Madonna: van cheerleader uit Michigan tot moeder van zes (A Lifetime Of Transformations, in foto's)

Inhoudsopgave:

Madonna: van cheerleader uit Michigan tot moeder van zes (A Lifetime Of Transformations, in foto's)
Madonna: van cheerleader uit Michigan tot moeder van zes (A Lifetime Of Transformations, in foto's)
Anonim

"Breng me waar de actie is", zei de New Yorkse transplantatie tegen de taxichauffeur die haar ophaalde na aankomst uit Michigan. Ze landde op Times Square, verdiende haar leven in East Village en kreeg een platencontract.

Tijdens haar optreden op Dick Clark's American Bandstand, vroeg de iconische gastheer haar wat haar volgende stap was en het antwoord was: "Om de wereld te regeren."

Ze werd beroemd, maar de truc is om aan de top te blijven, en met zoveel concurrentie is het gemakkelijk voor het publiek om zich te vervelen en door te gaan naar de nieuwe smaak van de maand. Dus Madonna Ciccone, een van de zes kinderen die allemaal strijden om ouderlijke aandacht, leerde lang geleden hoe ze mensen een reden kon blijven geven om haar kant op te kijken.

The Queen of Pop werd de Queen of Reinvention en verraste ons - soms ten goede, soms niet - met schokkend nieuw haar, kleding, accenten, houdingen, muzikale geluiden en humanitaire inspanningen om ons allemaal te laten zitten omhoog en let op - opnieuw.

15 Rah-Rah Ciccone

De A-student aan de Rochester Adams High School zag er mooi en redelijk gemiddeld uit en was een cheerleader die een semester eerder afstudeerde, met een volledige rit naar het dansprogramma aan de Universiteit van Michigan, waar ze een zes- weekbeurs om te studeren bij het Alvin Ailey American Dance Theatre in NYC om nooit meer terug te keren naar The Wolverine State.

14 The Downtown NYC Club Kid

Black was de nieuwe zwarte in Lower Manhattan, waar Madonna de huur betaalde met klusjes terwijl ze netwerken in nachtclubs. Ze was bevriend met mensen zoals de toenmalige make-upartiest, nu actrice, Debi Mazar, en de beroemde gedateerde Dan Gilroy van de Breakfast Club, en werd uiteindelijk zijn drummer en vervolgens leadzanger, en besloot uiteindelijk dat ze verder zou gaan als solo-act.

13 Het materiële meisje

Getekend door Sire Records, waar haar singles Everybody en Burning Up leidden tot de release van haar gelijknamige debuutalbum, zag de dansmuziek-hitlijst eruit alsof ze in een prullenbak was gedoken bij Goodwill en tevoorschijn kwam in gelaagde tanktops, rokken over capri's, veel kant en zoveel armbanden om haar arm dat het leek alsof ze ze verkocht. Iedereen heeft haar gekopieerd.

12 Van materiaal tot Marilyn

Bewijs dat blondines meer plezier hebben - en succes - de nu popdiva emuleerde de legendarische uitvoering van Diamonds Are A Girl's Best Friend tijdens het daten met Sean Penn en de co-starring in Desperately Seeking Susan, die haar dansnummer Into the Groove promootte. Ze begon ook aan haar eerste concerttournee.

11 Maar als een maagd

Toen haar tweede album werd uitgebracht en het eerste werd door een vrouw die meer dan vijf miljoen exemplaren verkocht in de VS en vervolgens 21 miljoen wereldwijd, trok het icoon in wording een trouwjurk aan voor de 1984 MTV Video Music Awards, kwam uit bovenop een bruidstaart en kronkelde rond het podium, grenzend aan pornografisch. Het publiek hield van haar.

10 Of als een gebed… toch, papa?

Zoveel liedjeshits, zo veel haarkleuren en stijlen. Ze hakte de golven van Marilyn Monroe af voor een elfje om haar prekerige papa te vertellen dat ze haar baby hield, en ging toen terug naar haar natuurlijke brunette om voor brandende kruisen te hangen. Tegen het einde van de jaren 80 werd de zanger van Causing a Commotion door het Vaticaan veroordeeld en uitgeroepen tot Artist of the Decade.

9 Hoe gaat het met je Spaans?

Van La Isla Bonita tot Evita ("Dit is de rol die ik ben geboren om te spelen.") was ongeveer 10 jaar, maar haar liefde voor de Latijnse cultuur is nooit afgenomen. Zozeer zelfs, dat ze Carlos Leon koos als vader van haar eerste kind, dochter Lourdes, van wie de 38-jarige ex van Tupac Shakur zwanger was op het moment dat de film over de Argentijnse First Lady werd opgenomen.

8 Laten we eens praten over…

De naam van haar boek uit 1992 was Sex en haar uiterlijk was naakt. De ster van Dick Tracey wierp een provocerende blik op erotische fantasieën in foto's en woorden, trok haar kleren weer aan om te schitteren in haar documentaire Truth or Dare en de overleden Penny Marshall-film A League of Their Own.

7 En de Kabbalah

De nieuwe moeder gaf het katholicisme op (hoewel ze Lourdes liet dopen) voor de praktijk van de joodse mystiek en noemde zichzelf Ester. Misschien wel de enige keer dat het woord 'bescheiden' ooit zou kunnen worden gebruikt om de Take a Bow-zangeres te beschrijven, richtte ze een organisatie op om vrouwen te helpen en onderwijs en humanitarisme te promoten.

6 The Elder Statesman Vogues

MTV-nieuwspresentator Kurt Loder noemde zijn gast "oudere staatsman-achtig" toen de prijswinnaar verzameld bleef en klaarstond terwijl Courtney Love tegen de wensen van de ster het interviewgebied binnenstormde. Met het lange blonde haar dat van haar mooie gezicht was geduwd en over haar schouders viel, had de zangeres/actrice er niet meer zo glamoureus uitgezien sinds haar "vogue-ing" close-up.

5 Zwepen en kegels

Zoals het Working Girl-personage van Joan Cusack zei: "Soms zing en dans ik door het huis in mijn ondergoed. Maakt me geen Madonna." We dachten dat we de laatste onder-als-bovenkleding in de jaren '80 hadden gezien toen de Bedtime Stories-artiest samenwerkte met Jean Paul Gaultier. Wie hielden we voor de gek? Het is haar handtekening.

4 De Engelse roos

Prim en netjes, en met de plotselinge verschijning van een Brits accent… denk dat dat is wat er gebeurt als je in een kasteel met een Engelse filmregisseur trouwt en het moederland verhuist. De weggevaagde actrice en Guy Ritchie hadden een zoon, Rocco, en schreef een New York Times bestseller kinderboek over pesten genaamd The English Roses.

3 Donker gaan voor lichtstraal

Ze onthulde haar nieuwe psychedelische sound met Frozen van Ray of Light, de eerste van vele albums die een Grammy-award won, met een nieuwe Aziatisch geïnspireerde look. Ze betrad het podium, alleen met steil, lang zwart haar, maar een rode kimono ontworpen door haar oude vriend Gautier. Het wordt het album van je leven genoemd.

2 The Madame X Mama

De moeder van zes (Lourdes, Rocco, David, Mercy James, Esterre en Stella) was waarschijnlijk verveeld door de steeds veranderende haarkleuren, de bustiers en religieuze symbooljuwelen, dus voor haar 14e album dat wereldwijd werd beïnvloed door haar verhuizing naar Lissabon, Portugal, enkele jaren geleden, moet ze gedacht hebben dat de ooglap de beste manier was om aandacht te krijgen.

1 De bejaarde

The Boy Toy heeft de pensioengerechtigde leeftijd, maar zegt de producent van haar allereerste video: Ze is waanzinnig slim en zal niet vervagen. Ze heeft zichzelf 12 keer opnieuw uitgevonden en nu doet ze het opnieuw. Haar meest opvallende kwaliteit is aandacht nodig hebben. Ik zou haar niet afschrijven. Ze zal weer opstaan.'

Aanbevolen: