spelen. Dit was Maar dat maakt de jonge acteur niets uit, want in plaats daarvan had Jackson Legolas Greenleaf herkend, prins van het elfenrijk van Mirkwood, meester-boogschutter en cruciaal lid van de Fellowship of the Ring."

De site merkt ook op dat Bloom relatief weinig professionele ervaring had, maar dat weerhield Peter Jackson er niet van hem als Legolas in de film te casten. Toen Bloom eenmaal de kans kreeg om voor de camera's te schitteren, leverde hij een fantastische prestatie als ieders favoriete Elf, en hij was een enorme reden waarom de franchise op het grote scherm kon gedijen.

Over het algemeen had Bloom de kans om Legolas te spelen in in totaal 5 films, waaronder de Hobbit-films, die ook door Peter Jackson zijn gemaakt. Onnodig te zeggen dat Bloom een aardige cent verdiende dankzij het spelen van het iconische personage, en zijn plaats in de filmgeschiedenis is er een die stevig in steen staat.

Hoewel Orlando Bloom interessante dingen had kunnen doen als Faramir in de Lord of the Rings-films, wierp Peter Jacksons beslissing om hem Legolas te maken enorm zijn vruchten af.

Aanbevolen: